Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hasznos tudnivalók a lábazatfestékről

Az épület homlokzatának felújításakor remek szolgálatot tesz a minőségi lábazatfesték, aminek a kiválasztását nem szabad a véletlenre bízni. Az építményeknek ugyanis az egyik legfontosabb része nem más, mint az alap, amire felépítik. 

 

Ugyanúgy, ahogy a falakat, a lábazatot is le kell festeni. Egyrészt azért, hogy színben passzoljon a homlokzathoz, másrészt pedig azért, hogy megóvjuk a külső hatásoktól. Különösen a nedvességtől, ami gyakran az épületek elázását okozza. 

Mi a lábazatfesték és miért van rá szükség? 

A lábazat az épületek kötelező eleme, aminek a legfontosabb funkciója nem más, mint a védelem. Megóvja a házunkat a betonról, talajról visszacsapódó esőtől, hótól, emellett a fagynak és más talajközeli hatásoknak is nagymértékben ellenáll. A homlokzati látvány szempontból is fontos, hiszen ezen “ül” az épület, ez képezi a szerkezet alapját. A lábazatfesték használatával ezeket a tulajdonságait növelhetjük ennek köszönhetően nagyobb védelmet nyújtva az otthonunknak.  

Mindenképp olyat érdemes választani, ami vékony réteget képez és ami vakolt, illetve betonfelületekre is használható. Ezen kívül fontos, hogy kiadós és tartós bevonatot képezzen a lábazaton, ezzel megőrizve a felület struktúráját. Emellett lényeges az is, hogy az időjárásnak ellenálló legyen, ugyanakkor ne gátolja a fal természetes “légzését”. A nálunk kapható Héra lábazatfesték tökéletes választás, ugyanis minden feltételnek megfelel. Ami a színeket illeti, vörös, sötétzöld, világosbarna, sötétbarna és szürke árnyalatokban kapható.
Az oldal tetejére