Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Alapozók és favédő szerek

Fafestékek széles választékat talalja webáruházunkban. Tekintse meg kinálatunkat Alapozók és favédő szerek kategóriában.
Rendezés:

Trinát Aqua univerzális alapozó fehér 0.75l

5.100 Ft
Raktáron

A Trinát Aqua univerzális alapozó fehér 0.75l egy Vízbázisú alapozó és közbenső festék fa- és fémfelületekre. Fehér színű, matt, jól csiszolható, nagy fedőképességű, akrilgyanta kötőanyagú alapozó és közbenső festék. Kiválóan megtapad az alapfelületen, és biztosítja a rá kerülő fedőfesték megfelelő tapadását is. Rugalmas, esztétikus, egyenletes felületet képez. Alkalmas kül- és beltéri fafelületek, PVC és gyermekjátékokra.

Kiadósság: 9m2/l

Lazurán Univerzális faanyagvédőszer

6.300 Ft -tól
Raktáron

A Lazurán Univerzális faanyagvédőszer egy biocid tartalmú szer, amely mélyen behatol a fa rostjai közé, megőrizve az eredeti erezetét, miközben hatékonyan védi farontó gombáktól és rovaroktól. Kiválóan alkalmas a kültéri faszerkezetek védelmére megszüntető és megelőző céllal is. Biztosíts te is a faszerkezeteid hosszú élettartamát a Lazurán faanyagvédőszer segítségével.

Kiadósság:3-5 m2/L

Trinát univerzális alapozó

2.200 Ft -tól
Raktáron

A Trinát univerzális alapozó gyorsan száradó, matt, jól csiszolható alkidgyantára épülő festék, amely esztétikus, egyenletes felületet biztosít fa- és fémfelületeken egyaránt. A kiváló kitöltő képsségének köszönhetően egyenletes felületet biztosít és segíti a fedőfesték tapadását. Ideális választás kültéri és beltéri fafelületek alapozásához, valamint acélfelületek közbenső bevonataként (Trinát korróziógátló alapozó felvitelét követően).

Kiadósság: kb. 12 m2/l

A fából készült szerkezetek védelme kiemelten fontos a kültéri felhasználás esetén. Sokan úgy gondolják, hogy ilyenkor elég egyszerűen lefesteni a kerítést vagy lazúrozni a kerti bútorokat, de ez önmagában még nem jelent tartós megoldást. Itt jönnek képbe a favédő szerek, amelyekből az igazán jó minőségű változatok megelőző, illetve megszüntető védelmet kínálnak. Beszívódik mélyen a faanyag rostjaiba, erősen megtapad és meggátolja például a kékgomba kialakulását, ami jelentősen rontaná a szerkezetét és az esztétikáját. E tekintetben, a Lazurán Univerzális faanyag védőszer boicid tartalma révén, kiváló választást jelent. A tartós végeredmény érdekében nemcsak arra kell figyelnünk, hogy minőségi festéket vagy lazúrt használjunk, hanem nagy hangsúlyt kell fektetnünk a felület előkészítésére is.

Ezért célszerű először a favédő szerek alkalmazása, amit az alapozó felvitele követ. Nemcsak a gombák és az időjárás tehet kárt a fa szerkezetében, hanem egyes rovarok is előszeretettel rongálják. Szerencsére a favédő szerek alkalmazását követően ezt a lehetőséget már kizárhatjuk. A kerítést, a teraszkorlátot, a kerti bútorokat utólag is kezelhetjük favédő szerekkel. A megfelelő alapozóval alkalmazva tartós és esztétikus végeredmény érhető el. Alapozó tekintetében érdemes megfontolni, hogy az oldószeres vagy a vízzel hígítható változat mellett döntünk. A kezelni kívánt felület méretéhez mérten választható a 0,75L, 2,5L vagy az 5 l kiszerelés a favédőkből.

Az oldal tetejére