Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mit érdemes tudni a zománcfestékről?

A zománcfesték rendkívül sokoldalúan használható festék, ami sok esetben jó szolgálatot tesz a felújítási munkák során. Használhatod fémszerkezetek festésére, de a fából készült felületeken is remekül működnek. A teljes átfestésre, illetve a felületi hibák javítására is tökéletesek. Nem véletlen, hogy például kádfelújításkor is egyértelműen a zománcfestékek használatát javasolják a szakemberek.  

 

Hol és miként tudod használni a zománcfestéket? 

Az első és egyik legfontosabb dolog, amit tudnod kell a zománcfestékekről, hogy önmagukban sohasem alkalmazhatóak. A felületet minden esetben gondosan elő kell készíteni, hogy aztán le tudjuk festeni. Ezek a típusú festékek ugyanis nem tapadnak meg olyan könnyen, mint például a sima diszperziós típusok. Különösen igaz ez akkor, amikor fémből készült szerkezeteket szeretnél befedni velük. 

Először is csiszolóval alaposan csiszold meg a felületet, majd pedig zsírtalanítsd és tisztítsd meg a szennyeződésektől! Amennyiben szükséges, akkor javítsd ki a kisebb-nagyobb hibákat, sérüléseket, majd jöhet ismét egy kis csiszolás és portalanítás! Ezt követően mindenképp alapozd a felületet például egy korróziógátló vagy univerzális alapozó festékkel. Mindezek után használd a zománcfestéket

Ha nem fémre, hanem fára festesz, akkor is ugyanígy kell eljárnod. Az egyetlen különbség, hogy érdemes olyan alapozót választanod, ami kifejezetten a faanyagok védelmére szolgál. Nálunk minden terméket megtalálsz, hogy gyors, eredményes és szép munkát tudj végezni.

Tartalomhoz tartozó címkék: zománcfesték zománcfesték ár
Az oldal tetejére