Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
2.490 Ft (1.961 Ft + ÁFA)
Menny.:DB
Gyártó: Baumit
Nem értékelt

A Baumit UniPutz egy univerzális, kézi felhasználásra tervezett mész-cement alapú vakolat, mely alkalmas minden ásványi alapfelületre bel- és kültéren egyaránt. Rugalmas vastagsága lehetővé teszi egyszerű alap- és simítóvakolatként való felhasználását, biztosítva a jó tapadást és sokoldalúságot a különböző projektek során.

Anyagszükséglet: kb. 12,5 kg/m²/cm

Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: 0400196
Gyártó cikkszám: 152221
Egységár: 99,60 Ft/kg
Várható szállítás: 2024. június 20.
Szállítási díj: 5.500 Ft

A webshopban és az üzletünkben az árak eltérhetnek egymástól!

Nagyobb mennyiségben vásárolna ? Kérjen egyedi projekt ajánlatot!

EGYEDI AJÁNLATOT KÉRE

Előnyök

 • Kül- és beltéri felhasználásra

 • Minden ásványi alapfelületre alkalmas

 • Alap- és simítóvakolat

 • Gyárilag előkevert

 • Kézi felhasználásra

Baumit UniPutz kézi alapvakolat 25kg

2.490 Ft (1.961 Ft + ÁFA)
Menny.:DB
Kívánságlistára teszem
A képernyőn vagy nyomtatón megjelenő színek eltérhetnek a valóságtól!

Leírás

A Baumit UniPutz egy univerzális mész-cement alapú vakolat, amelyet kézi bedolgozásra terveztek. Kiválóan alkalmazható mindenféle alapfelületen, legyen az beltéri vagy kültéri környezet. Az UniPutz rugalmasan használható alapvakolatként vagy simítóvakolatként is.

Egyrétegű felhordása lehetővé teszi az alkalmazást minden ásványi alapon, és rugalmas vakolatvastagságokat tesz lehetővé: beltéren javasolt vastagság 10 mm, kültéren pedig 20 mm, míg finomabb vakolatként (durva alapvakolat esetén) 4 mm vastagságban.

Gyárilag előkevert állapotában könnyen használható, és kifejezetten kézi felhasználásra lett optimalizálva. Az UniPutz egy megbízható választás minden olyan projekt számára, ahol fontos a jó tapadás és a sokoldalú alkalmazhatóság a kül- és beltérben egyaránt.

Alapfelület:

Az alap legyen száraz, jó teherbíró- és egyenletes nedvszívóképességű, fagy-, por-, sókivirágzás- és laza részektől mentes. Nem lehet víztaszító. Legfontosabb alapfeltétel a falazatoknál a zárt fuga.

Alapfelület-előkészítés:

Előfröcskölés, mint alapfelület előkezelés a homlokzati felületeken mindig szükséges (Baumit Előfröcskölő). Amennyiben a fugák mélyek, vagy a szükséges  vakolatvastagság a 25 mm-t meghaladja, mindenképpen két rétegben javasoljuk a felhordást, közvetlenül egymás utáni menetben friss a frissre elv szerint. Ha nem azonnal egymás után végezzük el a két folyamatot, az első réteget fel kell érdesíteni.

 • Ásványi kötésű faforgács és könnyű faforgács lemezek: Nem ajánljuk a Baumit UniPutz vakolatot sem egy, sem több rétegben.
 • Ásványi kötésű fagyapot és könnyű farostlemezek: Előfröcskölés és vakolaterősítés (pl. Baumit Vakolaterősítő háló) szükséges, a vakolat vastagsága legalább 15 mm legyen. Baumit VorSpritzer 20x20 – 25x25 mm, ␍ 1 mm méretű pontheggesztett, horganyzott drótháló hálóerősítéssel. Várakozási idő: 21 nap Anyagszükséglet: kb. 20 kg/m²
 • Égetett tégla: Egy vagy két rétegben történő felhordás előtt nedvesítés szükséges a falazat nedvszívóképessége szerint. Könnyűbetonból vagy betonból készült falazóelem: Teljes takarású előfröcskölés (Baumit Előfröcskölő) kell. Nem szükséges különösebb előkészítés.
 • Beton: Teljes takarású előfröcskölés (Baumit Előfröcskölő) szükséges.
 • Pórusbeton (pl. Ytong): Alapos nedvesítés szükséges, majd legalább 1/2 órát száradni kell hagyni (vízfilm nem maradhat a felületen).

Felhordás

 • Keverés: A Baumit UniPutz vakolatot habarcsládában kézzel, vagy az építkezéseknél általában használatos szabadesésű keverőben kb. 5,6 liter víz hozzáadásával kell megkeverni (keverési idő: 5 perc). Mindig egész zsákokat keverjünk egyszerre.
 • Felhordás: A habarcsot kőműveskanállal vagy simítóval lehet felhordani. Igény szerint a kötés kezdete után egy alkalmas simítóval (pl. polisztirol) bedörzsöljük.

Általános tudnivalók

A feldolgozás, (keverés, felhordás, kidörzsölés stb.) és a kötés ideje alatt az alapfelület, a feldolgozott anyag valamint a levegő hőmérséklete nem lehet +5 °C-nál alacsonyabb. Az átlagosnál magasabb páratartalom illetve a +5 °C-nál alacsonyabb hőmérséklet esetén a kötési idő jelentősen meghosszabbodhat. Ha a kötés megtörténte előtt a felületet nedvesség éri (pl. hajnali páralecsapódás, eső stb. ...) vagy a felhordott réteget az alapfelület felől jelentős páraterhelés éri, akkor a kötés akár le is állhat, s az anyagban vándorló pára ill. nedvesség kioldhatja a friss felület kötő- és adalékanyagait. Az előírt várakozási idők be nem tartása esetén a felhordott anyag mögött rekedt nedvesség a kész felületet súlyosan károsíthatja, bizonyos esetekben akár hosszabb idő eltelte után. A frissen vakolt felületet 2 napig nedvesen kell tartani. Nem szabad közvetlen sugárzó hőhatásnak kitenni. Ha fűtőkészüléket használunk, különösen gázkészülék használata esetén, ügyeljünk az alapos szellőztetésre (szükséges a mész megfelelő karbonátosodása miatt). A felületet direkt napsütéstől, erős széltől és az esőtől óvni kell (pl. állványvédő háló használatával. Ellenkező esetben az anyag még a kötés befejeződése előtt elveszíti a kötéshez szükséges víztartalmát, s így a kötés csak részlegesen vagy egyáltalán nem következik be.) Gépészeti hornyokat, nagyobb falazatfugákat, lyukakat stb. megfelelő mészcement habarccsal (pl. UniPutz) tömítsük. Ezeken a helyeken valamint eltérő építőanyagok találkozásánál használjunk erősítő hálót (pl. Baumit Vakolaterősítő háló) a falazat gyártójának előírása szerint. A vakolatban elhelyezett erősítés ugyan nem küszöböli ki teljes biztonsággal a repedések képződésének lehetőségét, de annak kockázatát jelentősen csökkenti. Csak tiszta – pl. vezetékes – vizet használjunk. Bármilyen egyéb adalékszer, idegen anyag hozzákeverése tilos! Minden további réteg felhordása előtt vakolatcentiméterenként 10 nap várakozási időt tartsunk. A kerámiaburkolat ragasztása előtt a felületet nem szabad kidörzsölni. Alapvakolatként felhordott Baumit UniPutz vakolatra (durván elhúzva):Baumit Nemesvakolat (előnedvesítéssel vagy Baumit UniPrimer alapozóval).

 • Dörzsölt felületű Baumit UniPutz vakolatra: GranoporTop,SilikatTop,SilikonTop,PuraTop,StarTop vékonyvakolatok (Baumit UniPrimer alapozóval)
 • Alapvakolatra finomvakolatként felhordott Baumit UniPutz vakolatra: GranoporColor,SilikatColor,SilikonColor,PuraColor,NanoporColor,StarColor festékek Biztonsági előírások: Lásd az érvényes biztonsági adatlap utasításait.

Tárolás: Száraz helyen, raklapon fóliázva tárolható; felhasználható a gyártástól számított 6 hónapig.

Veszélyességi és biztonsági előírások: Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Bővebb információkért tekintsd meg a termékhez csatolt dokumentumokat 

Kérdésed van ? Szakmai tanácsra van szükséged ? Nem találod amit keresel?
Ebben az esetben fordulj hozzánk bizalommal. Szakertő kollégáink állnak a rendelkezésedre.

info@vitalkolor.hu
+36306110526
Vagy használd a chat modult (jobb alsó sarok)

Paraméterek

Csomagolás Zsák
Tipus Alapvakolat
Csomagolás mennyisége raklapon 48 zsák / raklap = 1200 kg
Vízpáraáteresztő képesség (µ) < 25
Száraz habarcs sűrűsége kb. 1.350 kg/m³
Anyagszükséglet kb. 12,5 kg/m²/cm
Vízszükséglet kb. 5,6 l/zsák - 10 l/zsák
Hővezetési tényező 0,61 W/mK
Nyomószilárdság 28 nap után > 2,5 N/mm²
Hajlítószilárdság 28 nap után > 1 N/mm²
Szemcseméret max. 1 mm

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére