Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
3.990 Ft (3.142 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Legkisebb rendelhető mennyiség: 35!
Gyártó: Baumit
Nem értékelt
Gyárilag előkevert száraz, mész-cement vakolóhabarcs gépi felhordásra. kül- és beltéri felhasználásra. Dörzsölve vagy alapvakolatként durván lehúzva alkalmazható.

Anyagszükséglet: kb. 14 kg/m²/cm

Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: 0400011
Gyártó cikkszám: 151801
Egységár: 99,75 Ft/kg
Várható szállítás: 2024. június 18.
Szállítási díj: 5.500 Ft

A webshopban és az üzletünkben az árak eltérhetnek egymástól!

Nagyobb mennyiségben vásárolna ? Kérjen egyedi projekt ajánlatot!

EGYEDI AJÁNLATOT KÉRE

Előnyök

 • Vakológéppel hordható fel

 • Kül- és beltéri használatra

 • Gyors és egyszerű felhordás

Baumit MPA 35 mész-cement kültéri gépi alapvakolat 40kg

3.990 Ft (3.142 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Legkisebb rendelhető mennyiség: 35!
Kívánságlistára teszem
A képernyőn vagy nyomtatón megjelenő színek eltérhetnek a valóságtól!

Leírás

Alkalmazás:

Dörzsölt felületképzéssel gépi vakolatként, kül- és beltéri felhasználásra.

Tárolás

Száraz helyen, raklapon fóliázva tárolható; felhasználható a gyártástól számított 6 hónapig.

Veszélyességi és biztonsági előírások

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Alapfelület

Az alapfelület vizsgálatát a mindenkor érvényes szabványok szerint kell elvégezni. Az alapfelület legyen teherbíró és száraz, por-, fagy-, kivirágzás és laza részektől mentes. Nem lehet víztaszító.

Alapfelület-előkészítés

 • Beltérben: lásd a Baumit MPI 25 műszaki lapját.
 • Kültérben: Előfröcskölés, mint alapfelület előkezelés a külső felületeken mindig, belül csak beton-, fagyapot- és pórusbeton felületeken szükséges. A követelmények csak szabvány szerint elkészített falazatok és minden esetben zárt fugák esetén érvényesek. Amennyiben a fugák nyitottak, vagy a szükséges vakolatvastagság meghaladja a 25 mm-t, ebben az esetben kétrétegű felhordást javaslunk, friss a frissre módon. Ha nem friss a frissre dolgozunk, akkor az első réteget fel kell érdesíteni.

Felhordás

A vakolás kezdete előtt a felhordás megkönnyítése céljából az összes élnél és saroknál Baumit Élvédőszegélyt helyezzünk el a Baumit SpeedFix (gipsszel nem szabad). Kerámiaburkolat alatti vakolat készítésénél használjunk Baumit Vezetősínt, amely segít a vakolat lehúzásában. A Baumit MPA 35 az építkezéseken használatos bármelyik vakológéppel (pl. PFT G4 vagy MAI 200 vagy hasonló vakológépekkel) felhordható. A szükség szerinti nedvesítés után a Baumit MPA 35-öt vakológéppel hernyóformában a kellő vastagságban fröcsköljük fel. Lehúzóléccel egyengessük el, majd elegendő meghúzás után (ujjpróba: ha már nem tapad az ujjunkra) megfelelő (filc, deszka stb.) simítóval dörzsöljük el. Többrétegű felhordás esetén (pl. egyenetlen alapfelület) ügyeljünk arra, hogy az első réteg vakolat vastagsága max. 25 mm legyen, és felületét vízszintesen vakolatfésűvel érdesítsük. A következő réteg felhordása előtt jól nedvesítsük elő. (Az elkészült felület min. 2 napig tartsuk nedvesen, ügyeljünk a karbonátosodásra.) Vakológép üzembe helyezésnél (legalább 5,5 kW teljesítmény szükséges) ügyeljünk arra, hogy a habarcstömlőt cementiszappal nedvesítsük elő. További információkért lásd a vakológép műszaki lapja!

Általános tudnivalók

Gépészeti hornyokat, nagyobb falazatfugákat, lyukakat stb. megfelelő mész-cement habarccsal (pl. MPA 35) tömítsük. Ezeken a helyeken, valamint eltérő építőanyagok találkozásánál használjunk erősítő hálót (pl. Baumit Vakolaterősítő háló) a Baumit Vorspritzer rétegben vagy a vakolatban. Eltérő anyagú falszerkezetek, illetve nagyfelületű födém és fal találkozásánál teljes vastagságban be kell vágni a vakolatot kőműveskanállal. Az elhelyezett felületi vakolaterősítés ugyan nem küszöböli ki teljes biztonsággal a repedések képződésének lehetőségét, de annak kockázatát jelentősen csökkenti. Csempézendő felületeket nem szabad besimítani. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete + 5 °C-nál magasabb legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Ha fűtőberendezést használunk – különösen gázkészülék esetén – ügyeljünk az alapos szellőztetésre (a vakolatban lévő mész karbonátosodása miatt). A frissen vakolt felületet 2 napig tartsuk nedvesen. Minden további réteg felhordása előtt a várakozási idő: 10 nap vakolatcentiméterenként, Baumit GranoporTop felhordása előtt a várakozási idő: 4 hét.

 • Befejező rétegek

  • Kültérben:
   Baumit MPA 35 durván lehúzott (nem kidörzsölt) alapvakolatra közvetlenül: Baumit EdelPutz (Baumit UniPrimer univerzális alapozóval)
   Baumit MPA 35 dörzsölt vakolatra Baumit UniPrimer univerzális alapozóval: Baumit Nanopor-, Star-, Pura-, Silikon-, Silikat-, GranoporTop, Baumit Edelputz spezial, Nemesvakolat extra
   Baumit MPA 35 vakolatra kerülő Baumit Simítóvakolat, Baumit SanovaFeinPutz vagy Baumit UniPutz, Baumit UniWhite rétegekre: Baumit Nanopor-, Star-, Silikon-, Silikat-, Pura-, GranoporColor festékek
   Baumit MPA 35 vakolatra kerülő Baumit HaftMörtel  (Baumit Üvegszövettel)*: Baumit Nanopor-, Star-, Pura-, Silikon-, Silikat-, GranoporTop, Baumit Edelputz spezial, Nemesvakolat extra *minden esetben (Baumit UniPrimer univerzális alapozóval)

  • Beltérben:
   Baumit MPA 35 vakolatra kerülő Baumit Simítóvakolat, Baumit KlimaSpachtel, Baumit KlimaGlätte vagy Baumit UniPutz, Baumit UniWhite rétegekre:
   Baumit GranoporColor
   Baumit SilikatColor
   Baumit SilikonColor
   Baumit PuraColor
   Baumit NanoporColor
   Baumit KlimaColor
   Divina diszperziós beltéri festékek

Biztonsági előírások:

Lásd az érvényes biztonsági adatlap utasításait. A silófelállításhoz szükséges csatlakozások (silóink és silóállító járműveink méret- és súlyadatai) a silók műszaki ismertetőiben találhatók:

 • Áram: 380 V, 25 A (lomha biztosíték a keverő miatt)
 • Víznyomás: min. 3 bar, 3/4” csatlakozás
 • Megközelítés: nehéz gépjárművel állandóan szabadon megközelíthető legyen
 • Helyigény: min. 3 x 3 m, teherbíró felület

Bővebb információkért tekintsd meg a termékhez csatolt dokumentumokat 

Kérdésed van ? Szakmai tanácsra van szükséged ? Nem találod amit keresel?
Ebben az esetben fordulj hozzánk bizalommal. Szakertő kollégáink állnak a rendelkezésedre.

info@vitalkolor.hu
+36306110526
Vagy használd a chat modult (jobb alsó sarok)

Paraméterek

Tipus Alapvakolat
Csomagolás 40 kg zsák
Csomagolás mennyisége raklapon 35
Összetétel Mészhidrát, cement, homok, duzzasztott perlit, adalékszerek.
Vízpáraáteresztő képesség (µ) kb. 25
Száraz habarcs sűrűsége kb. 1.300 kg/m³
Max. rétegvastagság 25 mm egy munkamenetben
Min. rétegvastagság 20 mm
Anyagszükséglet kb. 14 kg/m²/cm
Vízszükséglet kb. 9 l/zsák
Hővezetési tényező > 0,45 W/mK
Nyomószilárdság 28 nap után > 2,5 N/mm²
Szemcseméret max. 1 mm
Kiszerelés 35 zsák/raklap = 1400 kg
Csomagolás típusa zsák

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére