Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Zománcfestékek többféle felülethez

Általában a zománcfestékek kerülnek középpontba, amikor tartós és esztétikus bevonatra van szükség. Ezek a festékek kiváló fedőképességgel rendelkeznek, ellenállóak és fényes bevonatot képeznek a különböző felületeken, ami különösen előnyös számos alkalmazási területen.

A zománcfestékek ellenállnak a kopásnak, a karcolásoknak, a nedvességnek és vegyi anyagoknak egyaránt, így hosszú élettartamot biztosítanak az ezzel bevont felületeknek. Ezen kívül, a zománcfestékek színe élénk és tartós marad, még sok idő elteltével is, ellenáll a fakulásnak és az időjárás viszontagságainak, a kiemelkedő színtartó képességének hála. Hogyha nem szeretnénk fényes felületet kialakítani, de a tartósság mégis fontos szempont, akkor a selyemfényű változatot is választhatjuk. Azt is el kell döntenünk, hogy vízbázisú vagy oldószeres változatot szeretnénk beszerezni. A környezetbarát kivitelre egyértelműen a vizesbázisú változatok esetében számíthatunk. Szagtalan, biztonságos és gyorsan szárad. Az oldószeres viszont vastagabb bevonatot képez, ami nemcsak jól néz ki, de a fizikai sérülések ellen is védi a felületet. 

A zománcfestékek páratlan sokoldalúsága

Számos felületen alkalmazzák, beleértve a fémet, fát, műanyagot és falakat. Gyakran használják kültéri és beltéri ajtók, ablakkeretek, bútorok, radiátorok és kerítések festésére. A beltéri használat szempontjából előnyös a konyhában és a fürdőszobában, ahol a felületek gyakran ki vannak téve a nedvességnek és zsíros szennyeződéseknek, mert a lefestett felületek könnyen vízlepergetővé és könnyen tisztíthatóvá válnak.

Tartalomhoz tartozó címkék: zománcfestékek zománcfestékek fémre
Az oldal tetejére