Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Véd és ápol a vékony lazúr

A vékony lazúr rendkívül sokoldalú faápoló anyag, ami elsősorban a nem mérettartó fa szerkezetek esetében alkalmazható. Megőrzi a fa természetes szépségét és kiemeli annak erezetét, textúráját, miközben védi a külső hatásoktól.

A vékony lazúrt leggyakrabban kerítések, kerti bútorok, teraszburkolatok, pergolák, faházak felületén alkalmazzák. Mivel mélyen beszívódik a fába, hatékonyan védi azt az időjárás viszontagságaitól, mint a napfény, eső és hó. Ezen kívül, mivel a lazúr vékony réteget képez, nem repedezik és nem hámlik le, ami hosszú távú védelmet biztosít. Mélyen beszívódik a fába, így tartva távol a nedvességet és a rovarokat. Az erős UV sugárzás sem tehet kárt abban a felületben, ami vékony lazúrral lett kezelve.

A vastaglazúr alkalmazása akkor javasolt, ha a fának a felülete erősebb védelemre szorul vagy cél egy vastagabb, fényesebb bevonat létrehozása. Például ablakok, ajtók és egyéb magasabb igénybevételnek kitett felületek esetén komolyabb védelmet biztosít.

Oldószeres vagy vízalapú vékony lazúr?

A lazúr kiválasztásakor fontos dönteni az oldószeres és vízalapú változat között. Az oldószeres lazúrok mélyebbre hatolnak és jobb védelmet nyújtanak a penész és a gombák ellen. A vízalapú vékony lazúr környezetbarát kivitelnek számít, szagtalan és gyorsabban szárad. Azoknak, akik beltéri használatra keresnek lazúrt, a vízalapú változatok előnyösebbek, mivel az alkalmazásuk biztonságosabb, hiszen nem kell számolni az oldószer kipárolgásával. Ha beltérben mégis oldószerest használunk, akkor mindenképp biztosítani kell a helyiség megfelelő szellőzését.

Tartalomhoz tartozó címkék: vékony lazúr vékony lazúr vásárlás
Az oldal tetejére