Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
4.750 Ft (3.740 Ft + ÁFA)
Menny.:DB
Gyártó: Trinát
Nem értékelt
Matt, fehér, vízzel hígítható alapozó és közbenső festék fa- és fémfelületekre.
Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: O9003354

A webshopban és az üzletünkben az árak eltérhetnek egymástól!

Nagyobb mennyiségben vásárolna ? Kérjen egyedi projekt ajánlatot!

EGYEDI AJÁNLATOT KÉREK

Előnyök

  • Nagy Fedőképességű, könnyen csiszolható, vizes bázisú alapozó festék

  • Száradása gyors, nem jár oldószeranyaggal    

  • Kiválóan tapad az alapfelülere és biztosítja a ráfestett fedőfesték tapadását     

  • Kemény- vagy puhafa, forgácslap, farostlemez alapozó festésére     

  • Fémfelületek közbenső rétegenként ajánljuk Trinát Aqua alapozó felvitelét követően

Trinát Aqua univerzális alapozó fehér 0.75l

Szín
 
Kiszerelés
0.75L
4.750 Ft (3.740 Ft + ÁFA)
Menny.:DB
Kívánságlistára teszem
A képernyőn vagy nyomtatón megjelenő színek eltérhetnek a valóságtól!

Leírás

Termékleírás

Az alkalmazás feltételei:

Az alapfelület előkészítése:

A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő faanyag max. 5% nedvességtartalmú lehet.

Új fafelületek előkészítése:

A festendő fafelületet finom csiszolóvászonnaL meg kell csiszolni, majd portalanítani. Külső térben alkalmazandó felületeknél Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel kell kezelni megelőző védelem céljából. A faanyagvédő száradása után a felületet Trinát aqua univerzális alapozóval kell alapozni, majd ismét csiszolni és portalanítani.

Új vas és acélfelületek előkészítése:

Az esetleges rozsdát mechanikai eljárással (csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás) el kell távolítani, majd zsírtalanítani. Zsírtalanításra használjunk zsíroldó szert tartalmazó vizet, és ne használjunk oldószerrel átitatott rongyot, mert ez utóbbival a zsíros szennyeződések a felületen maradhatnak. A zsírtalanítás és a rozsda eltávolítása után a felületet mihamarabb, lehetőleg 2 órán belüL, fessük át Trinát aqua korróziógátló alapozóvaL, majd ennek száradását követően közbenső rétegként hordjunk fel Trinát aqua univerzális alapozót. Mindkét termék alkalmazásánál kövessük a termékismertetőben leírtakat. Javasolt rétegfelépítés:

Korróziógátló alapozás 1 réteg Trinát aqua korróziógátló alapozó min. 40 μm száraz rétegvastagságban. Közbenső festés belső térben 1 réteg, külső térben 2 réteg Trinát aqua univerzális alapozó rétegenként 40 μm száraz rétegvastagságban. Befejező réteg Trinát aqua zománcfesték család terméke 1 rétegben min. 30 μm száraz rétegvastagságban.   Régi, már festett felületek előkészítése: Korábban zománcfestékkel festett fa felületet alaposan csiszoljuk meg, portalanítás után javítsuk ki a bevonat hibáit Trinát mestertapasszal. A tapaszolás után ismételt csiszolás és portalanítás szükséges. Ha a felület 20 %-nál nagyobb mértékben sérült, a teljes felületet fessük át Trinát aqua univerzális alapozóvaL, majd száradás után és a zománcréteg felhordása előtt finoman csiszoljuk meg a felületet. Portalanítás után lehet a zománcréteget felhordani. Vas- és acélfelületek esetében vizsgáljuk meg a régi bevonat tapadását, és az alározsdásodott, rosszul tapadó bevonatrészeket távolítsuk eL mechanikai úton. Ha a felület több, mint 20 % korrodált, a teljes bevonatrendszert célszerű újra felhordani az új bevonatoknak megfelelő módon. Ennél kisebb mértékű hiba esetén a hibás részekről távolítsuk el a nem tapadó bevonatot, a hibahelyeket rozsdátlanítsuk, vonjuk át Trinát aqua korróziógátló alapozóvaL, majd Trinát aqua univerzális alapozóval. Kemény PVC felületek előkészítése: A kemény PVC felületeket a tisztítsuk meg a szennyeződésektől, festés előtt finom csiszolóvászonnal csiszoljuk meg, majd portalanítsunk. Az így előkészített felület festhető Trinát aqua univerzális alapozóval. Egyéb műanyag felületek festése előtt végezzen próbafestést.

Megjegyzés:

A javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.  A feldolgozás hőmérséklete: Ne alkalmazzuk a terméket +5°C alatti és + 25°C feletti hőmérsékleten, amin a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.
 

A terméket +5 ℃ és + 30 ℃ közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.

Bővebb információkért tekintsd meg a termékhez csatolt dokumentumokat 

Kérdésed van ? Szakmai tanácsra van szükséged ? Nem találod amit keresel?
Ebben az esetben fordulj hozzánk bizalommal. Szakertő kollégáink állnak a rendelkezésedre.

info@vitalkolor.hu
+36306110526
Vagy használd a chat modult (jobb alsó sarok)

Paraméterek

Fényesség Matt
Tipus Alapozó
Alkalmazási terület MEGFELELŐEN ELŐKÉSZÍTETT KÜL- ÉS BELTÉRI FAFELÜLETEK, KEMÉNY PVC FELÜLETEK ALAPOZÓJAKÉNT ÉS ACÉLFELÜLETEK KÖZBENSŐ BEVONATAKÉNT ALKALMAZHATÓ. ALKALMAS GYERMEKJÁTÉKOK FESTÉSÉRE IS.
Színek száma / színezhetőség Fehér színben.
Külső megjelenés MATT, FEHÉR, EGYENLETES, ESZTÉTIKUS FELÜLETŰ.
Anyagszükséglet / kiadósság 9 m2/l
Felhordás módja ECSETTEL VAGY SZÓRÁSSAL. SZÓRÁSHOZ A SZÓRÁSI PARAMÉTEREKET AZ ADOTT GÉPTÍPUSHOZ KELL BEÁLLÍTANI.
Rétegszám 1-2 réteg
Száradási idő 4 óra
Hígíthatóság A TERMÉKET A FELDOLGOZÁS ELŐTT ALAPOSAN KEVERJÜK FEL. A TRINÁT AQUA UNIVERZÁLIS ALAPOZÓ FELHASZNÁLÁSRA KÉSZ ÁLLAPOTBAN KERÜL FORGALOMBA. AMENNYIBEN MÉGIS HÍGÍTÁSRA VAN SZÜKSÉG ECSETTEL TÖRTÉNŐ FELHORDÁSHOZ MAX. 2 %, PRÉSLEVEGŐS SZÓRÁSHOZ MAX. 10% TISZTA VÍZZEL HÍGÍTSUK. A SZERSZÁMOK TISZTÍTÁSÁRA ÉS AZ ELCSEPPENÉSEK ELTÁVOLÍTÁSÁRA AZOK MEGSZÁRADÁSA ELŐTT VÍZET, MEGSZÁRADÁS UTÁN AROMÁS OLDÓSZEREKET TARTALMAZÓ HÍGÍTÓT HASZNÁLJUNK.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére