Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
9.990 Ft (7.866 Ft + ÁFA)
Menny.:DB
Gyártó: Héra
Nem értékelt

A Héra Falfix diszperziós mélyalapozó 5l tökéletes választás belső és külső falfelületek festés előtti alapozására.  kiegyenlíti a felületek nedvszívó képességét, megbízhatóan leköti a port és régi festékréteget, ezzel kíváló tapadást biztosítva a festékrétegnek. Használatával elérhető a foltmentes és egyenletes festés. Rugalmasan alkalmazható új és régi felületeken, gipszkartonra és vakolt felületekre egyaránt. A könnyen kezelhető hígítási arányoknak köszönhetően optimális tapadást és festési felületet biztosít, gondoskodva a festék hosszú távú tartósságáról.

Kiadósság: kb 15 m2/l

Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: 10010380
Vonalkód: 5995061648610
Gyártó cikkszám: 221342
Egységár: 1.998,00 Ft/l
Várható szállítás: 2024. július 22.
Szállítási díj: 990 Ft

A webshopban és az üzletünkben az árak eltérhetnek egymástól!

Nagyobb mennyiségben vásárolna ? Kérjen egyedi projekt ajánlatot!

EGYEDI AJÁNLATOT KÉRE

Előnyök

  • Elősegíti a festék tapadását

  • Kiegyenlíti az alapfelület nedvszívóképességét

  • Leköti a port

Héra Falfix diszperziós mélyalapozó 5l

Szín
Színtelen
Kiszerelés
9.990 Ft (7.866 Ft + ÁFA)
Menny.:DB
Kívánságlistára teszem
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
A képernyőn vagy nyomtatón megjelenő színek eltérhetnek a valóságtól!

Leírás

Kül- és beltéri fal- és homlokzatfestékek alá egyaránt alkalmazható. A pára- és légáteresztő tulajdonságokkal rendelkező alapozó kiegyenlíti a fal nedvszívóképességét, valamint leköti a festendő felületen lévő port és krétásodott régi festékréteget így elkerülhetővé teszi a foltosodást, valamint megfelelő tapadást biztosít a falfestékek számára.

Alkalmazási terület:

Vakolt, meszelt vagy bármilyen korábban már más diszperziós festékkel festett beltéri falfelületre, gipszkarton felületre, fűrészporos tapétára felületi előkészítés után közvetlenül felvihető.

Felület előkészítése

A festendő felület legyen száraz, hordképes, egyenletes szívóképességű, megfelelően alapozott. A porló, leváló részeket el kell távolítani és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani. CMC alapú glettanyagok használata nem javasolt. Kültéri felület esetén a vakolat minősége legyen min. vH 10. Homlokzati felületek glettelését nem javasoljuk, mivel a glettanyagok hosszú távú tartóssága homlokzatfelületeken kétséges. Portalanítsuk a felületet, távolítsuk el a porló, leváló felületrészeket, javítsuk ki az esetlegesen meghibásodott vakolatot lehetőleg a vakolat anyagával azonos anyaggal.

  • Új, vakolt vagy beton felületek:

Beltérben a Héra Falfix és víz 1:5 arányú keverékével alapozzon. Az alapozás után vízpróbával ellenőrizze a felület szívóképességét, ha szükséges alapozzon másodszor is. Kültérben a Héra falfix és víz 1:1 arányú keverékével alapozzon.

  • Beltéri új, gipsz tartalmú glettel előkészített vagy gipszkarton felületek:

A gipsz tartalmú glettanyagok és a gipszkarton lemezek szívóképessége nagymértékben eltérő lehet. A szívóképesség függ a glettanyagok vastagságától, összetételétől, a gipszkarton lapok típusától. Nem lehet minden típusra érvényes megoldást adni, a kivitelezés során az adott felület ismeretében kell a Héra Falfix hígítását beállítani. Ügyeljen arra, hogy az alapozás után a felület ne legyen üvegesen fényes, valamint az alapozás sikerességét ellenőrizze vízpróbával (lásd lent).

  • Régi, már festett felületek:

Beltéri felület esetén finoman csiszolja meg a felületet csiszolópapírral majd tisztítsa meg a portól majd a bevonat szívóképességének megfelelő hígítással alapozzon Héra Falfix alapozóval. A krétásodott felület lekötésére elegendő az 1:5 arányú hígítás. Kültérben szintén először portalanítsa a felületet, távolítsa el a porló, leváló felületrészeket, javítsa ki az esetlegesen meghibásodott vakolatot lehetőleg a vakolat anyagával azonos anyaggal. Ezt követően Héra falfix és víz 1:1 arányú keverékével alapozzon.
Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

Anyagelőkészítés, hígítás:

A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverje fel. A Héra Falfix mélyalapozót minden esetben vízzel kell hígítani. A hígítási arány beltérben 1:3-tól akár 1:5-ig terjedhet az adott felület szívóképességének függvényében. Kültérben 1:1 arányú hígítást javaslunk.

Anyagszükséglet:

Javasolt rétegszám: 1-2 réteg
Egy rétegben: 0,12-0,15 l/m2, a már hígított anyagból
Az anyagszükséglet függ többek között a felhordás módjától, a felülettől és a hígítástól. A megadott értékek csak tájékoztató jellegűek. Az anyagszükséglet pontos értékét adott esetben a bevonandó falfelületen kell meghatározni.

A feldolgozás hőmérséklete:

Javasolt +5-30 oC közötti anyag, alapfelület és levegő hőmérsékleten, 80%-os relatív páratartalom alatt. Kültéren ne dolgozzon esőre hajló, párás, hideg időben vagy eső alkalmával. Ilyenkor a festék száradása csak nagyon lassan játszódik le, ami hibákhoz vezethet.

Felhordás módja:

Kefével, korongecsettel vagy hengerrel vagy megfelelő szóró berendezéssel. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani.

Száradási idő, átvonhatóság:

A száradási idő és az átvonhatóság nagymértékben függ az alapfelülettől, a páratartalomtól és a hőmérséklettől. Magasabb páratartalom és alacsonyabb hőmérséklet esetén a száradási idő meghosszabbodik. +23 °C levegő- és aljzathőmérsékletnél, 65% relatív páratartalom mellett kb. 2 óra múlva festhető át.

Tárolás, raktározás:

A terméket +5 és +25 oC között száraz, tűző naptól és fagytól védett helyen kell tárolni.

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek:

A gipszkarton lapra történő felhordáskor az alapfelület nedvességre különösen érzékeny. Ez hólyagosodást, és lepattogzást okozhat. Ezért a gyors száradás érdekében javasoljuk, hogy gondoskodjon a kielégítő szellőzésről és hőmérsékletről.

Az alapozás után minden esetben végezzünk vízpróbát. Ezt úgy történhet, hogy a már alapozott és megszáradt felületre vizet cseppent, majd megfigyeli, hogy mennyi idő alatt szívódik be. Akkor van a felület megfelelően alapozva, ha a beszívódás 30-60 mp alatt megtörténik. 30 mp-nél gyorsabb beszívódás esetén a felület szívóképessége nagy maradt, 60 mp-nél lassabb beszívódás esetén pedig a festék megcsúszhat a felületen.

Az alapozás során fokozottan ügyeljen arra, hogy a felület ne váljon üvegessé, fényessé, mert az a túlalapozás tipikus jele. Ilyen felületen a festék megcsúszik, és foltos, felhős, rosszul fedő lesz.

Régi porló felületek csak nagyon korlátozottan erősíthetők un. mélyalapozással. Az alapozók max. 2-3 mm mélységben képesek a felületbe hatolni, ilyen mélységig erősítik a felületet. Ha a vakolat teljes keresztmetszetében porlik, kötőanyaghiányos, azt mélyalapozással kijavítani nem lehetséges. Ilyen esetben a vakolat eltávolítása és új vakolat készítése a megfelelő eljárás.

Egy nem megfelelő mértékben alapozott felületet lefestve a festék folyadék komponensei (kötőanyag, víz) a felületbe szívódnak, a poranyagok pedig felgyűlnek a festendő felületen. Ilyenkor a második réteg festés, foltos lesz. Ezt újabb festékréteggel nem lehet kijavítani, célravezetőbb egy ismételt alapozás por komponenseket nem tartalmazó Héra Falfix alapozóval, majd megismételt festés. Ez a jelenség leggyakrabban színes falaknál lép fel.

A tartós végeredmény érdekében az elengedhetetlen minőségi alapozó választása mellett fontos szempont a jó minőségű falfesték használata. Kínálatunkban megtalálhatóak a hosszú és tartós bevonatot biztosító homlokzatfestékek valamint a beltéri mosható falfestékek egyaránt. Nézzen szét kínálatunkban és vásároljon kedvező áron kiemelkedő falfestékeket, hogy sokáig védve legyenek a falai.

Bővebb információkért tekintsd meg a termékhez csatolt dokumentumokat 

Kérdésed van ? Szakmai tanácsra van szükséged ? Nem találod amit keresel?
Ebben az esetben fordulj hozzánk bizalommal. Szakertő kollégáink állnak a rendelkezésedre.

info@vitalkolor.hu
+36306110526
Vagy használd a chat modult (jobb alsó sarok)

Paraméterek

Fényesség Matt
Tipus Alapozó
Anyagszükséglet 0,12-0,15 l/m2, a már hígított anyagból
Száradási idő 2 ÓRA
Rétegszám 1-2 réteg
Felhordás módja Kefével, korongecsettel, hengerrel vagy megfelelő szóró berendezéssel
Hígíthatóság A Héra Falfix mélyalapozót minden esetben vízzel kell hígítani. A hígításo arány 1:3-tól akár 1:5-ig terjedhet az adott felület szívóképességének függvénéyben.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére