Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Nemesvakolatok, vékonyvakolat

Rendezés:

Baumit DuoTop Akril vékonyvakolat 25kg

16.380 Ft 15.570 Ft -tól
Raktáron

A Baumit DuoTop 25kg egy kiváló minőségű, műgyanta kötőanyagú homlokzati vékonyvakolat. A vékonyvakolat több száz színben és két textúrában elérhető. A vékonyvakolat ellenáll az időjárási viszonyoknak és az UV sugárzásnak, valamint hosszú élettartamú. Megfelelően alkalmazva az eredmény egy szép, egyenletes, esztétikus homlokzat. Leginkább hőszigetelő rendszerek fedőbevonataként alkalmazzák.

Színt ide kattintva tudsz választani

Baumit OpenTop páraáteresztő vékonyvakolat 25kg

28.670 Ft -tól
Raktáron

A Baumit OpenTop páraáteresztő vékonyvakolat 1. színcsoport 25kg egy kiváló minőségű homlokzati bevonat, amelyet főként a Baumit open Klímahomlokzat rendszer befejező rétegeként fejlesztettek ki. Ennek a vakolatnak a páraáteresztő képessége kiváló, könnyen felhordható és megfelel az MSZ EN 15824 szabványnak. A Baumit openTop vékonyvakolat lehetővé teszi az épület légzését, és védelmet nyújt az időjárási viszontagságokkal szemben.

Színt ide kattintva tudsz választani

Baumit PremiumPrimer prémium vakolatalapozó 20kg

37.100 Ft 34.200 Ft
Rendelhető

A Baumit PremiumPrimer prémium vakolatalapozó 20kg egy kiváló minőségű alapozó, amely ideális nedvszívás-kiegyenlítésre és a Baumit vékonyvakolat tapadásának elősegítésre. A termék feldolgozásra kész, prémium fedőképességgel rendelkezik. Pórusszűkítő hatása részben csökkenti a vakolatok nedvszívóképességét anélkül, hogy befolyásolná a páraáteresztő képességet. 

Színt ide kattintva tudsz választani

Baumit PremiumPrimer prémium vakolatalapozó 5kg

12.570 Ft 11.600 Ft
Rendelhető

A Baumit PremiumPrimer prémium vakolatalapozó 5kg egy kiváló minőségű alapozó, amely ideális nedvszívás-kiegyenlítésre és a Baumit vékonyvakolat tapadásának elősegítésre. A termék feldolgozásra kész, prémium fedőképességgel rendelkezik. Pórusszűkítő hatása részben csökkenti a vakolatok nedvszívóképességét anélkül, hogy befolyásolná a páraáteresztő képességet.

Színt ide kattintva tudsz választani

Baumit SilikatTop szilikát vékonyvakolat 25kg

26.910 Ft -tól
Raktáron

A Baumit SilikatTop szilikát vékonyvakolat 1. színcsoport 25kg egy kiváló minőségű homlokzati vakolat, mely ásványi (káli-vízüveg) kötőanyaggal rendelkezik. A vakolat kiváló páraáteresztő képessége és természetes összetevői miatt különösen ajánlott a Star ásványi hőszigetelő rendszerekhez és a Sanova felújító vakolatokhoz. Ellenáll a szennyeződéseknek, könnyen felhordható, és magas páraáteresztő képességgel rendelkezik. Ideális választás homlokzati és belső falfelületek vékonyvakolatának kialakításához, valamint régi és új ásványi vakolatokhoz, simító tapaszokhoz, betonhoz, műemlékvédelemhez és felújításokhoz, továbbá Baumit EPS- és ásványi homlokzati hőszigetelő rendszerekhez.

Színt ide kattintva tudsz választani

Baumit SilikonTop vékonyvakolat 25kg

26.150 Ft 24.150 Ft -tól
Raktáron

A Baumit SilikonTop vékonyvakolat 25kg kiváló minőségű homlokzati vékonyvakolat, szilikongyanta kötőanyaggal, mely magas vízlepergető és páraáteresztő képességgel rendelkezik. Ellenáll a szennyeződésnek és időjárásálló. Könnyen feldolgozható, univerzálisan felhasználható, védi a homlokzatot a károsodástól. A tökéletes választás, ha tartós, magas minőségű homlokzati vékonyvakolatra van szükséged.

Színt ide kattintva tudsz választani

Baumit StarTop prémium szilikonos vékonyvakolat 25kg

36.680 Ft 33.850 Ft -tól
Raktáron

Baumit StarTop prémium vékonyvakolat 1. színcsoport 25kg vízlepergető tulajdonságának köszönhető az esővíz lemossa a megtapdt szennyeződéseket. A felület gyors száradása pedig megakadályozza algák és penészek kialakulását. A Baumit StarTop vékonyvakolat tulajdonságainak köszönhetően a homlokzat tiszta és újszerű állapotát hosszú távon megőrzi.

Színt ide kattintva tudsz választani

Baumit UniPrimer vakolatalapozó fehér 25 kg

34.830 Ft 33.100 Ft
Raktáron

Oldószermentes, feldolgozásra kész, szerves kötőanyagú alapozó. Biztosítja az alapfelületek egyenletes nedvszívását és megfelelő tapadását.Alkalmazható valamennyi Baumit homlokzati vékonyvakolathoz.

Baumit UniPrimer vakolatalapozó fehér 5kg

9.370 Ft 8.900 Ft
Raktáron
Feldolgozásra kész általános alapozó, mely az alapfelületek egyenletes nedvszívását és megfelelő tapadását biztosítja. Alkalmazható valamennyi Baumit homlokzati vékonyvakolathoz. A termék elérhető 25 kg-os és 5 kg-os vödrös kiszerelésben.

Dryvit vékonyvakolat dörzsölt 2mm 25kg

10.990 Ft
Raktáron

Fedezze fel a Dryvit vakolat dörzsölt 2mm 25kg, amely vízlepergető szilikonnal és alga- penészgátló adalékkal rendelkezik. Ez a könnyen applikálható vékonyvakolat tartós és esztétikus felületet biztosít homlokzatok számára. Válasszon több ezer szín közül és varázsolja még szebbé otthonát!

Színt ide kattintva tudsz választani

(1)

Mint, ahogy a nevükben is benne van, a vékonyvakolat felvitele vékonyan, azaz pár milliméter vastagságban történik. Ebből kifolyólag nagyon fontos, hogy a falfelület kellőképpen sima és egyenes legyen, különben a hibák, illetve az egyenetlenségek át fognak látszani rajta. A vékonyvakolat lényegében nem más, mint egy fedőbevonat, ami általában hőszigetelő rendszerek bevonására, valamint a beton homlokzatfelületek díszítésére szolgál. Két struktúra létezik belőle: az egyik a kapart, a másik pedig a dörzsölt. Ez utóbbit gördülő szemcsés vakolatnak is szoktuk nevezni, mert az anyagba 1,5-3 milliméteres szemcséket kevernek. A bennük található kötőanyagok szerint is lehet csoportosítani őket.

Ez alapján vannak műgyanta, szilikon és szilikát vékonyvakolatok is. Mindegyiknek megvan a maga előnye, illetve hátránya, amit érdemes figyelembe venni vásárláskor. Mind közül az egyik legnépszerűbb a műgyantás, ennek van a legkedvezőbb ára. A szilikonos fajta már valamivel drágább, viszont jobb vízlepergető képességgel rendelkezik, illetve a napsugárzással és az algásodással szemben is ellenállóbb. A szilikátost pedig ott érdemes használni, ahol fontos a kimagasló lég- és páraáteresztés. Ilyenek például a vályogházak és a homlokzati kőzetgyapot hőszigetelő rendszerek. Bár szakmailag van némi különbség a vékonyvakolatok és a nemesvakolatok között, a köznyelvben egymás szinonímájaként szokták használni a két kifejezést. A nemesvakolatot főleg régebben használták, onnan lehet megismerni, hogy szürke színe és durva struktúrája van.

Az oldal tetejére