Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Gyártó: Baumit
Nem értékelt
A Baumit Alpha 2000 gépi esztrich 40kg egy kiváló minőségű gyárilag előkevert esztrich gépi feldolgozásra. Zsugorodásmentes és nagyon jó önterülő tulajdonságok jellemzik, padlófűtéshez is alkalmas. A terméket beltérben lehet alkalmazni.
Elérhetőség: Rendelhető
Cikkszám: 0400015
Gyártó cikkszám: 152129
Egységár: 135,25 Ft/kg
Várható szállítás: 2024. június 19.
Szállítási díj: 5.500 Ft

A webshopban és az üzletünkben az árak eltérhetnek egymástól!

Nagyobb mennyiségben vásárolna ? Kérjen egyedi projekt ajánlatot!

EGYEDI AJÁNLATOT KÉRE

Előnyök

 • Zsugorodásmentes

 • Optimális padlófűtéshez

 • Nagy felület készíthető dilatáció nélkül

Baumit Alpha 2000 gépi esztrich 40kg

Kiszerelés
40 kg
Kívánságlistára teszem
A képernyőn vagy nyomtatón megjelenő színek eltérhetnek a valóságtól!

Leírás

Alkalmazás:
Úsztatott, csúsztatott, vagy kötőesztrich formában és padlófűtésnél további adalékok hozzáadása nélkül alkalmazható. Nedves üzemű helyiségek (ÖNORM B 2207 szerint W4-es besorolási osztályú) aljzataként nem alkalmazható (garázsok, üzemi zuhanyzók, mosókonyhák, uszodák, stb.). Részleteket lásd az Általános tudnivalók résznél. Az Alpha 2000-t nem szabad kitenni fokozott nedvességterhelésnek.

Alapfelület-előkészítés:

A munka megkezdése előtt az alapfelület szilárdságát, egyenletességét, nedvességtartalmát a vontkozó szabványok előírási szerint vizsgáljuk. A feldolgozásnál és azt követően a munkára vonatkozó irányelveket maradéktalanul be kell tartani. Kötőesztrichként: Az alapfelület legyen tiszta, pormentes, a megszilárdult cementiszaptól és sókivirágzástól mentes. Megfelelő tapadóhíd mindig szükséges (pl. Baumit Grund)!

Felhordás:

A Baumit Alpha 2000 keverése és szállítása csak egy arra alkalmas keverőpumpával végezhető. Csak tiszta (vezetékes) víz használható. Erre alkalmas csőrúddal a beépítés után az esztrich felületét könnyedén áthúzzuk, hogy kiegyenlítődjön.

Általános tudnivalók:

A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C felett legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Figyelem! Magas hőmérséklet esetén rövidebb kötési és szilárdulási idő léphet fel. A Baumit Alpha 2000 nem alkalmazható kültérben és nedves üzemű helyiségek (ÖNORM B 2207 szerint W4-es besorolási osztályú) aljzataként (pl. üzemi zuhanyzók, mosókonyhák, uszodák, stb.). Az esztrich beépítést követő 24 órán belül a Baumit Alpha 2000-t a gyors kiszáradástól, huzattól, közvetlen napsugárzástól védjük (bezárt nyílászárók). Majd a megfelelő szellőztetésről gondoskodjunk (intenzív szellőztetéssel, fűtéssel, ventillátorral, ipari páraelszívóval)! 24 óra után járható, 2 nap után részlegesen terhelhető, 7 nap után teljesen terhelhető. Kiszáradás: Annak érdekében, hogy a kedvező és a gyors kiszáradást elérhessük, a felületvédelem idejének a vége után intenzív szellőztetést kell biztosítani. A szellőztetés az Alpha 2000 beépítése után 1 nap után kezdhető el. A szellőztetés egy későbbi időpontban történő megkezdése a kiszáradást jelentősen késleltetheti. A kiszáradási hatás fokozható a helyiség egyidejű fűtésével.

 • Száradási idő:
  5 cm vastagságig az előírt szellőzési és száradási feltételek esetén min. 28 nap. Kedvezőtlen keretfeltételek esetén (pl. a külső klimatikus feltételek, mint magas páratartalom, hosszabb és tartós esős időszak, fagy stb.) valamint az esztrich vastagsága is jelentősen meghosszabbíthatja a kiszáradást (pl. 8 cm vastagság esetén a száradási idő kb. 3 hónap).

 • Fűtőesztrich:
  A fűtőesztrichnél az optimális kiszáradási folyamat elősegítéséhez a felfűtést a Baumit Alpha 2000 beépítését* követően legkorábban 3 nappal és legkésőbb 5 nap után kell megkezdeni. A kedvezőtlen hőmérsékleti körülmény (+5 o C és +15 oC között) késleltetheti a felfűtés kezdetét az ÖNORM B 2242-2 szabványnak megfelelően. *A fűtési folyamat egy későbbi időpontban is megtörténhet, azonban mindig a padlóburkolás előtt be kell fejezni. Maximális előremenő hőmérséklet az ÖNORM B 2242 1,2 és a 4-7. fejezetek szerint. A Baumit Alpha 2000 nagyon jó hővezető tulajdonságain keresztül jobb és gyorsabb hőleadás érhető el. A Baumit Alpha 2000 önterülő esztrich különösen fűtőesztrich készítéséhez ajánlott, hiszen a tömör szerkezetének és a kiváló folyékonyságának köszönhetően a padlófűtés csöveit tökéletesen betakarja, és így egy optimális kötés alakítható ki az esztrich és a fűtőcsövek között.

 • Tapadó-húzó/szakító szilárdság:
  Összhangban a beépítési és a kezelési irányelvekkel, az érvényben lévő szabványokkal (ÖNORM B 3732) és irányelvek/műszaki lapok szerint (megfelelő konzisztencia/terülés mértéke, nincs túlvizezve, betartásra került a felületvédelem/járhatóság/terhelhetőség, a szellőztetetési feltételek, a munkálatok figyelemmel kísérésével megakadályozva a felület az utólagos szennyeződésektől és a mechanikai sérülésektől stb.) a tapadószilárdság > 1,0  N/mm² elérhető legyen. További réteg vagy burkolás előtt a kalciumszulfát esztrich felületét egy arra alkalmas nedvszívás-kiegyenlítő vagy alapozószerrel előkezelni kell. Kiegyenlítő habarcsok vagy gyorskötésű cement kötőanyagú ragasztók alkalmazása előtt a gipszes felületre történő alkalmasságot ezen speciális termékek gyártói utasításait szükséges figyelembe venni.+

 • Magasabb nedvesség igénybevételnek kitett területek:
  Padlószerkezetek vízelvezetővel (amelyek nem a folyamatos, hanem az időszakos vízelvezetést szolgálják), lehetséges a kalciumszulfát esztrich alkalmazása, azonban a padlófelületet vízzáró tömítőanyaggal el kell látni (lásd terhelési igénybevétel besorolási csoport W3). Padlószerkezeteknél a rendszerszerűen, ill. a tartósan alkalmazott padlóösszefolyókkal (padlószintű zuhanyzók stb.) a használati területet a kalciumszulfát esztrich szerkezetétől el kell választani és a tartós nedvesség igénybevételtől meg kell védeni.

 • Burkolás:
  az Alpha 2000 nedvességtartalmát burkolás előtt mindig meg kell mérni CM készülékkel, lásd bővebben a Baumit Esztrich Kézikönyvet.

 • Ajánlott rétegvastagságok:

  • Kötőesztrichként: min. 25 mm

  • Csúszóesztrichként: min. 30 mm

  • Úsztatott esztrichként: min. 35 mm

  • Úsztatott esztrichként padlófűtéssel: min. d + 35 mm ahol „d” a fűtéscső átmérője mm-ben.

Biztonsági előírások: Lásd az érvényes biztonsági adatlap utasításait.

Bővebb információkért tekintsd meg a termékhez csatolt dokumentumokat 

Kérdésed van ? Szakmai tanácsra van szükséged ? Nem találod amit keresel?
Ebben az esetben fordulj hozzánk bizalommal. Szakertő kollégáink állnak a rendelkezésedre.

info@vitalkolor.hu
+36306110526
Vagy használd a chat modult (jobb alsó sarok)

Paraméterek

Tipus Esztrich
Összetétel Kalciumszulfát kötőanyag bázis, mészkő, adalékszerek.
Szilárdsági osztály CA C20 F5
Szárazhabarcs sűrűség kb. 1950 kg/m³
Hővezetési tényező (λ10, dry, mat) 1.400 W/mK
Szemcseméret 4 mm
Anyagszükséglet kb. 18 - 19 kg/m²/cm
Kiszerelés 40 kg/zsák, 35 zsák/raklap = 1400 kg
siló
Tárolás Száraz helyen, raklapon fóliázva tárolható; felhasználható a gyártástól számított 9 hónapig (silóban 3 hónapig).
Veszélyességi és biztonsági előírások Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére