Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Milyen festékeket használj a fabútorokra?

Ha úgy döntünk, hogy felfrissítjük a bútorainkat, akkor a fafesték remek megoldást kínál. Mivel a fa élő anyag marad a feldolgozása, a megmunkálása után is, ezért különleges bánásmódot igényel. Többek között az sem mindegy, hogy milyen festékeket használunk arra, hogy kezeljük, illetve átszínezzük. 

 

Fafesték a bútorok kezelésére, színezésére 

A lazúrok kifejezetten a fabútorok kezelésére lettek kitalálva, függetlenül attól, hogy kültéren vagy beltéren használod. Ezeknél aligha találsz jobb felületkezelő anyagot. Amellett, hogy egy védőréteggel tudod ellátni a felületeket, szép csillogást is adhatsz nekik és mindezt úgy tudod megtenni, hogy nem feded be a fa természetes erezetét. A lazúrok ugyanis átlátszóak.  

Kétféle fajtájuk van, az egyik a vastaglazúr, a másik pedig a vékonylazúr. A vastaglazúrokat mérettartó szerkezetekre szokás használni, azok ugyanis egy vastag, ellenálló réteget képeznek a fából készült tárgyakon. Ezzel szemben, a vékonylazúrokat bátran lehet alkalmazni a nem mérettartó tárgyakon is, hiszen sokkal vékonyabb, ezáltal rugalmasabb réteget lehet létrehozni velük. 

Természetesen annak sincs akadálya, hogy a bútoroknak színt adj. Ez esetben fedésre alkalmas fafesték használata ajánlott. A színes zománcfesték például remek alternatívát jelent, de ha tökéletes végeredményt szeretnél elérni, akkor az alapozásról se feledkezz meg! Sok esetben a favédőszer használata is javasolt, még az alapozás előtt, azzal ugyanis megvédheted a bútorokat a gombásodástól és a kártevőktől. 

Tartalomhoz tartozó címkék: fafesték fafesték vásárlás
Az oldal tetejére