Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Milyen speciális beltéri falfesték léteznek?

Bármilyen elképzelésed is van a beltéri falfesték használatával kapcsolatban, minden ötleted valóra válhat. Nemcsak azért, mert olyan színeket láthatsz a falakon, amilyet csak szeretnél, hanem azért is, mert speciális igényeket is ki tudnak elégíteni a festékek. 

 

Léteznek például olyanok, amelyek amellett, hogy kiváló fedést adnak a felületeknek, hagyják “lélegezni” a falat. Sőt, olyan festéket is találsz, amelyek képesek arra, hogy meggátolják a penész kialakulását a magas páratartalmú, könnyen nedvesedő helyeken. 

Páraáteresztő, mosható, penészgátló beltéri festékek 

A páraáteresztés nagyon fontos tényező, ha olyan helyiségek (például konyha) falát festjük, ahol magas a páratartalom. Ilyenkor ugyanis a pára a falakon keresztül távozik, ha van erre lehetősége. Ezért nagyon fontos, hogy kiváló légáteresztő képességgel rendelkező beltéri falfesték legyen bevetve.  

A falak vizesedése, penészesedése is tipikusan a magas páratartalmú szobákban megfigyelhető jelenség. Ahol a pára lecsapódik a falakon, ott átnedvesíti azokat, a nyirkos közegben pedig előszeretettel telepednek meg a penészgombák, kellemetlen szagot eredményezve. Ennek elkerülése érdekében, érdemes penészgátló beltéri festékeket használni.

Az is gyakran előfordul, például a konyhában vagy a gyerekszobában, hogy a frissen festett falak hamar bekoszolódnak. Természetesen erre is van megoldás, ugyanis a mosható festékek használatával könnyen kiküszöbölhető a probléma. Ha véletlenül foltos lesz a fal, akkor egy vizes ronggyal könnyen el lehet távolítani a szennyeződést.

Az oldal tetejére