Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
8.150 Ft (6.417 Ft + ÁFA)
Menny.:DB
Gyártó: Baumit
Nem értékelt

Cementbázisú, víz- és fagyálló, flexibilis, vékonyágyas burkolatragasztó. Intenzív hő- és statikai terhelésnek ellenáll. Különösen ajánlott kiemelten igénybevételű alapfelületeken, illetve nagyméretű lapok ragasztása esetén. Kültéren és beltéri is alkalmazható.

Anyagszükséglet:kb. 3 - 4,5 kg/m²

Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: 0400153
Gyártó cikkszám: 156201

A webshopban és az üzletünkben az árak eltérhetnek egymástól!

Nagyobb mennyiségben vásárolna ? Kérjen egyedi projekt ajánlatot!

EGYEDI AJÁNLATOT KÉRE

Előnyök

 • Flexibilis

 • Nagy méretű lapokhoz

 • Kül- és beltéri felhasználásra

Baumit Baumacol FlexTop S1 burkolatragasztó 25kg

8.150 Ft (6.417 Ft + ÁFA)
Menny.:DB
Kívánságlistára teszem
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
A képernyőn vagy nyomtatón megjelenő színek eltérhetnek a valóságtól!

Leírás

Tulajdonságok:
Kerámiacsempék, burkolólapok, mozaikok, természetes és műkövek,finomkőlapok, greslapok szokásos építőipari alapfelületekre történőragasztására bel- és kültérben egyaránt. Különösen alkalmas nagymechanikai, termodinamikai terhelésnek kitett felületekre (kentszigetelésekre, fűtött alapfelületekre, teraszokra, erkélyekre, medencékbe,homlokzatokra). Alkalmas meglévő burkolatra, csempét csempére történőragasztásra is.

Alapfelület:
Az alap legyen tiszta, száraz, jó teherbírású, fagy-, por-, sókivirágzás, laza, festék- és leválasztó-szer részektől mentes, olaj és zsírmentes. Nem lehet víztaszító. Alkalmazható: Minden, építőiparban szokásos alapfelületre, pl. betonra, esztrichre, kőműves szerkezetekre, vakolatra, gipszkartonra, gipsz építőelemekre, anhidrit-esztrichre Nem alkalmas: Fémre, fára, műanyagra és minden olyan alapfelületre, melynek zsugorodása még nem fejeződött be.

Felhordás

 • Keverés:
  A porragasztót tiszta vízbe szórjuk és lassú járású gépi keverővel (keverőszár) kb. 3 percen át csomómentes masszává keverjük, 15 percig hagyjuk pihenni, aztán még egyszer keverjük át! A készre kevert habarcsot nem szabad víz ismételt hozzáadásával újrakeverni!
 • Feldolgozás:
  Először a ragasztóból vékony kontakt réteget kell felhordani, majd a Baumacol Flex Top ragasztót fogazott glettvassal 45-60˚ egyenletes rétegvastagságban hordjuk fel a felületre és a burkolólapokat ragasztási (nyitott) időn belül, enyhén eltolva, a felületre nyomást gyakorolva helyezzük el. Ragasztóhabarcsos éleket, fugákat nedves szivaccsal azonnal tisztítsuk meg. Az előírt ragasztási időt feltétlenül tartsuk be, túllépése esetén (bőrösödés!) szedjük vissza a felhordott csemperagasztót és pótoljuk újjal. Lapok beágyazódásának mértéke a ragasztóágyba legalább 65 %-os legyen. Kültérben, nagy víz és mechanikai terhelésnek kitett helyeken, 30x30 cm-nél nagyobb lapoknál kétoldali ragasztókenés szükséges. Kültérben a burkolatot miniumum 1 %-os lejtéssel kell kialakítani. Ismeretlen tulajdonságú burkolólapoknál próbaragasztás javasolt. A feldolgozás során a vonatkozó szabályokat, normákat és műszaki irányelveket tartsuk be.
 • Utókezelés:
  az elkészült burkolatot kb. 24-48 óráig védjük a mechanikai terheléstől.

Általános tudnivalók:
A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C-nál magasabb legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt.Csak tiszta – pl. vezetékes – vizet használjunk. Egyéb adalékszerek– pl. fagyásgátló – hozzákeverése tilos!Az aljzatra vonatkozó szabványokat, előírásokat, műszaki előírásokat mindenkor figyelembe kell venni!Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást.

Javasolt szerszámok:
elektromos keverőgép, megfelelő méretű keverőedény, kőműveskanál, szivacs. A fogazott glettvas fogazatmérete a burkolatnak megfelelő legyen.

Munkavédelem:
termékre jellemző tulajdonságok, mint összetétel, hulladék elhelyezés, tisztítás, különleges kezelés megtalálhatók a termék biztonsági adatlapján.

Bővebb információkért tekintsd meg a termékhez csatolt dokumentumokat 

Kérdésed van ? Szakmai tanácsra van szükséged ? Nem találod amit keresel?
Ebben az esetben fordulj hozzánk bizalommal. Szakertő kollégáink állnak a rendelkezésedre.

info@vitalkolor.hu
+36306110526
Vagy használd a chat modult (jobb alsó sarok)

Paraméterek

Csomagolás Zsák
Kiszerelés 25 kg
Osztály besorolás C2 TE S1
Tipus Csempe-, burkolatragasztók
Csomagolás mennyisége raklapon 48 zsák / raklap = 1200 kg
Max. rétegvastagság 5 mm
Anyagszükséglet kb. 3 - 4,5 kg/m² a burkolólap hátlapjától és az alapfelülettől függően
Vízszükséglet kb. 7 l/zsák
Nyitott idő kb. 20 perc
Pihentetési idő kb. 4 óra

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére