Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Amit a vékonylazúrról tudni érdemes

Amikor fából készült bútorok felületét szeretnénk kezelni, akkor sok esetben a vékonylazúr jelenti a legjobb megoldást. A fa természetes erezete kellemes látványt nyújt, így gyakran előfordul, hogy nem szeretnénk teljesen befedni a festékkel. 

 

Szerencsére nem is kell, hiszen a lazúrozás technikájával anélkül óvhatjuk meg a fából készült tárgyakat, hogy elfednénk a faanyag eredeti kinézetét. Ez egy viszonylag egyszerű módszer, amit komolyabb szaktudás nélkül is elvégezhetünk. Csak néhány dologra kell odafigyelni, ha profi végeredményt szeretnénk elérni. 

A vékonylazúr használatával kapcsolatos tudnivalók 

A lazúrozás egy speciális eljárás, aminek a lényege, hogy megvédjük általa a fafelületeket. A fa ugyanis élő anyag marad még azután is, hogy például bútorok készülnek belőle. Ez azt jelenti, hogy a külső hatások negatívan befolyásolják az állapotát, szerkezetét, ha nem kezeljük megfelelően a felületét. Erre a célra szolgál a vastag-, illetve a vékonylazúr.  

A kettő között az a különbség, hogy mindkettőnek megvannak a sajátos tulajdonságai, amiket figyelembe kell vennünk. A vastaglazúr kemény réteget képez a felületen, ami olyan, mint egy erős páncélréteg. Ezzel szemben, a vékonylazúr felkenésével vékony, rugalmas védőréteget tudunk létrehozni a tárgyak felületén. Ennek köszönhetően bátran lehet használni a nem mérettartó szerkezeteken. Többek között idetartoznak a fából készült kerítések, valamint ereszdeszkák, amik a meleg hatására kitágulnak, hideg idő esetén pedig összezsugorodnak.
Tartalomhoz tartozó címkék: vékonylazúr vékonylazúr ár
Az oldal tetejére