Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Alapozók és favédő szerek

Rendezés:

Lazurán Univerzális faanyagvédőszer

5.750 Ft -tól
Raktáron

Biocid tartalmú, oldószeres faanyagvédő. Kiválóan alkalmas a kültéri faszerkezetek védelmére megszüntető és megelőző céllal is. Megmunkált vagy kéreg- és háncsmentes, egészséges, légszáraz faanyagoknak kékpenésszel, farontó gombákkal és rovarokkal szembeni védelmére szolgál. A faanyag rostjai közé mélyen beszívódik, azokon erősen megtapad. Használatát kültéri, vagy nedvességnek kitett helyeken ajánljuk. Nem képez fedő bevonatot. A fa rostjai közé mélyen beszívódik, és ott megtapadva fejti ki hatását.

Trinát Aqua univerzális alapozó fehér 0.75l

4.750 Ft
Raktáron
Matt, fehér, vízzel hígítható alapozó és közbenső festék fa- és fémfelületekre.

Trinát univerzális alapozó

2.190 Ft -tól
Raktáron

Matt, oldószeres alapozó és közbenső festék fa- és fémfelületekre.

A fából készült szerkezetek védelme kiemelten fontos a kültéri felhasználás esetén. Sokan úgy gondolják, hogy ilyenkor elég egyszerűen lefesteni a kerítést vagy lazúrozni a kerti bútorokat, de ez önmagában még nem jelent tartós megoldást. Itt jönnek képbe a favédő szerek, amelyekből az igazán jó minőségű változatok megelőző, illetve megszüntető védelmet kínálnak. Beszívódik mélyen a faanyag rostjaiba, erősen megtapad és meggátolja például a kékgomba kialakulását, ami jelentősen rontaná a szerkezetét és az esztétikáját. E tekintetben, a Lazurán Univerzális faanyag védőszer boicid tartalma révén, kiváló választást jelent. A tartós végeredmény érdekében nemcsak arra kell figyelnünk, hogy minőségi festéket vagy lazúrt használjunk, hanem nagy hangsúlyt kell fektetnünk a felület előkészítésére is.

Ezért célszerű először a favédő szerek alkalmazása, amit az alapozó felvitele követ. Nemcsak a gombák és az időjárás tehet kárt a fa szerkezetében, hanem egyes rovarok is előszeretettel rongálják. Szerencsére a favédő szerek alkalmazását követően ezt a lehetőséget már kizárhatjuk. A kerítést, a teraszkorlátot, a kerti bútorokat utólag is kezelhetjük favédő szerekkel. A megfelelő alapozóval alkalmazva tartós és esztétikus végeredmény érhető el. Alapozó tekintetében érdemes megfontolni, hogy az oldószeres vagy a vízzel hígítható változat mellett döntünk. A kezelni kívánt felület méretéhez mérten választható a 0,75L, 2,5L vagy az 5 l kiszerelés a favédőkből.

Az oldal tetejére