Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
4.900 Ft (3.858 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Gyártó: Bondex
Nem értékelt

Bondex Elite kültéri vízbázisú favédő és ápoló olaj színtelen 0.75L egy kiváló minőségű faolaj, amely hosszan tartó védelmet nyújt a fafelületek számára. Időjárás- és UV-álló, valamint víz- és szennyeződéstaszító tulajdonságokkal rendelkezik. A termék természetes összetevőkön alapul, és matt megjelenést biztosít. Ideális választás kültéri fapadlókhoz, teraszokhoz és egyéb fafelületekhez.

Anyagszükséglet: kb 7-15 m2 / L

Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: 467970
Vonalkód: 8712699594068
Gyártó cikkszám: 467970
Egységár: 6.533,33 Ft/l
Várható szállítás: 2024. július 22.
Szállítási díj: 990 Ft

A webshopban és az üzletünkben az árak eltérhetnek egymástól!

Nagyobb mennyiségben vásárolna ? Kérjen egyedi projekt ajánlatot!

EGYEDI AJÁNLATOT KÉRE

Előnyök

 • Hosszan tartó védelmet nyújt

 • Időjárás- és UV-álló

 • Víz- és szennyeződéstaszító felületet képez

 • Természetes összetevőkön alapul

Bondex Elite kültéri vízbázisú favédő és ápoló olaj színtelen 0.75L

Szín
Kiszerelés
4.900 Ft (3.858 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Kívánságlistára teszem
A képernyőn vagy nyomtatón megjelenő színek eltérhetnek a valóságtól!

Leírás

Bondex Elite kültéri vízbázisú favédő és ápoló olaj színtelen 0.75L egy kiváló minőségű olaj, amely kifejezetten kültéri használatra tervezett. Ezt a terméket számos előnye teszi különlegessé:

Hosszan tartó védelem a fának

A Bondex Elite faolaj kiemelkedő tulajdonsága a hosszan tartó védelem, amelyet a kültéri fakonstrukciók számára nyújt. Ez a védelem a faanyag megtartására és megóvására irányul, és számos előnnyel jár:

 • Időjárásállóság

  ​​​​​A Bondex Elite faolaj ellenáll az időjárási hatásoknak, beleértve az esőt, havat, napsugarakat és hőmérsékletingadozásokat. A fa felületét borító védőréteg megakadályozza a nedvesség bejutását, ami hozzájárul a fa rothadásának és korai kopásának megelőzéséhez.
 • UV-védelem

  ​​​Az UV-sugárzás okozta leépülés és elszíneződés a fafelületeken gyakori probléma. A Bondex Elite faolaj tartós védelmet nyújt ezzel szemben, megőrizve a fa eredeti színét és esztétikáját. Így a fa nem veszti el ragyogását hosszú távon sem.
 • Vízlepergetés

  ​​A vízlepergető tulajdonságok lehetővé teszik, hogy a víz és más folyadékok lecsússzanak a fafelületről, anélkül hogy beszívódnának. Ennek eredményeként a fa nedvességmentes marad, ami megelőzi a fa duzzadását és repedezését.
 • Szennyeződéstaszítás

  Az olajréteg kialakít egy szennyeződéstaszító felületet, amely megakadályozza a pollen, por, madárürülék és egyéb szennyeződések lerakódását a fafelületen. Ez megkönnyíti a tisztítást és hosszú távon megtartja a fa esztétikai vonzerőjét.
 • Gombák és penészgombák elleni védelem

  ​​A Bondex Elite faolajnak biológiai ellenálló képessége is van, mely gátolja a gombák és penészgombák növekedését a fafelületen. Így hozzájárul a faanyag hosszú élettartamához és az egészségesebb környezethez.

Időjárás- és UV-álló faolaj

Az időjárásállóság és az UV-védelem két kulcsfontosságú tulajdonság, amelyek meghatározzák a Bondex Elite faolaj kiemelkedő teljesítményét a kültéri fafelületek védelmében:

 • Időjárásállóság

  Az időjárás szélsőségei, mint az eső, a hó, a hideg és a hőmérséklet-ingadozások rendkívüli igénybevételt jelentenek a kültéri fakonstrukciók számára. Az időjárás hatására a fa könnyen rothadhat, repedezhet, elszíneződhet és veszítheti el eredeti szerkezetét és szépségét. A Bondex Elite faolaj alkalmazásával a fafelületet egy védőréteg borítja, amely hatékonyan védi a fát az időjárás viszontagságaitól. Az olaj képes visszatartani a nedvességet, megakadályozva a fa duzzadását és repedezését. A hosszan tartó időjárásállóságnak köszönhetően a kültéri fafelületek évekig megőrzik eredeti állapotukat, és hosszú távú védelmet élveznek az időjárás káros hatásaival szemben.

 • UV-védelem

  Az erős napsugarak és az UV-sugárzás hosszú távon károsíthatják a fafelületeket. Az UV-sugárzás fakorhadást és elszíneződést okozhat, aminek eredményeként a fa elveszítheti eredeti színét és ragyogását. A Bondex Elite faolaj tartalmaz olyan UV-védő anyagokat, amelyek megakadályozzák az UV-sugárzás okozta károkat. Az olaj réteg egy szűrőként működik az UV-sugarak ellen, így megőrzi a fa eredeti színét és megakadályozza az elszíneződést. A hosszú távú UV-védelem révén a kültéri fafelületek megőrzik esztétikai vonzerőjüket és eredeti állapotukat, és továbbra is vonzóak maradnak. Ezért a Bondex Elite faolaj rendkívül hatékony a kültéri fakonstrukciók védelmében, két kulcsfontosságú tulajdonsága révén: az időjárásállóság és az UV-védelem hozzájárulnak a fa hosszú élettartamához és esztétikájának megőrzéséhez, minimalizálva a karbantartást és fenntartva a fafelületek szépségét.

Szennyeződéstaszító felület

A Bondex Elite faolaj alkalmazása során a fafelület olyan tulajdonságokkal ruházódik fel, melyek rendkívül előnyösek a kültéri fakonstrukciók esetében. Ezek a szennyeződéstaszító jellegzetességek hozzájárulnak a fa hosszú távú megőrzéséhez és esztétikai állapotának megóvásához:.

 • Víztaszító fafelület:

  ​​A felvitt olajréteg hidrofób jellege miatt a fafelület víztaszító lesz. Az olaj réteget alkot, amely segít megakadályozni a nedvesség bejutását a faanyagba. Ennek eredményeként a fafelület vízpermettől és esőtől is védett marad.
 • Szennyeződések elleni védelem:

  Az olaj felületén kialakuló szennyeződéstaszító réteg segít megakadályozni a szennyeződések, mint például pollen, por, madárürülék vagy egyéb szennyeződések bekerülését a fa mikropórusaiba. Ez jelentősen csökkenti a fakonstrukciók karbantartását és tisztítását.
 • Faanyagvédő hatás:​

  ​​A szennyeződéstaszító felület nemcsak a fizikai, hanem a biológiai hatásokkal is szembenáll. Gátolja a gombák és penészgombák növekedését a fafelületen, így hozzájárulva a faanyag hosszabb élettartamához. Az ilyen tulajdonságokkal rendelkező szennyeződéstaszító felület megkönnyíti a fafelületek tisztántartását, megőrzi esztétikai vonzerőjüket, és hosszú távú védelmet nyújt az időjárási hatások és környezeti tényezők ellen. Ezáltal a fakonstrukciók tovább maradnak esztétikailag vonzók és tartósak.

Természetes összetevők

A Bondex Elite olaj természetes összetevőkön alapul, így környezetbarát és emberi egészségre nem ártalmas.

Bondex Elite színte minden faanyagra

A Bondex Elite faolaj sokoldalúsága kiemelkedő, mivel alkalmas minden puha és keményfajta fafelületre. A termék kiváló választás a következő felhasználási területeken:

 • Fapadlók

  Az olaj tökéletes választás fapadlókhoz, mivel nem csak védelmet nyújt, hanem kiemeli a fa természetes szépségét is. A fapadlók hosszú éveken keresztül megőrzik eredeti ragyogásukat.
 • Fateraszok

  A teraszok folyamatosan kitettek az időjárási hatásoknak, és az Elite faolaj megvédi ezeket a teraszokat a nedvességtől és a napsugaraktól. Így a terasz mindig invitáló marad.
 • Pergolák

  A Bondex Elite faolaj alkalmazásával a pergolák fafelületei is megkaphatják a kívánt védelmet és ápolást. A pergola meghatározó része lehet a kertnek vagy terasznak, és az olaj segít megtartani annak eredeti szépségét.
 • Egzotikus Fafajták

  A termék nemcsak a gyakori fafajtákhoz ideális, hanem kiválóan alkalmazható egzotikus fajtákra is, mint például a teak, bangkirai, meranti és vasfa. Ezek a fafajták gyakran különleges gondoskodást igényelnek, és az Elite faolaj ezt a gondoskodást biztosítja számukra.

A Bondex Elite faolaj egyetlen termékkel képes kielégíteni az eltérő fafelületek igényeit, és hosszan tartó védelmet és ápolást nyújt minden alkalommal.

Alkalmazási terület:

A Bondex Elite olaj ideális választás kültéri fafelületek védelmére és ápolására, például fa teraszok, fapadlók, fajárdák és pergolák esetén. Kiválóan alkalmazható mind puha, mind keményfajta fákra, beleértve az egzotikus fajtákat is, mint a teak, bangkirai, meranti és vasfa.

Felület-előkészítés: A felület előkészítése kiemelkedő fontosságú a Bondex Elite faolaj hatékony használata és a kültéri fafelületek hosszú távú védelme szempontjából. Elsődleges szempont, hogy a festendő felület teljesen száraz legyen. Porról és szennyeződésekről gondoskodni kell, mivel ezek megakadályozhatják az olaj egyenletes felvitelét. Amennyiben a fafelületen régi bevonatok vagy festékmaradványok találhatók, ezeket teljesen el kell távolítani. Ezenkívül fontos a felület egyenletességének biztosítása, így repedéseket vagy hibákat kijavítani is szükséges. Továbbá a festendő faanyag nedvességtartalma sem haladhatja meg a 18%-ot, mivel a túl magas nedvességtartalom akadályozhatja az olaj hatékony behatolását a faanyagba. A megfelelő előkészítés meghatározza az olaj hatékonyságát a fafelületek védelmében és ápolásában.

Használat:

A Bondex Elite faolaj használata során fontos, hogy az alábbi lépéseket kövessük a kültéri fafelületek hatékony védelme és ápolása érdekében. Először is, a terméket alaposan keverjük fel, hogy az összetevők egyenletesen eloszoljanak benne, és ezt az eljárást időközönként ismételjük meg festés közben. A Bondex Elite faolaj készen áll a felhasználásra, hígításra nincs szükség, tehát ne keverjük más anyaggal.

Az ecseteket és egyéb festéshez használt szerszámokat azonnal azok megszáradása előtt tisztítsuk meg szappanos vízzel, és távolítsuk el az esetleges olajmaradványokat. A rétegszámot általában 1-2 réteg között javasolják, de a pontos szám a felülettől, a felhordás módjától, az anyagszükséglettől és az adott körülményektől függ. Az anyagszükséglet a bevonandó fafajtától függ, általában 7-15 négyzetmétert lehet bevonni egy liter olajjal.

A megfelelő hőmérsékleten festés ideális, +5°C és +25°C között, és a relatív páratartalom 80% vagy alacsonyabb legyen. Fontos, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le. A festést ecsettel végezzük el, és igyekezzünk a fa teljes telítettségét elérni. Azután a felesleges olajat 30 percen belül töröljük le egy nem szöszölő, puha ruhával vagy szivaccsal.

A száradási idő függ az alapfelülettől, a páratartalomtól, a hőmérséklettől és a felhordott réteg vastagságától. Általában +23°C hőmérsékleten és 65% relatív páratartalom mellett a felület kb. 4 óra múlva porszáraz, 16 óra múlva átfesthető, és 24 óra múlva igénybevehető. Az első kezelést követően 6 hónappal ajánlott újabb réteget felvinni, és az igénybevételtől függően évente megismételni a kezelést.

A Bondex Elite faolaj tárolására +5°C és +25°C közötti száraz helyen van szükség, és védjük a tűző naptól és fagytól az eredeti, jól lezárt csomagolásban. Az eljárások szigorú betartása garantálja a termék hatékonyságát a fafelületek hosszú távú védelmében és ápolásában.

**A fafelület teljeskörű védelmének elérése érdekében, festés előtt Lazurán aqua oldószermentes faanyagvédőszer alkalmazása javasolt.

Megjegyzések:

 • Szélsőséges időjárási körülmények között a festés nem ajánlott.
 • A végleges szín az alapfelület és a felvitt rétegek számától függ.
 • Bizonyos fafajták tannint tartalmaznak, amely befolyásolhatja a bevonatot, ezért ajánlott próbafestést végezni.

Bővebb információkért tekintsd meg a termékhez csatolt dokumentumokat 

Kérdésed van ? Szakmai tanácsra van szükséged ? Nem találod amit keresel?
Ebben az esetben fordulj hozzánk bizalommal. Szakertő kollégáink állnak a rendelkezésedre.

info@vitalkolor.hu
+36306110526
Vagy használd a chat modult (jobb alsó sarok)

Paraméterek

Fényesség Matt
Tipus Faolaj
Alkalmazási terület KÜLTÉRI HASZNÁLATRA
Anyagszükséglet / kiadósság 7-15 M2/L A FAFELÜLET TÍPUSÁTÓL FÜGGŐEN
Felhordás módja ECSETTEL
Rétegszám 1-2 RÉTEG
Száradási idő 4 ÓRA ALATT PORSZÁRAZ, 16 ÓRA MÚLVA ÁTFESTHETŐ, 24 ÓRA UTÁN IGÉNYBEVEHETŐ A FELÜLET.
Hígíthatóság A TERMÉK HASZNÁLATRA KÉSZ ÁLLAPOTBAN KERÜL CSOMAGOLÁSRA, NEM SZÜKSÉGES AZT HÍGÍTANI!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére