Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hatékony szigetelés a hőszigetelő lemezek segítségével

A technológiával és az igények fejlődésével, a hőszigetelő lemezek kora kezdődött el a modernkori építészetben. Ennek fő oka, azon egyszerű elképzelés, miszerint a legjobb energia a fel nem használt energia. Ennél fogva, manapság fokozott figyelem esik az ingatlanok hőmegtartó képességének javítására.

Az újépítésű lakásoknál ez már alapvető elvárás, de jelentős hangsúly került a régebbi épületek utólagos szigetelésére is. Ehhez készültek el a különféle hőszigetelő lemezek, amikkel gyorsan és precízen van mód dolgozni. Számos szempontot vettek figyelembe a gyártók, amelyek között a környezeti terhelés minimalizálása az egyik. Az EPS lemezek ebben sem okoznak csalódást.

EPS hőszigetelő lemezek a figyelem középpontjában

Az EPS, vagyis expandált polisztirolhab, voltaképpen nem más, mint olyan zárt cellás gyöngyökből felépülő anyag, aminek a 98%-a nyugvó levegő. Számos márka kínálatában érhetőek el a különféle méretekben válaszható hőszigetelő lemezek. Ilyenek az Isomaster, a közismert Hungarocell, Meton, valamint az Austrotherm egyaránt. Az EPS lapok között vannak grafittal megerősített kvittelek, amik tovább csökkentik a hővezetés képességet.

A lépésálló típusok a nagyobb terhelésnek is remekül ellenállnak, így a padlóknál egyszerűen használhatóak. Alapvetően a homlokzatoknál kapnak hangsúlyt ezek a termékek, de a padláson, fordított tetőkön ugyanúgy megjelenhetnek. A lépés-hang visszatartás területén szintén jeleskednek. Ismerd meg közelebbről a hőszigetelő lemezek sajátos világát és választékát, mielőtt belevágnál az otthonod ilyen terű felújításába! Végezz alapos munkát!

Az oldal tetejére