Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Gyártó: Baumit
Nem értékelt

A Baumit cementesztrich egy kész szárazbeton.Ideális úsztatott, csúszó és kötőesztrich létrehozásához, padlófűtéshez is alkalmas. Sokoldalúsága révén mindenféle burkolathoz és aljzatra ideális megoldást nyújt, biztosítva a szilárdságot és alkalmazhatóságot. Vastagság: min. 35 mm, igénybevételtől függően.

Anyagszükséglet: kb. 20 kg/m²/cm

Elérhetőség: Rendelhető
Cikkszám: 0400138
Gyártó cikkszám: 152101
Egységár: 68,00 Ft/kg
Várható szállítás: 2024. június 21.
Szállítási díj: 5.500 Ft

A webshopban és az üzletünkben az árak eltérhetnek egymástól!

Nagyobb mennyiségben vásárolna ? Kérjen egyedi projekt ajánlatot!

EGYEDI AJÁNLATOT KÉRE

Előnyök

 • Mindenféle burkolathoz

 • Mindenféle aljzatra alkalmas

 • Padlófűtéshez alkalmazható

Baumit Cementesztrich 40kg

Kívánságlistára teszem
A képernyőn vagy nyomtatón megjelenő színek eltérhetnek a valóságtól!

Leírás

A Baumit cementesztrich egy előre kevert, kész szárazbeton, mely ideális esztrich készítésére, kézi vagy gépi bedolgozással. Ennek az esztrichnek az összetétele magában foglalja a cementet, mészkövet és különböző adalékszereket, ami garantálja a szilárdságot és az alkalmazhatóságot. Ez a termék kiválóan alkalmazható úsztatott, csúszó és kötőesztrich kialakításához, valamint ideális választás padlófűtéshez is. Vastagságánal legalább 35 mm-nek kell lenni, de az igénybevétel függvényében ez változhat. Kisebb vastagság esetén ajánlott a Baumit FlexBeton használata

Az egyik kiemelkedő előnye ennek az esztrichnek, hogy mindenféle burkolathoz és aljzatra alkalmas. Ez azt jelenti, hogy szinte bármilyen felhasználási területen megfelelő lehet, legyen szó lakóhelyiségről, irodáról vagy más ipari vagy kereskedelmi helyiségről. A padlófűtésnél alkalmazott esztricheknél is kiemelkedő, hiszen lehetőséget ad a megfelelő hőátadásra és az egyenletes felület kialakítására, ami fontos a padlófűtés hatékonysága és kényelme szempontjából.

Összességében a Baumit cementesztrich rugalmassága, alkalmazhatósága és sokoldalúsága révén kiemelkedő választásnak bizonyulhat bármilyen felhasználási területen, ahol megbízható és erős aljzatra van szükség.

Általános tudnivalók:

 • A felület, az alap és a levegő hőmérséklete +5 ˚C-nál magasabb legyen. A huzatot, közvetlen napsugárzást, valamint az idő előtti kiszáradást el kell kerülni (utókezelés). Figyelem: magasabb hőmérséklet esetén rövidebb kötési és szilárdulási idő léphet fel!

 • Kötőesztrich: Kötőesztricként, az esztrich kivitelezésénél a jól tömörített esztrich elérésének az érdekében egy arra alkalmas tömörítő eszközre feltétlenül szükség lesz. Az alapfelület legyen tiszta, kellően szilárd, kikeményedett cementfátyoltól és kivirágzástól mentes. A betonfelületen, amennyiben a kellő tapadás nem biztosított, tapadóiszap (Baumit BetoHaft) használata szükséges. Optimális esztrich minőség eléréséhez, amikor a burkoláshoz az idő alárendelt szerepet játszik, a friss esztrich utókezelését fóliával, vagy megfelelő kiszáradás gátló anyaggal ajánljuk.

 • Felületvédelem: A bedolgozott esztrich felületét 14 napig az idő előtti kiszáradástól meg kell védeni. Huzatot és a közvetlen napsugárzást el kell kerülni.

 • Járható, terhelhető: 3 nap után járható, 21 nap után terhelhető

 • Kiszáradás: A kedvező és a gyors kiszáradás elérhető legyen, a felületvédelmi idő vége után intenzív szellőztetést kell biztosítani (optimális kereszthuzat → lásd „Baumit Információs lap a kiszáradt esztrichről”. A kiszáradás hatékonysága egyidejűleg a helyiség fűtésével is növelhető. Kedvezőtlen feltételek esetén (pl. külső klimatikus feltételek, mint magas levegő páratartalom, hosszantartó esős időszak, fagy stb.) valamint a nagyobb esztrich vastagság is meghosszabbíthatja a kiszáradás idejét.

 • Fűtőesztrich: A fűtőesztrichnél az optimális kiszáradási folyamatot elő kell segíteni a kifűtési eljárással, a Baumit Estrich beépítését követően legkorábban 14 nappal és legkésőbb* 16 nappal. Kedvezőtlen hőmérsékleti viszonyok esetén (+5 °C és +15 °C között) az ÖNORM B 2242-2 szabvány rendelkezése szerint a kifűtés kezdete késleltethető. * A fűtési folyamat egy későbbi időpontban is lehetséges, azonban a burkolás előtt be kell fejezni. A max. előremenő hőmérséklet az ÖNORM B 2242 – 1,2 és 4-7. részek szerint. A Baumit Estrich nagyon jó hőleadási tulajdonságokkal rendelkezik, ezzel a jó és a gyors hőátadás biztosított. Fokozottan felhívjuk a figyelmet arra, hogy az esztrich réteget a szilárdulás után le kell burkolni, mert a hosszabb ideig burkolatlanul hagyott esztrich réteg egyenlőtlen száradása nem megengedett mértékű alakváltozásokat is okozhat!

 • Ajánlott esztrichvastagságok:

  • Kötőesztrich: min. 30 mm

  • Csúszóesztrich: min. 40 mm

  • Úsztatott esztrich: a szigetelő réteg vastagságától és a terheléstől függően 35-75 mm

  • Padlófűtés esetén: a fűtéscsövek feletti esztrichvastagság: 35-45 mm

 • Biztonsági előírások: Lásd az érvényes biztonsági adatlap utasításait. A silófelállításhoz szükséges csatlakozások (silóink és silóállító járműveink méret- és súlyadatai) a silók műszaki ismertetőiben találhatók:

 • Áram: 380 V, 25 A (lomha biztosíték a keverő miatt)

 • Víznyomás: min. 3 bar, 3/4” csatlakozás

 • Megközelítés: nehéz gépjárművel állandóan szabadon megközelíthető legyen

 • Helyigény: min. 3 x 3 m, teherbíró felület

Bővebb információkért tekintsd meg a termékhez csatolt dokumentumokat 

Kérdésed van ? Szakmai tanácsra van szükséged ? Nem találod amit keresel?
Ebben az esetben fordulj hozzánk bizalommal. Szakertő kollégáink állnak a rendelkezésedre.

info@vitalkolor.hu
+36306110526
Vagy használd a chat modult (jobb alsó sarok)

Paraméterek

Csomagolás Zsák
Kiszerelés 40 kg
Szilárdsági osztály CT C20 F5
Tipus Esztrich
Csomagolás mennyisége raklapon 35 zsák/raklap = 1400 kg
Száraz habarcs sűrűsége kb. 2.000 kg/m³
Anyagszükséglet kb. 20 kg/m²/cm
Vízszükséglet kb. 4 l/zsák - 5 l/zsák
Nyomószilárdság 28 nap után perc 20 N/mm²
Hajlítószilárdság 28 nap után perc 5 N/mm²
Szemcseméret 4 mm

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére