Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
8.000 Ft (6.299 Ft + ÁFA)
Menny.:DB
Gyártó: Trinát
Nem értékelt

Fehér színű, matt, aktív cinkfoszfát korróziógátló pigmenteket tartalmazó akrilgyanta kötőanyagú festék. Esztétikus, egyenletes felületet biztosít.

Kiadósság: kb 10m2/l

 

Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: O9003854
Vonalkód: 5996281061685
Gyártó cikkszám: 353985
Egységár: 8.000,00 Ft/l
Várható szállítás: 2024. június 20.
Szállítási díj: 990 Ft

A webshopban és az üzletünkben az árak eltérhetnek egymástól!

Nagyobb mennyiségben vásárolna ? Kérjen egyedi projekt ajánlatot!

EGYEDI AJÁNLATOT KÉRE

Előnyök

 • Vizes bázisú korróziógátló alapozó

 • Gyorsan szárad

 • Cink, horganyzott acél, alumínium felületekre is

 • Hosszan tartó védelem a rozsda ellen

Trinát Aqua korróziógátló alapozó fehér 1l

Szín
 
Kiszerelés
1L
8.000 Ft (6.299 Ft + ÁFA)
Menny.:DB
Kívánságlistára teszem
A képernyőn vagy nyomtatón megjelenő színek eltérhetnek a valóságtól!

Leírás

Alkalmazási terület:
Megfelelően előkészített kül- és beltéri fémfelületek (vas, acél, horganyzott acél, alumínium, réz és cink) korróziógátló bevonataként alkalmazható elsősorban vízzel hígítható korróziógátló bevonatrendszer elemeként. Használható lemeztetők, ereszcsatornák, csövek, öntöttvas felületek bevonására. Kitűnően tapad korábban alkyd, klór-kaucsuk, akril vagy epoxi bevonatokkal kezelt felületekre is.

FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉS:
A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, egyenletes szívóképességű, megfelelően előkészített. A porló, leváló részeket el kell távolítani, és javítani.

 • Új és régi vas, illetve acélfelületek előkészítése:
  Az új, korábban még nem kezelt fém felületről, az esetleges rozsdát mechanikai eljárással (csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás) el kell távolítani, majd zsírtalanítani, és vízzel leöblíteni. Zsírtalanításra használjon zsíroldó szert tartalmazó vizet (ne használjon oldószerrel átitatott rongyot, mert ez utóbbival a zsíros szennyeződések a felületen maradhatnak).

 • Korábban már festett felület előkészítése:
  A korábban már festett fém felületeket alaposan csiszolja meg csiszolópapírral, és tisztítsa meg a portól. Távolítsa el a felületről a nem összefüggő, régi festékréteget. Vizsgálja meg a régi bevonat tapadását, és az alározsdásodott, rosszul tapadó bevonatrészeket mechanikai úton távolítsa el. Ha a felület több, mint 20%-a korrodált, a teljes régi bevonatot célszerű eltávolítani, majd a felületet újra festeni az új bevonatnak megfelelő módon. Ennél kisebb mértékű hiba esetén a hibás részekről távolítsa el a nem tapadó bevonatot, a hibahelyeket rozsdátlanítsa (pl. csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás), majd zsírtalanítsa.

A zsírtalanítás és a rozsda eltávolítása után a felületen lehetőleg 2 órán belül, kezdje el a festést a Trinát aqua korróziógátló alapozóval.

Anyagelőkészítés, hígítás:
A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverje fel, illetve bizonyos időközönként festés közben is. A Trinát aqua korróziógátló alapozó felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítása nem szükséges. Amennyiben mégis hígításra van szükség, ecsettel történő felhordáshoz max. 2 %, préslevegős szóráshoz max. 10 % tiszta vízzel hígítsa. Festés után a szerszámokat és az elcseppenéseket azonnal vízzel le kell mosni, mert a megszáradt festék már csak erős oldószerekkel (pl. nitrohígító) távolítható el.

Anyagszükséglet: Javasolt rétegszám:

 • 1 réteg (min. 40µm száraz rétegvastagságban)

 • Egy rétegben: 0,12 l/m2 Az anyagszükséglet függ többek között a felhordás módjától, a felülettől és a hígítástól. A megadott értékek csak tájékoztató jellegűek.

 • Az anyagszükséglet pontos értékét adott esetben a bevonandó felületen kell meghatározni.

Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

A feldolgozás hőmérséklete:
Javasolt +5-25oC közötti anyag, alapfelület és levegő hőmérsékleten, 65%-os relatív páratartalom alatt.

Felhordás módja:
Ecsettel, hengerrel vagy szórással. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani.

Száradási idő, átvonhatóság:
A száradási idő és az átvonhatóság nagymértékben függ az alapfelülettől, a páratartalomtól, a hőmérséklettől és a felhordott réteg vastagságától. Magasabb páratartalom és alacsonyabb hőmérséklet, illetve vastag rétegű festés esetén a száradási idő meghosszabbodik. +23 °C levegőés aljzathőmérsékletnél, 65% relatív páratartalom mellett kb. 2 óra múlva szárad meg, 6 óra múlva átfesthető. A réteg teljes átszáradása 24 óra múlva következik be, amennyiben a nedves rétegvastagság nem több, mint 100µm. A Trinát aqua korróziógátló alapozóval bevont felületet csiszolás és portalanítás után fesse át Trinát aqua univerzális alapozóval, majd fedő rétegként használja a Trinát aqua termékcsalád bármely zománc festékét. Mindkét termék alkalmazásánál kövesse a termékismertetőben leírtakat.

Tárolás, raktározás:
A terméket +5 és +25 oC között száraz, tűző naptól és fagytól védett helyen kell tárolni.

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek:
Festés előtt a terméket minden esetben alaposan keverje fel. A nem megfelelően felkevert festék a felhasználás során nem fed megfelelően. Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljen arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le. Szélsőséges időjárási körülmények között (tűző napon, csapadékos vagy rendkívül párás időben) nem javasolt a festés. Ügyeljen arra, hogy a festéket az előírt rétegvastagságnál ne hordja fel vastagabban, mert a túl vastag zománcréteg megrogyhat, a teljes átszáradási ideje jelentősen megnő. A felületen bőrréteg keletkezhet, amely alatt a festék puha marad. A Trinát aqua korróziógátló alapozó nem festhető át olyan festékekkel, amelyek aromás oldószereket tartalmaznak. A Trinát bevonatrendszerek tervezhető élettartama megfelelően rozsdátlanított acélfelületen 5-8 év

Bővebb információkért tekintsd meg a termékhez csatolt dokumentumokat 

Kérdésed van ? Szakmai tanácsra van szükséged ? Nem találod amit keresel?
Ebben az esetben fordulj hozzánk bizalommal. Szakertő kollégáink állnak a rendelkezésedre.

info@vitalkolor.hu
+36306110526
Vagy használd a chat modult (jobb alsó sarok)

Paraméterek

Fényesség Matt
Tipus Alapozó
Alkalmazási terület Beltéri és kültéri acélfelület
Anyagszükséglet 0,12 l/m2
Felhordás módja Ecsettel, hengerrel vagy szórássa
Rétegszám 2 réteg
Száradási idő 8 óra
Irányadó beállítások airless szóráshoz
fúvóka 0,009”-0,011”
nyomás 180-200 bar
fúvókaszög 25o – 65o
hígítás nem szükséges
Préslevegős szóráshoz
fúvóka 1,5 -2 mm
nyomás 2-4 bar
hígítás 5-10 %
kifolyási idő DIN 4 pohárral 30-50 sec

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére