Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
3.750 Ft (2.953 Ft + ÁFA)
Menny.:DB
Legkisebb rendelhető mennyiség: 35!
Gyártó: Baumit
Nem értékelt

Gyárilag előkevert mész-cement gépi alapvakolat valamennyi belső térbe, beleértve a nedves üzemű helyiségeket is.

Anyagszükséglet: kb. 13 kg/m²/cm

Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: 0400171
Gyártó cikkszám: 151703

A webshopban és az üzletünkben az árak eltérhetnek egymástól!

Nagyobb mennyiségben vásárolna ? Kérjen egyedi projekt ajánlatot!

EGYEDI AJÁNLATOT KÉRE

Előnyök

  • Egy rétegben felhordható

  • Gyorsan és egyszerűen alkalmazható

  • Nedves helyiségékben is alkalmazható

Baumit MPI 25 mész-cement beltéri gépi alapvakolat 40kg

Kiszerelés
25 kg
3.750 Ft (2.953 Ft + ÁFA)
Menny.:DB
Legkisebb rendelhető mennyiség: 35!
Kívánságlistára teszem
A képernyőn vagy nyomtatón megjelenő színek eltérhetnek a valóságtól!

Leírás

Alapfelület

Az alapfelület vizsgálatát a mindenkor érvényes szabványok szerint kell elvégezni. Az alapfelület legyen teherbíró, száraz, por-, fagy-, kivirágzás és laza részektől mentes. Nem lehet víztaszító.

Alapfelület-előkészítés

Amennyiben a szükséges vakolatvastagság a 25 mm-t meghaladja, mindenképpen két rétegben javasoljuk a felhordást, közvetlenül egymás utáni menetben (friss a frissre). Ha nem azonnal egymás után végezzük el a két folyamatot, az első réteget fel kell érdesíteni. A közölt útmutatások szabványosan megépített falazatokra vonatkoznak. A legfontosabb feltétel a zárt fuga. Ásványi kötésű faforgács és könnyű faforgács lemezek: Nem ajánljuk a Baumit MPI 25-öt sem egy, sem több rétegben. Ásványi kötésű fagyapot és könnyű fagyapotlemezek: Baumit VorSpritzer + 20x20 mm – 25x25 mm,  1 mm méretű pontheggesztett, horganyzott drótháló  hálóerősítéssel: Várakozási idő: 21 nap Anyagszükséglet: kb. 20 kg/m² Égetett tégla: Egy vagy két rétegben történő felhordás előtt nedvesítés szükséges a falazat nedvszívóképessége szerint. Könnyűbetonból vagy betonból készült falazóelem: Teljes takarású előfröcskölés (Baumit Vorspritzer) kell. Nem szükséges különösebb előkészítés. Beton: Teljes takarású előfröcskölés (Baumit Vorspritzer) szükséges. A 3 nap várakozási idő után felhordás előtt nedvesítés szükséges. Pórusbeton (pl. Ytong): Alapos nedvesítés, majd Baumit Vorspritzer felhordása szükséges. Várakozási idő: 3 nap. Falfűtés esetén: Teljes takarású előfröcskölés (Baumit Vorspritzer) szükséges. A vakolatot két rétegben, „friss a frissben” elv alapján kell készíteni. Az első réteg külső síkja fedje a fűtéscsöveket. A második réteg bedolgozása előtt a két réteg közé Baumit Vakolaterősítő hálót kell elhelyezni. A kivitelezéskor minden esetben a fűtési rendszer szállítójának útmutatásai az irányadóak!

Felhordás

A Baumit MPI 25 az építkezéseken használatos bármelyik vakológéppel (pl. PFT G4, S48, S58, M3 vagy hasonló vakológépekkel) felhordható. A munka megkezdése előtt a vakológép nem tartalmazhat gipsz tartalmú anyagokat! A vakolás megkezdése előtt a felhordás megkönnyítése céljából az összes élnél és saroknál élvédőprofilt helyezzünk el. Fürdőszobákban és csempézendő felületeknél használjunk Baumit Vezetősínt a lehúzás megkönnyítésére. Szükség esetén nedvesítsük elő a felületet, majd a Baumit MPI 25-öt a vakológéppel hernyóformában megfelelő vastagságban fröcsköljük fel. Lehúzóléccel egyengessük el, majd elegendő meghúzás után (ujjpróba: ha már nem tapad az ujjunkra) megfelelő (filc, deszka stb.) simítóval dörzsöljük el. A vakológép beállítása: lásd a gépekről készült tájékoztatóban. Amennyiben a felület nagyon egyenetlen, vagy a szükséges vastagság meghaladja a 20 mm-t, az első réteget (max. 25 mm!) érdesítsük fel, majd 24 óra várakozási idő után hordjuk fel a második réteget (5-7 mm vastagságban) és ennek felületét dörzsöljük ki. A felületet 2 napig tartsuk nedvesen. 30 mm-nél nagyobb vastagság nem ajánlott (lassú kötési idő). További információkért lásd a vakológép műszaki lapja!

Általános tudnivalók

A feldolgozás, (keverés, felhordás, kidörzsölés stb.) és a kötés ideje alatt az alapfelület, a feldolgozott anyag valamint a levegő hőmérséklete nem lehet +5 °C-nál alacsonyabb. Az átlagosnál magasabb páratartalom illetve a +5 °C-nál alacsonyabb hőmérséklet esetén a kötési idő jelentősen meghosszabbodhat. Ha a kötés megtörténte előtt a felületet nedvesség éri (pl. hajnali páralecsapódás, eső stb. ...) vagy a felhordott réteget az alapfelület felől jelentős páraterhelés éri, akkor a kötés akár le is állhat, s az anyagban vándorló pára ill. nedvesség kioldhatja a friss felület kötő- és adalékanyagait. Az előírt várakozási idők be nem tartása esetén a felhordott anyag mögött rekedt nedvesség a kész felületet súlyosan károsíthatja, bizonyos esetekben akár hosszabb idő eltelte után. A frissen vakolt felületet 2 napig nedvesen kell tartani. Nem szabad közvetlen sugárzó hőhatásnak kitenni. Ha fűtőkészüléket használunk, különösen gázkészülék használata esetén, ügyeljünk az alapos szellőztetésre (szükséges a mész megfelelő karbonátosodása miatt). A felületet direkt napsütéstől, erős széltől és az esőtől óvni kell (pl. állványvédő háló használatával. Ellenkező esetben az anyag még a kötés befejeződése előtt elveszíti a kötéshez szükséges víztartalmát, s így a kötés csak részlegesen vagy egyáltalán nem következik be.). Gépészeti hornyokat, nagyobb falazatfugákat, lyukakat stb. megfelelő mészcement habarccsal (pl. MPA 35, MPI 25, UniPutz) tömítsük. Ezeken a helyeken valamint eltérő építőanyagok találkozásánál használjunk erősítő hálót (pl. Baumit Vakolaterősítő háló) a falazat gyártójának előírása szerint. A vakolatban elhelyezett erősítés ugyan nem küszöböli ki teljes biztonsággal a repedések képződésének lehetőségét, de annak kockázatát jelentősen csökkenti. Csak tiszta – pl. vezetékes – vizet használjunk. Bármilyen egyéb adalékszer, idegen anyag hozzákeverése tilos! Minden további réteg felhordása előtt vakolatcentiméterenként 10 nap várakozási időt tartsunk. A kerámiaburkolat ragasztása előtt a felületet nem szabad kidörzsölni. 

Biztonsági előírások:

Lásd az érvényes biztonsági adatlap utasításait. A silófelállításhoz szükséges csatlakozások (silóink és silóállító járműveink méret- és súlyadatai) a silók műszaki ismertetőiben találhatók. A silófelállításhoz szükséges csatlakozások (silóink és silóállító járműveink méret- és súlyadatai) a silók műszaki ismertetőiben találhatók:

  • Áram: 380 V, 25 A (lomha biztosíték a keverő miatt)
  • Víznyomás: min. 3 bar, 3/4” csatlakozás
  • Megközelítés: nehéz gépjárművel állandóan szabadon megközelíthető legyen
  • Helyigény: min. 3 x 3 m, sík, teherbíró felület

Bővebb információkért tekintsd meg a termékhez csatolt dokumentumokat 

Kérdésed van ? Szakmai tanácsra van szükséged ? Nem találod amit keresel?
Ebben az esetben fordulj hozzánk bizalommal. Szakertő kollégáink állnak a rendelkezésedre.

info@vitalkolor.hu
+36306110526
Vagy használd a chat modult (jobb alsó sarok)

Paraméterek

Tipus Alapvakolat
Összetétel Mészhidrát, cement, mészkő, duzzasztott perlit, adalékszerek.
Tulajdonságok Jó páraáteresztő, egyrétegű, beltéri, mészcement gépi vakolat.
Alkalmazás Dörzsölt felületképzéssel gépi vakolatként bármilyen helyiség belső felületére. Alkalmas falfűtések vakolására is.
Műszaki adatok Besorolás CS II W0 MSZ EN 998-1 szerint
Csomagolás 40 kg zsák, siló
Csomagolás mennyisége raklapon 35
Vízpáraáteresztő képesség (µ) kb. 25
Száraz habarcs sűrűsége kb. 1.400 kg/m³
Anyagszükséglet kb. 13 kg/m²/cm
Vízszükséglet kb. 9 l/zsák
Hővezetési tényező > 0,61 W/mK
Nyomószilárdság 28 nap után > 2,5 N/mm²
Hajlítószilárdság 28 nap után > 1 N/mm²
Szemcseméret max. 0,8 mm
Vakolatvastagság min. 8 mm mennyezeten
Vakolatvastagság min. 10 mm oldalfalon min. 10 mm oldalfalon
Vakolatvastagság max. 25 mm egy munkamenetben
Kiszerelés 35 zsák/raklap = 1400 kg
Csomagolás típusa zsák

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére