Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
11.000 Ft (8.661 Ft + ÁFA)
Menny.:DB
Gyártó: Trinát
Nem értékelt
Matt, vízzel hígítható, akrilgyanta kötőanyagú univerzálisan alkalmazható festék fal-, fa-, fém és PVC felületekre. Száradása gyors, nem jár kellemetlen oldószerszaggal. Esztétikus, egyenletes felületet biztosít.
Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: 08000108
Vonalkód: 5996281004125
Gyártó cikkszám: 231605
Egységár: 11.000,00 Ft/l
Várható szállítás: 2024. július 22.
Szállítási díj: 990 Ft

A webshopban és az üzletünkben az árak eltérhetnek egymástól!

Nagyobb mennyiségben vásárolna ? Kérjen egyedi projekt ajánlatot!

EGYEDI AJÁNLATOT KÉRE

Előnyök

  • Univerzális

  • Rugalmas bevonat

  • Gyerekjátékokra is

Trinát Unitop aqua matt univerzális festék fekete 1l

Szín
Kiszerelés
1L
11.000 Ft (8.661 Ft + ÁFA)
Menny.:DB
Kívánságlistára teszem
A képernyőn vagy nyomtatón megjelenő színek eltérhetnek a valóságtól!

Leírás

Alkalmazási terület:

Megfelelően előkészített kül- és beltéri felületek bevonataként alkalmazható. Alkalmas vakolt-, gipsz- és betonfelületek, fa, acél, könnyűfém, horganyzott, és kemény PVC felületek festésére, továbbá gyermekjátékokra is.

Felület előkészítés:

A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, egyenletes szívóképességű, megfelelően előkészített. A porló, leváló részeket el kell távolítani, és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani. A festendő faanyag max. 5 % nedvességtartalmú lehet.

Új és régi fafelületek előkészítése:

Az új, korábban még nem kezelt fafelületet finoman csiszolja meg csiszolópapírral a fa szálirányában, majd tisztítsa meg a portól. Külső térben történő alkalmazás esetén, megelőző védelem céljából, Lazurán aqua oldószermentes faanyagvédő vagy Lazurán univerzális faanyagvédő használata szükséges. A faanyagvédő száradása után, a felületet Trinát aqua univerzális alapozóval kell alapozni, majd ismét csiszolni és portalanítani. A korábban már festett fafelületet alaposan csiszolja meg csiszolópapírral, és tisztítsa meg a portól. Távolítsa el a felületről a nem összefüggő, régi festékréteget. Javítsa ki a bevonat hibáit Progold Unikitt mestertapasszal, majd a felületet csiszolja meg újra, és portalanítsa. Alapozáshoz használjon Trinát aqua univerzális alapozót.

Új és régi vas, illetve acélfelületek előkészítése:

Az új, korábban még nem kezelt fém felületről, az esetleges rozsdát mechanikai eljárással (csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás) el kell távolítani, majd zsírtalanítani, és vízzel leöblíteni. Zsírtalanításra használjon zsíroldó szert tartalmazó vizet (ne használjon oldószerrel átitatott rongyot, mert ez utóbbival a zsíros szennyeződések a felületen maradhatnak).

A korábban már festett fém felületeket alaposan csiszolja meg csiszolópapírral, és tisztítsa meg a portól. Távolítsa el a felületről a nem összefüggő, régi festékréteget. Vizsgálja meg a régi bevonat tapadását, és az alározsdásodott, rosszul tapadó bevonatrészeket mechanikai úton távolítsa el. Ha a felület több, mint 20%-a korrodált, a teljes régi bevonatot célszerű eltávolítani, majd a felületet újra festeni az új bevonatnak megfelelő módon. Ennél kisebb mértékű hiba esetén a hibás részekről távolítsa el a nem tapadó bevonatot, a hibahelyeket rozsdátlanítsa (pl. csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás), majd zsírtalanítsa.

A zsírtalanítás és a rozsda eltávolítása után a felületet lehetőleg 2 órán belül, fesse át Trinát aqua korróziógátló alapozóval (1 rétegben, min. 40µm száraz rétegvastagságban), majd ennek száradását követően, közbenső rétegként hordja fel a Trinát aqua univerzális alapozót (belső térben 1 réteg, külső térben 2 rétegben, rétegenként min. 40µm száraz rétegvastagságban). Mindkét termék alkalmazásánál kövesse a termékismertetőben leírtakat.

Kemény PVC felületek előkészítése:

A felületet tisztítsa meg a szennyeződésektől, festés előtt finom csiszolóvászonnal csiszolja meg, majd portalanítsa. Az így előkészített felület festhető a Trinát aqua unitop univerzális festékkel. Egyéb műanyag felületek festése előtt végezzen próbafestést.

Új és régi, vakolt vagy beton illetve; gipsz tartalmú glettel előkészített vagy gipszkarton felületek:

Finoman csiszolja meg a felületet csiszolópapírral majd tisztítsa meg a portól. Alapozáshoz és a felület szívóképességének kiegyenlítéséhez Héra Falfix használata javasolt a termékismertetőben leírt módon.

Anyagelőkészítés, hígítás:

A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverje fel, illetve bizonyos időközönként festés közben is. A Trinát aqua unitop univerzális festék felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítása nem szükséges. Amennyiben mégis hígításra van szükség, ecsettel történő felhordáshoz max. 2 %, préslevegős szóráshoz max. 10 % tiszta vízzel hígítsa. Festés után a szerszámokat és az elcseppenéseket azonnal vízzel le kell mosni, mert a megszáradt festék már csak erős oldószerekkel (pl. nitrohígító) távolítható el.

Anyagszükséglet:

Javasolt rétegszám: 1-2 réteg (min. 30µm száraz rétegvastagságban)

Egy rétegben: 0,17 l/m2

Az anyagszükséglet függ többek között a felhordás módjától, a felülettől és a hígítástól. A megadott értékek csak tájékoztató jellegűek. Az anyagszükséglet pontos értékét adott esetben a bevonandó felületen kell meghatározni.

Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

A feldolgozás hőmérséklete:

Javasolt +5-25oC közötti anyag, alapfelület és levegő hőmérsékleten, 65%-os relatív páratartalom alatt.

Felhordás módja:

Akril ecsettel, hengerrel vagy szórással. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani.

Száradási idő, átvonhatóság:

A száradási idő és az átvonhatóság nagymértékben függ az alapfelülettől, a páratartalomtól, a hőmérséklettől és a felhordott réteg vastagságától. Magasabb páratartalom és alacsonyabb hőmérséklet, illetve vastag rétegű festés esetén a száradási idő meghosszabbodik. +23 °C levegő- és aljzathőmérsékletnél, 65% relatív páratartalom mellett kb. 1 óra múlva porszáraz, 2 óra múlva átfesthető, amennyiben a nedves rétegvastagság nem több, mint 100µm.

Tárolás, raktározás:

A terméket +5 és +25 oC között száraz, tűző naptól és fagytól védett helyen kell tárolni.

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek:

Festés előtt a terméket minden esetben alaposan keverje fel. A nem megfelelően felkevert festék a felhasználás során nem fed megfelelően. Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljen arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le. Szélsőséges időjárási körülmények között (tűző napon, csapadékos vagy rendkívül párás időben) nem javasolt a festés. A vizes termékek felhordására akril ecset ajánlott, mert a hagyományos sörte ecsettel a termék nem oszlatható megfelelően, a festett felület csíkos megjelenésű lesz. Műanyag nyílászárók festésekor különösen fontos a felület felérdesítése, mert ennek hiányában a festék nem fog megfelelően tapadni.  A Trinát aqua unitop univerzális festék kiváló block-fest tulajdonsággal rendelkezik: meleg, párás időben meggátolja a nyílászárók fix és nyíló szárnyai összeragadását.

Bővebb információkért tekintsd meg a termékhez csatolt dokumentumokat 

Kérdésed van ? Szakmai tanácsra van szükséged ? Nem találod amit keresel?
Ebben az esetben fordulj hozzánk bizalommal. Szakertő kollégáink állnak a rendelkezésedre.

info@vitalkolor.hu
+36306110526
Vagy használd a chat modult (jobb alsó sarok)

Paraméterek

Fényesség Matt
Tipus Zománcfesték
Alkalmazási terület kül- és beltéri
Alkalmazási felület fal-, fa-, fém és PVC felületekre
Anyagszükséglet / kiadósság 6 m2/l
Rétegszám 1-2 réteg
Száradási idő 2 óra
Felhordás módja Akrilcsettel, lakkhengerrel vagy szórással. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére