Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Lazúr

Rendezés:

Lazurán 3in1 vékonylazúr

3.900 Ft -tól
Raktáron
Selyemfényű, oldószeres biocid vékonylazúr kültiré falfeüleletek dekoratív bevonására. Mélyen beszívódik a farostok közé, ahol védelmet nyújt a fát megtámadó leggyakoribb kártevő ellen. Favédőszer hatása mellett kiemeli a fa eredeti erezetét. A kész felület színe nagymértékben függ a fa fajtájától és alapszínétől.
(1)

Lazurán Aqua 3in1 vékonylazúr

5.230 Ft -tól
Raktáron
Gyorsan száradó, vizes bázisú, biocid tarlamú vékonylazúr fafelületek dekoratív bevonására. Mélyen beszívódik a farostok közé, ahol védelmet nyújt a fát megtámadó leggyakoribb kártevő ellen. Favédőszer hatása mellett esztétikus színével kiemeli a fa eredeti erezetét. A kész felület színe nagymértékben függ a fa fajtájától és alapszínétől.
(1)

Lazurán vastaglazúr oldószeres

6.600 Ft -tól
Raktáron

Áttetsző, selyemfényű védőfilmet képző vastaglazúr. Kiemeli a fa erezetét, és hosszú időn át védi a fát az időjárás, különösen a napfény káros hatásaitól. UV-védő adalékot tartalmaz. Vízlepergető tulajdonsága miatt a kezelt fafelület kitűnően ellenáll az időjárási hatásoknak. Megfelelően előkészített kül- és beltéri ún. mérettartó fafelületek bevonataként alkalmazható. A kész felület színe nagymértékben függ a fa fajtájától és alapszínétől.

A kültéri fafelületek védelme kiemelten fontos. De nincs mindenki tisztában azzal, hogy melyik lazúr a megfelelő választás. Természetesen, ebben az esetben is sokat nyom a latban a minőség. Minél jobb minőségű lazúrral dolgozunk, annál időtállóbb felületet fogunk kapni. Az viszont tény, hogy a folyamatot bizonyos időközönként meg kell ismételni. Szerencsére ez években mérhető, illetve számos tényezőtől függ, mint például az adott fafelület mennyire van kitéve az esőnek, az UV sugaraknak stb. A kínálatban található termékek hosszú élettartamot biztosítanak a faanyagoknak, ezáltal sokáig megőrzik esztétikus megjelenésüket. Az viszont korántsem mindegy, hogy mikor választunk vékony, illetve vastag fajtát.

Ahogyan az sem elhanyagolható lépés, hogy miként készítjük elő a felületet a lazúr felviteléhez. Minél alaposabbak az előkészületek, annál tartósabbá válik a bevonat. A vékony lazúr mélyen behatol a fa szerkezetébe, a felületén pedig egy vékony, de annál ellenállóbb réteget képez. Tehát nemcsak felületileg, hanem szerkezetileg is védi a fát. Kiválóan véd a fizikai hatások ellen. Ezért a víz, a szél és a kíméletlen napsütés sem károsítja a fa szerkezetét. Elsősorban a nem mérettartó faszerkezetek esetében érdemes használni. A csekély filmképzés miatt alacsonyabb az esélye a méretváltozás miatti repedésképződésnek. Nem utolsó sorban pedig kiemeli a fa természetes erezetét. A vastag pedig főként a mérettartó, az időjárásnak kevésbé kitett faszerkezetekhez ajánlott. Sötétebb tónusú, ami kevésbé engedi láttatni a fa erezetét.

Az oldal tetejére