Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mi alapján válassz színes falfestéket?

A színes falfestékek remek szolgálatot tesznek, ha egy kis változatosságra vágysz és szeretnéd átfesteni az otthonod falait. A megfelelő szín kiválasztását nem érdemes elsietni, hiszen a falakon megjelenő árnyalatok nagymértékben befolyásolják a lakóterek hangulatát. 

 

A megfelelő színes falfesték kiválasztása 

A színeket alapvetően két nagy kategóriába sorolhatjuk. Az egyik a pasztell, ami a visszafogottságának köszönhetően nyugtató hatással vannak ránk. A másik csoportba pedig a markánsabb, élénk színek tartoznak, amelyekre ha ránézünk, sokkal energikusabbnak érezzük magunkat.

Ezen kívül van egy másfajta csoportosítás is, a meleg, illetve a hideg színek. A meleg színekkel sokkal otthonosabbá, meghittebbé lehet tenni a helyiségeket, ilyen például a sárga, barna, piros, narancs. A hideg színekkel viszont elegánsabbá, modernebbé válnak a belső terek, ezek közé tartozik például a fehér, a zöld, illetve a kék. 

Ugyanakkor, az otthonunk fényviszonyait is érdemes szem előtt tartani, amikor a színes falfestékek között keresgélünk. A kiválasztott színek ugyanis másképp néznek ki a sötétebb és világosabb helyszíneken. Amolyan alapszabály, hogy a kevésbé fényes szobákat érdemes világosabb árnyalatokra festeni, míg a fényesebbekben nyugodtan lehet sötétebb színeket is használni. 

A színes falfestékek kombinálhatóak is egymással. Nagyon trendi például az a megoldás, amikor a négy fal közül az egyiket más árnyalattal festjük be. A lényeg, hogy olyan festékeket válassz, amikkel könnyen tudsz dolgozni és profi végeredményt tudsz elérni.

Az oldal tetejére