Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Alapvakolat

Rendezés:

Baumit Manu1 alapvakolat 25kg

2.000 Ft
Rendelhető

Kül- és beltérben alkalmazható. Gyárilag előkevert, mész-cement alapvakolat kézi felhordásra.

Baumit MPA 35 mész-cement kültéri gépi alapvakolat 40kg

3.550 Ft
Raktáron
Gyárilag előkevert száraz, mész-cement vakolóhabarcs gépi felhordásra. kül- és beltéri felhasználásra. Dörzsölve vagy alapvakolatként durván lehúzva alkalmazható.

Baumit MPI 25 mész-cement beltéri gépi alapvakolat 40kg

3.240 Ft
Raktáron
Gyárilag előkevert mész-cement gépi alapvakolat valamennyi belső térbe, beleértve a nedves üzemű helyiségeket is.

Baumit Sanova Monotrass légáteresztő alapvakolat 25kg

5.600 Ft
Raktáron

Előkevert, egyrétegű, szálerősítésű száraz fehér trassz-mész vakolat gépi és kézi felhordáshoz. Régi épületek felújítási munkáihoz külső és belső térbe. Könnyű vakolat 1 mm-es szemcsenagysággal. Víztaszító, kiváló páraáteresztő, dörzsölt felület.

Az alapvakolat nem csupán a felület egyenetlenségeinek kijavítására szolgál. Ennél sokkal szélesebb körben megtapasztalhatóak az előnyei. A falazat külső felülete folyamatosan kitett az időjárás viszontagságainak. A csapadék, a nedvesség rendszeres jelenléte magában hordozza a penészesedés, a mohák megjelenésének kockázatát. Mit kaphatsz a megfelelő minőségű, szakszerűen felhordott alapvakolattól? Miért fontos odafigyelni erre? Az alapvakolat funkcionális feladatokat lát el. Az alapvakolat felvitele mellett, szinte biztosan nem mehetsz el akkor, ha homlokzati felújításról, építkezésről van szó.

Ez adja meg a falazat mechanikai ellenállóképességét és egyfajta szerkezeti tömörséget is elvárhatunk tőle. Az eső és a nedvesség falazatba történő beszivárgása rontja a hőszigetelő jellemzőket és beltéri penészesedés kialakulásához is vezethet. Nem beszéltünk még a hőhidak kialakulásának veszélyeiről. A nyílászárók környékén, a sarkokban, a hideg falfelületeken könnyen megjelenik a penész és ez akkor sincs másként, ha egyébként a szellőztetésre igyekszünk hangsúlyt helyezni. Az alapvakolat tehát elsősorban funkcionális feladatokat lát el, de abban is központi szerep jut neki, hogy egyenletes felület jöjjön létre, kiküszöbölve ezzel a repedéseket jelentette kockázatokat. A vásárlás és a felhordás során, a minőség és a hozzáértés nélkülözhetetlenek, ezek garantálják ugyanis azt, hogy időtálló minőséget kaphassunk, ami hosszútávon szolgálja majd a fal esztétikus és ellenálló megjelenését. 

Az oldal tetejére