Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
6.550 Ft (5.157 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Gyártó: Baumit
Nem értékelt

Baumit Nivello 10 egy gyorsan kötő, cement alapú önterülő aljzatkiegyenlítő, ideális régi és új beltéri felületek padlóburkolás előtti kiegyenlítéséhez. Emelt szilárdságú (C25), padlófűtésre is alkalmazható. Könnyű feldolgozhatóság, gyors szilárdulás, és kiváló öntési tulajdonságok jellemzik, járható már 6-8 óra után. Burkolható rétegvastagságtól függően kb. 18-36 óra múlva.

Anyagszükséglet: kb. 1,7 kg/m²/mm

Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: 0400009
Gyártó cikkszám: 153211

A webshopban és az üzletünkben az árak eltérhetnek egymástól!

Nagyobb mennyiségben vásárolna ? Kérjen egyedi projekt ajánlatot!

EGYEDI AJÁNLATOT KÉRE

Előnyök

  • Gyorskötő

  • Emelt szilárdság (C25)

  • Padlófűtésre alkalmas

  • Cement alapú

Baumit Nivello 10 cementes ajzatkiegyenlítő 3-10mm 25kg

Kiszerelés
25 kg
6.550 Ft (5.157 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Kívánságlistára teszem
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
A képernyőn vagy nyomtatón megjelenő színek eltérhetnek a valóságtól!

Leírás

Baumit Nivello 10 cementes ajzatkiegyenlítő 3-10mm 25kg egy gyorsan kötő, cement alapú beltéri önterülő aljzatkiegyenlítő, mely kiválóan alkalmazható mind régi, mind új beltéri felületeken. Ez a termék ideális választás padlóburkolás előtti kiegyenlítéshez, és akár padlófűtés esetén is alkalmazható. A Baumit Nivello 10 emelt szilárdságú (C25), tehát rendkívül ellenálló és pont-terhelhető.

Az aljzatkiegyenlítő kitűnő alapfelületet biztosít hideg- és melegburkolatok (például laminált lapok, szőnyeg, pvc, linóleum, gumi), ragasztott parkettaburkolatok és műgyanta bevonatok alá egyaránt. Ezenkívül, a termék járható már 6-8 óra múlva, és burkolható rétegvastagságtól függően kb. 16-36 óra múlva, ami gyors és hatékony munkavégzést tesz lehetővé.

A Baumit Nivello 10 gyorskötő tulajdonságokkal rendelkezik, és emelt szilárdságú (C25), így ideális választás padlófűtéses esztrichek felületén is. A termék könnyen feldolgozható, diszperzióval javított, hidraulikus kötőanyagú kiegyenlítő habarcs. Kiváló öntési és felületi tulajdonságokkal rendelkezik, gyorsan szilárdul és szárad.

A Baumit Nivello 10 szilárdsági osztálya CT C25 F5, bedolgozási ideje kb. 30-35 perc. Maximális rétegvastagsága 10 mm, minimális rétegvastagsága pedig 3 mm.Valamint kb. 6-8 óra után terhelhető.

Ez a termék kiváló választás kerámiaburkolatok, padlószőnyeg és különböző padlóburkolatok esetén, 10 mm-es rétegvastagságig (ragasztott parketta esetén javasolt konzultálni a gyártóval és a kivitelezővel). A Baumit Nivello 10 egy megbízható és hatékony megoldás a padlófelületek kiegyenlítéséhez és felkészítéséhez a burkolás előtt.


Alapfelület :

Az alapfelület feleljen meg az előírásoknak, legyen szilárd, portól, bevonatoktól, leválasztó szerektől, ragasztóanyagtól, laza részektől mentes ill. legyen tapadóképes. Az alapfelület legyen stabil, ép és ne legyen víztaszító.

  • Alkalmas felületek: minden szokásos ásványi alapfelületekre, cementesztrichekre.
  • Nem alkalmazható: fa, műanyag, fém, anhidritesztrich felületeken. A helyiségekben a függőleges falcsatlakozások mentén körbe (dilatációs sáv) min. 5 mm széles rugalmas távtartót kell (PE) elhelyezni.  Az anyag befolyását ezekbe a sávokba, hézagokba, fugákba akadályozzuk meg. A szükséges rétegvastagság elkészítéséhez szintező léc és simító használata javasolt.

Alapfelület-előkészítés

A Baumit Nivello 10 felhordása előtt nedvszívó alapfelület esetén Baumit Grunddal, a nem nedvszívó alapfelület esetén Baumit SuperPrimerrell a felületet alapozzuk le. Az alapozók felhordása ecsettel vagy hengerrel a száraz és a teljes felültre történhet (lásd műszaki lapokat).

Felhordás

  • Keverés: Kézi öntésnél a zsák tartalmát kb. 5,6 l vízhez adjuk és kézi keverő berendezéssel keverjük (max. 600 min-1), amíg csomómentes homogén masszát nem kapunk (keverési idő: 4 perc). Rövid állásidő után újra átkeverjük. Mindig a teljes zsáktartalmat keverjük. Víz utólagos hozzáadása nem megengedett. Figyelem! Az előírt keverővíz mennyiségét ne emeljük – az anyag minőségének rovására mehet! Gépi feldolgozásnál a szokásos anyagkeverő és továbbító berendezések (pl. PFT G4, Duo-mix vakológépek) alkalmazhatók.
  • Felhordás: Gondos keverés után a masszát teljes felületen, folytonosan hordjuk fel az alapozóra, majd az aljzatkiegyenlítőt a kívánt szintig (max. 10 mm) lehúzzuk. Rögtön felhordás és lehúzás után a kiegyenlítő réteget homogenizálni kell, tüskés hengerrel távolítjuk el a légpórusokat az anyagból.
  • Figyelem! Az aljzatkiegyenlítő feldolgozhatósága vízzel való bekeverése után kb. 30 -35 perc +20 °C-on. Nagy felületek esetén ezért a keverési idő és a bedolgozási idő közötti időt feltétlenül minimalizáljuk, hogy a különböző keverésből származó anyagok kötése ne induljon be az összedolgozásig.  Más anyagot ne adjunk hozzá.

Általános tudnivalók

A levegő, az alapfelület és az anyag hőmérséklete a feldolgozás és a kötés ideje alatt min. +5 °C, max. +30 °C legyen. védeni kell a huzattól, napsugárzástól vagy a gyors kiszáradástól. A burkolás előtt az aljzat maradék nedvességtartalmának meghatározása szükséges CM nedvességmérő készükkel (lásd pl. Baumit Esztrich Kézikönyv). A megengedett maximális nedvességtartalom függ a burkolat típusától. A padlófűtést a munka megkezdése előtt és befejezése után 24 órával kapcsoljuk ki. A magas páratartalom és alacsony hőmérséklet a termék kötés-szilárdulási idejét befolyásolhatja. A feldolgozásnak az érvényben lévő szakmai szabályok, szabványok MSZ EN 13 813, MSZ EN 13 318) és műszaki előírások szerint kell történni. Lásd az érvényes biztonsági adatlap utasításait. A munkaterület környezetét védjük a fröccsenéstől; a felületet, a munkaeszközöket és a gépeket rögtön bedolgozás után vízzel alaposan tisztítsuk meg és mossuk le

Bővebb információkért tekintsd meg a termékhez csatolt dokumentumokat 

Kérdésed van ? Szakmai tanácsra van szükséged ? Nem találod amit keresel?
Ebben az esetben fordulj hozzánk bizalommal. Szakertő kollégáink állnak a rendelkezésedre.

info@vitalkolor.hu
+36306110526
Vagy használd a chat modult (jobb alsó sarok)

Paraméterek

Csomagolás Zsák
Tipus Ajzatkiegyenlítő
Anyagszükséglet kb. 1,7 kg/m²/mm
Vízszükséglet kb. 5,6 l/zsák
Min. rétegvastagság 3 mm
Max. rétegvastagság 10 mm
Bedolgozási idő kb. 30 perc - 35 perc
Szilárdsági osztály CA C25 F5
Csomagolás mennyisége raklapon 48 zsák/raklap = 1200kg

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére