Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
12.640 Ft (9.953 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Gyártó: Baumit
Nem értékelt

A Baumit Baumacol FlexMarmor egy fehér színű, víz- és fagyálló, flexibilis vastagágyas burkolatragasztó.  Kiválóan ellenáll intenzív hő- és statikai terhelésnek és különösen alkalmas fokozott igénybevételű alapfelületekre.

Anyagszükséglet: kb. 3 - 5 kg/m²

Elérhetőség: Rendelhető
Cikkszám: 0400151
Gyártó cikkszám: 151734

A webshopban és az üzletünkben az árak eltérhetnek egymástól!

Nagyobb mennyiségben vásárolna ? Kérjen egyedi projekt ajánlatot!

EGYEDI AJÁNLATOT KÉRE

Előnyök

  • Flexibilis

  • Nagyméretű lapokhoz

  • Természetes kövekhez

  • Fehér színű

Baumit Baumacol FlexMarmor S1 burkolatragasztó fehér 25kg

12.640 Ft (9.953 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Kívánságlistára teszem
A képernyőn vagy nyomtatón megjelenő színek eltérhetnek a valóságtól!

Leírás

Alkalmazás:

Alkalmas kül- és beltérben, falra és padlóra különböző kerámiacsempék, burkolólapok, mozaikok, természetes és műkövek, finomkőlapok, gresslapok történő ragasztására nagy mechanikai, termodinamikai terhelésnek kitett felületekre 3-20 mm vastagságig. Különösen alkalmas meglévő burkolatra, csempét csempére történő ragasztásra is. A világos burkolatoknál nem történik színátütés.

Veszélyességi és biztonsági előírások:

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Alapfelület:

Az alap legyen tiszta, száraz, jó teherbírású, fagy-, por-, sókivirágzás, laza, festék- és leválasztó-szer részektől mentes, olaj és zsírmentes. Nem lehet víztaszító.

  • Alkalmazható: Minden, építőiparban szokásos alapfelületre, pl. betonra, esztrichre, kőműves szerkezetekre, vakolatra, gipszkartonra, klinkerre, gipsz építőelemekre, anhidrit-esztrichre. Kis porozítású és vízfelvételű (0,5 % alatti) kerámiacsempék fektetésére teraszok, zuhanyzók, homlokzatok, úszómedencék, ipari vizes helyiségek, padlófűtés valamint lakóhelyiségekben és öntött aszfaltra beltérben.
  • Nem alkalmas: Fémre, fára, műanyagra és minden olyan alapfelületre, melynek zsugorodása még nem fejeződött be.

Felhordás

A ragasztóhabarcsot 2 munkamentben kell a felületre felhordani. Először a ragasztóból vékony kontakt réteget kell felhordani, még a nedves rétegre  Baumacol Flexmarmor ragasztót a megfelelő fogazású glettvassal  45-60˚ egyenletes rétegvastagságban hordjuk fel a felületre és a burkolólapokat ragasztási (nyitott) időn belül, enyhén eltolva, a felületre nyomást gyakorolva helyezzük el. Ragasztóhabarcsos éleket, fugákat nedves szivaccsal azonnal tisztítsuk meg. Az előírt ragasztási időt feltétlenül tartsuk be, túllépése esetén (bőrösödés!) szedjük vissza a felhordott csemperagasztót és pótoljuk újjal. Lapok beágyazódásának mértéke a ragasztóágyba legalább 65 %-os legyen. Kültérben, nagy víz és mechanikai terhelésnek kitett helyeken, 30x30 cm-nél nagyobb lapoknál kétoldali ragasztókenés szükséges (Buttering Floating). Kültérben a burkolatot minimum 1 %-os lejtéssel kell kialakítani. Ismeretlen tulajdonságú burkolólapoknál próbaragasztás javasolt. A feldolgozás során a vonatkozó szabályokat, normákat és műszaki irányelveket tartsuk be. Utókezelés: az elkészült burkolatot kb. 24 óráig védjük a mechanikai terheléstől.

Általános tudnivalók

A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C-nál magasabb legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Csak tiszta – pl. vezetékes – vizet használjunk. Egyéb adalékszerek– pl. fagyásgátló – hozzákeverése tilos! Az aljzatra vonatkozó szabványokat, előírásokat, műszaki előírásokat mindenkor figyelembe kell venni! Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. Javasolt szerszám: elektromos keverőgép, megfelelő méretű keverőedény, kőműveskanál, szivacs. A fogazott glettvas fogazatmérete a burkolatnak megfelelő legyen. Munkavédelem: Termékre jellemző tulajdonságok, mint összetétel, hulladék elhelyezés, tisztítás, különleges kezelés megtalálhatók a termék biztonsági adatlapján.

Bővebb információkért tekintsd meg a termékhez csatolt dokumentumokat 

Kérdésed van ? Szakmai tanácsra van szükséged ? Nem találod amit keresel?
Ebben az esetben fordulj hozzánk bizalommal. Szakertő kollégáink állnak a rendelkezésedre.

info@vitalkolor.hu
+36306110526
Vagy használd a chat modult (jobb alsó sarok)

Paraméterek

Csomagolás Zsák
Kiszerelés 25 kg
Osztály besorolás C2 TE S1
Szín  
Tipus Csempe-, burkolatragasztók
Összetétel Cement, szerves kötőanyag, homok, adalékszerek
Nyitott idő kb. 30 perc
Korrigálhatósági idő kb. 5 perc
Max. rétegvastagság 20 mm
Min. réteg vastagság 5 mm
Fazékidő kb. 4 óra
Anyagszükséglet kb. 3 - 5 kg/m² burkolat típusától függően
Vízigény kb. 7.5 l/zsák
Tárolás Száraz helyen, raklapon fóliázva tárolható; felhasználható a gyártástól számított 12 hónapig

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére