Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
5.500 Ft (4.331 Ft + ÁFA)
Menny.:DB
Gyártó: Lazurán
Nem értékelt

A Lazurán Aqua 3in1 vékonylazúr cseresznye 0.75l ideális választás kültéri és beltéri fafelületek védelmére. Vízzel hígítható, akrilgyanta diszperzió kötőanyagú lazúrfesték, mely favédő, alapozó és lazúr egyben. Mélyen beszívódik a farostok közé, védelmet nyújtva a gombák és penész ellen. Selyemfényű színeivel esztétikus megjelenést kölcsönöz a fa felületének. Használd a Lazurán Aqua 3in1 vékonylazúrt, hogy fafelületeid hosszú éveken át megőrizzék szépségüket és védelmüket!

Kiadósság: kb 16m2/l

Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: O9004899
Vonalkód: 5996281073053
Gyártó cikkszám: 389943
Egységár: 7.333,33 Ft/l
Várható szállítás: 2024. június 20.
Szállítási díj: 990 Ft

A webshopban és az üzletünkben az árak eltérhetnek egymástól!

Nagyobb mennyiségben vásárolna ? Kérjen egyedi projekt ajánlatot!

EGYEDI AJÁNLATOT KÉRE

Előnyök

  • Faanyagvédőszer, alapozó és lazúr egyben

  • Viasz tartalmának köszönhetően vízlepergető

  • A fa pórusaiba mélyen behatol

  • Gomba és penész elleni védelem   

Lazurán Aqua 3in1 vékonylazúr cseresznye 0.75l

5.500 Ft (4.331 Ft + ÁFA)
Menny.:DB
Kívánságlistára teszem
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
A képernyőn vagy nyomtatón megjelenő színek eltérhetnek a valóságtól!

Leírás

Lazurán Aqua 3in1 vékonylazúr cseresznye 0.75l

A Lazurán Aqua 3in1 favédő lazúr áttetsző, vízzel hígítható, akrilgyanta diszperzió kötőanyagú lazúrfesték kültéri és beltéri fafelületekre. Favédő, alapozó és lazúr egyben. Mélyen beszívódik a farostok közé, mérsékelten időjárásálló és páraáteresztő bevonata védelmet nyújt a gombák és penész ellen. Viasztartalma vízlepergetővé teszi a fát. Esztétikus, selyemfényű színeivel kiemeli a fa erezetét.

Alkalmazási terület:
Megfelelően előkészített kül- és beltéri, úgynevezett nem mérettartó fafelületek (kerítésléc, homlokzat, széldeszka, kerti bútor, madártető stb.) bevonataként alkalmazható.

Felület előkészítés:
A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő felület max. 5 % nedvességtartalmú faanyag lehet.

Új fafelületek előkészítése:
Finoman csiszolja meg a felületet csiszolópapírral a fa szálirányában, majd tisztítsa meg a portól. Külső térben történő alkalmazás esetén, megelőző védelem céljából, Lazurán Aqua oldószermentes faanyagvédő vagy Lazurán Univerzális faanyagvédő használata szükséges.

Puhafa felületek előkészítése:
A még bevonat nélküli, új puhafa-fajtákból készült felületek csiszolás és portalanítás után közvetlenül átvonhatók a Lazurán aqua 3in1 favédő lazúrral. A régi, elöregedett, korhadt, málló, fafelületeket le kell csiszolni, majd portalanítani, illetve esetenként szükséges Lazurán Aqua oldószermentes faanyagvédő vagy Lazurán Univerzális faanyagvédő használata. Ha a fenyőfélék természetes gyantatartalma nagymértékben lecsökkent, szükség lehet Lazurán lenolajkencés impregnálásra is a lazúrréteg felhordása előtt. Fokozottan ügyeljen arra, hogy az impregnálás után a felület ne maradjon ragacsos, ezért a lenolajkence felhordása után kb. 2 órával a felületet minden esetben töröljük vissza egy száraz ronggyal.

Keményfa felületek előkészítése:
A még bevonat nélküli, új kemény fafajtákból készült felületek csiszolás és portalanítás után közvetlenül átvonhatók a Lazurán Aqua 3in1 favédő lazúrral. A régi, elöregedett, korhadt, málló, fafelületeket le kell csiszolni, portalanítani, illetve esetenként szükséges Lazurán Aqua oldószermentes faanyagvédő vagy Lazurán Univerzális faanyagvédő használata. Általában lenolajkence alkalmazása nem szükséges.

Egzóta fafelületek előkészítése:
Egzóta fafelületek kezelése előtt a fafajta forgalmazójától kérjen tájékoztatást a javasolt kezelés módjáról. A különféle trópusi fafajták átvonása előtt minden esetben csináljon kis felületen próbafestést. A kivitelezési technológiát ennek megfelelően állítsa be.

Régi, már festett felületek előkészítése:
Korábban zománcfestékkel festett fa felületéről a festéket teljes mértékben el kell távolítani. Csiszolás és portalanítás után lehet a további műveleteket végezni. A festendő felület állapotától függően szükség lehet gombagátló megelőző vagy megszüntető kezelésre is. Ha a fa felülete tömör, ép, és egészséges, abban az esetben felhordható a Lazurán aqua 3in1 favédő lazúr. Amennyiben a felület elöregedett, repedezett és erősen szívóképes, a festendő felületet Lazurán lenolajkencével kell előkezelni. A kezelés során a termékismertetőben leírtakat pontosan be kell tartani, különös tekintettel a száradási időre.

Anyagelőkészítés, hígítás:
A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverje fel, illetve bizonyos időközönként festés közben is. A Lazurán aqua 3in1 favédő lazúr felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítása nem szükséges. A szerszámok tisztítása és az elcseppenések eltávolítása, azok megszáradása előtt vízzel, a megszáradás után csak aromás szénhidrogéneket tartalmazó oldószerrel lehetséges.

Anyagszükséglet:
Javasolt rétegszám: min. 2 réteg (a rétegszám növelésével a szín mélyül)
Egy rétegben: 0,12-0,16 l/m2
A szükséges védelem elérése miatt min. 120 ml/m2 mennyiségben alkalmazzuk, ami esetenként 2-3 réteg felhordását teszi szükségessé.
Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától. Az anyagszükséglet függ többek között a felhordás módjától, a felülettől és a hígítástól. A megadott értékek csak tájékoztató jellegűek. Az anyagszükséglet pontos értékét adott esetben a bevonandó felületen kell meghatározni.

A feldolgozás hőmérséklete:
Javasolt +5-25 oC közötti anyag, alapfelület és levegő hőmérsékleten, 65%-os relatív páratartalom alatt.

Színezhetőség:
A Lazurán aqua 3in1 favédő lazúr gyárilag lekevert színekben kapható. A színárnyalatok egymással keverhetők. A termék színkeverőgéppel a receptgyűjteményben feltüntetett színárnyalatokban keverhető. A kész felület színe nagymértékben függ a fa fajtájától és alapszínétől.

Száradási idő, átvonhatóság:
A száradási idő és az átvonhatóság nagymértékben függ az alapfelülettől, a páratartalomtól és a hőmérséklettől. Magasabb páratartalom és alacsonyabb hőmérséklet esetén a száradási idő meghosszabbodik. +23 °C levegő- és aljzathőmérsékletnél, 65% relatív páratartalom mellett kb. 1 óra múlva porszáraz, 2 óra múlva átfesthető. A rétegek között finomcsiszolás javasolt. A réteg teljes átszáradása 12 óra múlva következik be, a kész felület 24 óra múlva vehető használatba.

Tárolás, raktározás:
A terméket +5 és +25 oC között száraz, tűző naptól és fagytól védett helyen kell tárolni.

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek:
Környezetvédelmi okokból olyan fa felületen használható, melyek nem érintkeznek közvetlenül a talajjal, illetve nem merülnek természetes vízfelület alá. Festés előtt a terméket minden esetben alaposan keverje fel. A nem megfelelően felkevert lazúrfesték a felhasználás során egyenetlen színű felületet képez. Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljen arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le. Szélsőséges időjárási körülmények között (tűző napon, csapadékos vagy rendkívül párás időben) nem javasolt a festés. A világos színek rövidebb, a sötétebbek hosszabb élettartamúak kültéren. A színtelen változatot kizárólag beltérre javasoljuk. A vékonylazúrral kezelt felület elöregedése után, könnyű csiszolást követően, azonos színnel átvonható. A vastaglazúrral ellentétben, nem szükséges a fáig lecsiszolni a teljes felületet. Egyes fafajták jelentős mennyiségű csersavat tartalmaznak, amely nedvesség (eső, páralecsapódás) hatására kioldódhatnak. A felületről lefolyó csersavas víz ásványi felületeken barnás elszíneződéseket okozhatnak, mint pl. kerítés lábazatokon, vakolt felületeken. Ne alkalmazzunk külső térben magas csersav tartalmú fafajtákat.

Bővebb információkért tekintsd meg a termékhez csatolt dokumentumokat 

Kérdésed van ? Szakmai tanácsra van szükséged ? Nem találod amit keresel?
Ebben az esetben fordulj hozzánk bizalommal. Szakertő kollégáink állnak a rendelkezésedre.

info@vitalkolor.hu
+36306110526
Vagy használd a chat modult (jobb alsó sarok)

Paraméterek

Fényesség Selyemfényű
Tipus Lazúr
Alkalmazási terület Kül- és beltéri fafelületekre
Anyagszükséglet / kiadósság kb. 0,12-0,16 l/m2/réteg
Felhordás módja Ecsettel vagy szórással
Rétegszám 2 réteg

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére