Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
30.850 Ft (24.291 Ft + ÁFA)
Menny.:DB
Gyártó: Lazurán
Nem értékelt

A Lazurán Univerzális faanyagvédőszer 5l egy biocid tartalmú szer, amely mélyen behatol a fa rostjai közé, megőrizve az eredeti erezetét, miközben hatékonyan védi farontó gombáktól és rovaroktól. Kiválóan alkalmas a kültéri faszerkezetek védelmére megszüntető és megelőző céllal is. Biztosíts te is a faszerkezeteid hosszú élettartamát a Lazurán faanyagvédőszer segítségével.

Kiadósság:3-5 m2/L

Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: 10213222
Vonalkód: 5995061613533
Gyártó cikkszám: 221563
Egységár: 6.170,00 Ft/l
Várható szállítás: 2024. június 20.
Szállítási díj: Ingyenes

A webshopban és az üzletünkben az árak eltérhetnek egymástól!

Nagyobb mennyiségben vásárolna ? Kérjen egyedi projekt ajánlatot!

EGYEDI AJÁNLATOT KÉRE

Előnyök

  • Farontó gomba és rovarok elleni védelem 

  • Megelőző és megszüntető védelemet nyújt

  • A fa pórusaiba mélyen behatol

Lazurán Univerzális faanyagvédőszer 5l

Szín
Színtelen
Kiszerelés
30.850 Ft (24.291 Ft + ÁFA)
Menny.:DB
Kívánságlistára teszem
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
A képernyőn vagy nyomtatón megjelenő színek eltérhetnek a valóságtól!

Leírás

Alkalmazási terület:
Kiválóan alkalmas a kültéri és a nedvességnek kitett faszerkezetek (például: kerítésléc, lambéria, széldeszka, kerti bútorok, nyílászáró szerkezetek, fürdőszobai fafelületek) védelmére megszüntető és megelőző céllal is. Mélyen beszívódik a farostok közé, azokon erősen megtapad, ezáltal védelmet nyújt a faszerkezeteket veszélyeztető különböző kártevő rovarok (pl. szú) és faelszíneződést okozó gombák ellen. A termék megelőző és helyreállító kezelésként is véd a következő célorganizmusok ellen: Hylotrupes bajulus L. (házicincér lárvák és rovarok), Anobium punctatum De Geer (kis kopogóbogár lárvák és rovarok), Lyctus brunneus (barna falisztbogár lárvák és rovarok), Reticulitermes sp. (termesz katonák, nimfák és munkások), Korhadást okozó farontó gombák puha- és keményfán (bazídiumos gombák).

Nem alkalmazható: Játékok, méhkasok, hajtató- és üvegházak faszerkezetének, valamint élelmiszerrel és takarmánnyal közvetlenül érintkező faanyagok védőkezeléséhez, továbbá már lakkozott, festett fafelületen sem, kizárólag a bevonat teljes eltávolítása után.

Új és régi fafelületek előkészítése:
A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő felület max. 5 % nedvességtartalmú faanyag lehet. A még bevonat nélküli, új puhafa- vagy keményfafajtákból készült felületeket finoman csiszolja meg a csiszolópapírral a fa szálirányában, majd tisztítsa meg a portól. A régi, elöregedett, korhadt, málló fafelületeket és korábbi zománcfesték vagy lazúr rétegeket teljes mértékben el kell távolítani, le kell csiszolni és portalanítani. Amennyiben a felület elöregedett, repedezett és erősen szívóképes, a festendő felületet Lazurán lenolajkencével kell előkezelni. A kezelés során a termékismertetőben leírtakat pontosan be kell tartani, különös tekintettel a száradási időre.

Egzóta fafelületek előkészítése:
Egzóta fafelületek kezelése előtt a fafajta forgalmazójától kérjen tájékoztatást a javasolt kezelés módjáról. A különféle trópusi fafajták átvonása előtt minden esetben csináljon kis felületen próbafestést. A kivitelezési technológiát ennek megfelelően állítsa be.

Anyagelőkészítés, hígítás:
A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverje fel, illetve bizonyos időközönként festés közben is. A Lazurán univerzális faanyagvédő felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítani nem szabad. A szerszámok tisztítása és az elcseppenések eltávolítása, azok megszáradása előtt szintetikus hígítóval vagy lakkbenzinnel lehetséges.

Anyagszükséglet:

  • Megelőzésre: 250 ml/m2
  • Helyreállító kezelésre: 375 ml/m2
  • Befecskendezéssel történő alkalmazás esetén (mindig kizárólag ecsetes alkalmazással kombinálva): 180 ml /m² fafelület (+375 ml/m² fafelület)

Megjegyzés: A megfelelő védelem eléréséhez a fenti ajánlott mennyiséget kell felhordani. A javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától. Az anyagszükséglet függ többek között a felhordás módjától és a felülettől. A megadott értékek csak tájékoztató jellegűek. Az anyagszükséglet pontos értékét adott esetben a bevonandó felületen kell meghatározni.

A feldolgozás hőmérséklete:
Javasolt +5-25 oC közötti anyag, alapfelület és levegő hőmérsékleten, 65%-os relatív páratartalom alatt.

Felhordás módja:
Ecsettel, mártással, helyreállító kezelésre befecskendezéssel is.

Száradási idő, átvonhatóság:
A száradási idő és az átvonhatóság nagymértékben függ az alapfelülettől, a páratartalomtól és a hőmérséklettől. Magasabb páratartalom és alacsonyabb hőmérséklet esetén a száradási idő meghosszabbodik. +23 °C levegő- és aljzathőmérsékletnél, 65% relatív páratartalom mellett kb. 1 óra múlva átfesthető. A rétegek között csiszolni nem szabad. A réteg teljes átszáradása és a védelem kialakulása 72 óra múlva következik be.

Tárolás, raktározás:
A terméket +5 és +25 oC között száraz, tűző naptól és fagytól védett helyen kell tárolni.

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek:
Festés előtt a terméket minden esetben alaposan keverje fel. Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljen arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le. Szélsőséges időjárási körülmények között (tűző napon, csapadékos vagy rendkívül párás időben) nem javasolt a festés. Ecsettel történő felvitel esetén viseljen a vegyi anyagoknak ellenálló védőkesztyűt a keverés és a töltés során. Szórással történő felvitel esetén valamint befecskendezésnél viseljen a vegyi anyagoknak ellenálló védőkesztyűt és bélelt kezeslábast (III. kategória, 6. típus) a felvitel során. Kültéri kezelés esetén a termék csak ecsettel vihető fel, a talajt pedig megfelelő műanyag fóliával kell lefedni a szárazföldi közegbe történő kibocsátás megelőzése céljából. A kezelt fát nem szabad felhasználni vízi környezet közelében. Ne alkalmazza olyan helyen, ahol a termék elérheti a felszíni vizeket a kültéri alkalmazás során. Ne alkalmazza olyan fafelületen, amely élelmiszerrel, takarmánnyal, itallal, állatokkal érintkezhet. Kizárólag az időjárás viszontagságainak és folyadékszivárgásnak ki nem tett faanyag kezelésére használja. A befecskendezéssel megvalósított helyreállító kezeléseket mindig kombinálni kell felületi alkalmazással végzett kuratív kezelésekkel. Ne juttassa a fel nem használt terméket a talajra, vízfolyásokba, a csőrendszerbe (mosogató, WC stb.) vagy a lefolyóba. A fel nem használt terméket, annak csomagolását és minden egyéb hulladékot (pl. műanyag fólia) a helyi előírások szerint kell ártalmatlanítani. A kész felületet 72 óra elteltével fesse át a Lazurán vagy a Trinát család valamely, gombaölőt nem tartalmazó termékével.

Bővebb információkért tekintsd meg a termékhez csatolt dokumentumokat 

Kérdésed van ? Szakmai tanácsra van szükséged ? Nem találod amit keresel?
Ebben az esetben fordulj hozzánk bizalommal. Szakertő kollégáink állnak a rendelkezésedre.

info@vitalkolor.hu
+36306110526
Vagy használd a chat modult (jobb alsó sarok)

Paraméterek

Tipus Faanyagvédőszer
Alkalmazási terület Kültéri használat
Anyagszükséglet
Megelőzésre 250 ml/m2
Helyreállító kezelésre 375 ml/m2
Felhordás módja Ecsettel vagy mártással
Rétegszám 2 réteg

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére