Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vékony lazúr oldószeres és vizbázisú kivitelben

A vastag vagy a vékony lazúr védi jobban a fát? Mindkettőnek megvan a maga felhasználási módja, amit fontos szem előtt tartani, hogyha helyesen szeretnénk eljárni lazúrozás közben. Mivel kétféle fafelületet, szerkezetet különböztetünk meg, ez alapján választható ki az is, hogy milyen lazúrral fogunk dolgozni.

A vastag változat a mérettartó szerkezetek esetében ajánlott. Vastag, szinte kapaszkodik a fába, rétegképzőnek számít, hatékonyabban védi a fát. Elfedi a kisebb egyenetlenségeket, sima felületet eredményezve.

Ezzel szemben, a vékony lazúr mélyen beszívódik a fa rostjai közé és kiemeli a fa eredeti erezetét, ezzel együtt növelve a fa víztaszító képességét. Tartós bevonatot képez a pórustömítéssel és favédelemmel kezelt tárgyakon, felületeken. A nem mérettartó szerkezetek esetében ideális választásnak számít, ilyen a kerítés, pergola stb. Az anyagigény tekintetében nem mindegy, hogy gyalult vagy durvábban megmunkált fára kenjük. A sima felületnek alacsonyabb, míg a durvábbnak magasabb az anyagigénye.

Egyszerűbb a munka vékony lazúrral

Nem kell számolnunk az elöregedett, repedezett filmréteggel, amit mindenképp el kéne távolítani, mint a vastaglazúr esetében. Vizes és oldószeres változatban egyaránt beszerezhető, viszont a két típust nem szabad egymással keverni. A vízbázisú változatok előnye, hogy rövidebb száradási idővel rendelkeznek és biztonságosabb a beltéri használatuk, mert nem kell a kellemetlen, fojtó oldószer szagával számolni. Ha mindenképp az oldószeres vékony lazúrt használjuk beltérben, akkor gondoskodjunk a helyiség megfelelő szellőzéséről!

Tartalomhoz tartozó címkék: vékony lazúr vékony lazúr vásárlás
Az oldal tetejére