Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
2.200 Ft (1.732 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Gyártó: Trinát
Nem értékelt

A Trinát univerzális alapozó fehér 0.25l gyorsan száradó, matt, jól csiszolható alkidgyantára épülő festék, amely esztétikus, egyenletes felületet biztosít fa- és fémfelületeken egyaránt. A kiváló kitöltő képsségének köszönhetően egyenletes felületet biztosít és segíti a fedőfesték tapadását. Ideális választás kültéri és beltéri fafelületek alapozásához, valamint acélfelületek közbenső bevonataként (Trinát korróziógátló alapozó felvitelét követően).

Kiadósság: kb. 12 m2/l

Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: 920001081
Vonalkód: 5996281039295
Gyártó cikkszám: 290653
Várható szállítás: 2024. május 28.
Szállítási díj: 990 Ft

A webshopban és az üzletünkben az árak eltérhetnek egymástól!

Nagyobb mennyiségben vásárolna ? Kérjen egyedi projekt ajánlatot!

EGYEDI AJÁNLATOT KÉRE

Előnyök

 • Falfelületeket alapozó festésére használható

 • Fémfelületek közbenső rétegeként ajánljuk

 • Trinát korróziógátló alapozó felvitelét követően

Trinát univerzális alapozó fehér 0.25l

Szín
Kiszerelés
2.200 Ft (1.732 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Kívánságlistára teszem
A képernyőn vagy nyomtatón megjelenő színek eltérhetnek a valóságtól!

Leírás

Fedezze fel a Trinát univerzális alapozó erejét, amely tökéletes választás a fa- és fémfelületek alapozásához. Az alkidgyantára épülő, gyorsan száradó formula matt felületet biztosít, miközben könnyen csiszolható és egyenletes végeredményt garantál. Az mellett, hogy segítí a fedőfesték tapadását, kitöltő szerepe is van, ezzel egyenletes felületet biztosít a rákerülő festéknek. A környezetbarát összetételű festék nem tartalmaz aromás szénhidrogéneket, így biztonságosan használható beltéren és kültéren egyaránt.

Alkalmazási terület:

Megfelelően előkészített kül- és beltéri fafelületek alapozójaként és acélfelületek közbenső bevonataként alkalmazható.

Felület előkészítés:

A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, egyenletes szívóképességű, megfelelően előkészített. A porló, leváló részeket el kell távolítani, és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani. A festendő faanyag max. 5 % nedvességtartalmú lehet.

Új és régi fafelületek előkészítése:

Az új, korábban még nem kezelt fafelületet finoman csiszolja meg csiszolópapírral a fa szálirányában, majd tisztítsa meg a portól. Külső térben történő alkalmazás esetén, megelőző védelem céljából, Lazurán univerzális faanyagvédő használata szükséges.

A korábban már festett fafelületet alaposan csiszolja meg csiszolópapírral, és tisztítsa meg a portól. Távolítsa el a felületről a nem összefüggő, régi festékréteget. Javítsa ki a bevonat hibáit Trinát mestertapasszal, majd a felületet csiszolja meg újra, és portalanítsa.

Új és régi vas, illetve acélfelületek előkészítése:

Az új, korábban még nem kezelt fém felületről, az esetleges rozsdát mechanikai eljárással (csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás) el kell távolítani, majd zsírtalanítani, és vízzel leöblíteni. Zsírtalanításra használjon zsíroldó szert tartalmazó vizet (ne használjon oldószerrel átitatott rongyot, mert ez utóbbival a zsíros szennyeződések a felületen maradhatnak).

A korábban már festett fém felületeket alaposan csiszolja meg csiszolópapírral, és tisztítsa meg a portól. Távolítsa el a felületről a nem összefüggő, régi festékréteget. Vizsgálja meg a régi bevonat tapadását, és az alározsdásodott, rosszul tapadó bevonatrészeket mechanikai úton távolítsa el. Ha a felület több, mint 20%-a korrodált, a teljes régi bevonatot célszerű eltávolítani, majd a felületet újra festeni az új bevonatnak megfelelő módon. Ennél kisebb mértékű hiba esetén a hibás részekről távolítsa el a nem tapadó bevonatot, a hibahelyeket rozsdátlanítsa (pl. csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás), majd zsírtalanítsa. A zsírtalanítás és a rozsda eltávolítása után a felületet lehetőleg 2 órán belül, fesse át Trinát korróziógátló alapozóval (1 rétegben, min. 40µm száraz rétegvastagságban) A termék alkalmazásánál kövesse a termékismertetőben leírtakat.

Anyagelőkészítés, hígítás:

A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverje fel, illetve bizonyos időközönként festés közben is. A Trinát univerzális alapozó felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítása nem szükséges. Amennyiben mégis hígításra van szükség, ecsettel történő felhordáshoz max. 2 %, préslevegős szóráshoz max. 10 % Trinát szintetikus hígítóval hígítsa. A szerszámok tisztítása és az elcseppenések eltávolítása, azok megszáradása előtt szintetikus hígítóval vagy lakkbenzinnel lehetséges.

Anyagszükséglet:

Javasolt rétegszám: 1-2 réteg (min. 40µm száraz rétegvastagságban, közbenső rétegként, fém felületekre, külső térben ajánlott a 2 réteg)
Egy rétegben: 0,12 l/m2
Az anyagszükséglet függ többek között a felhordás módjától, a felülettől és a hígítástól. A megadott értékek csak tájékoztató jellegűek. Az anyagszükséglet pontos értékét adott esetben a bevonandó felületen kell meghatározni.
Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

A feldolgozás hőmérséklete:

Javasolt +5-25oC közötti anyag, alapfelület és levegő hőmérsékleten, 65%-os relatív páratartalom alatt.

Felhordás módja:

Ecsettel, hengerrel vagy szórással. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani.

 • Irányadó beállítások airless szóráshoz:
  fúvóka: 0,009”-0,011”
  nyomás: 180-200 bar
  fúvókaszög: 25o – 65o
  hígítás nem szükséges
 • Préslevegős szóráshoz:
  fúvóka: 1,5 -2 mm
  nyomás: 2-4 bar
  hígítás: 5-10 %
  kifolyási idő DIN 4 pohárral: 30-50 sec

Száradási idő, átvonhatóság:

A száradási idő és az átvonhatóság nagymértékben függ az alapfelülettől, a páratartalomtól, a hőmérséklettől és a felhordott réteg vastagságától. Magasabb páratartalom és alacsonyabb hőmérséklet, illetve vastag rétegű festés esetén a száradási idő meghosszabbodik. +23 °C levegőés aljzathőmérsékletnél, 65% relatív páratartalom mellett kb. 24 óra múlva szárad meg és festhető át. A réteg teljes átszáradása 48 óra múlva következik be, amennyiben a nedves rétegvastagság nem több, mint 100µm. A bevonat szobahőmérsékleten 8 óra múlva csiszolható. A Trinát univerzális alapozóval bevont felületet csiszolás és portalanítás után befejező rétegként fesse le a Trinát termékcsalád bármely zománc festékével a termékismertetőben leírt módon.

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek:

Festés előtt a terméket minden esetben alaposan keverje fel. A nem megfelelően felkevert festék a felhasználás során nem fed megfelelően. Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljen arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le. Szélsőséges időjárási körülmények között (tűző napon, csapadékos vagy rendkívül párás időben) nem javasolt a festés. Ügyeljen arra, hogy a festéket az előírt rétegvastagságnál ne hordja fel vastagabban, mert a túl vastag zománcréteg megrogyhat, a teljes átszáradási ideje jelentősen megnő. A felületen bőrréteg keletkezhet, amely alatt a festék puha marad. A Trinát univerzális alapozó nem festhető át olyan festékekkel, amelyek aromás oldószereket tartalmaznak

Bővebb információkért tekintsd meg a termékhez csatolt dokumentumokat 

Kérdésed van ? Szakmai tanácsra van szükséged ? Nem találod amit keresel?
Ebben az esetben fordulj hozzánk bizalommal. Szakertő kollégáink állnak a rendelkezésedre.

info@vitalkolor.hu
+36306110526
Vagy használd a chat modult (jobb alsó sarok)

Paraméterek

Fényesség Matt
Tipus Alapozó
Alkalmazási terület kültér és beltér
Alkalmazási felület Fa vagy fémfelületek közbenső alapozójaként
Anyagszükséglet / kiadósság 12 m2/l
Felhordás módja Ecsettel, lakkhengerrel vagy szórással.
Rétegszám 1-2 réteg
Száradási idő 12 óra
Hígíthatóság Szintetikus hígító

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére