Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hasznos tudnivalók a homlokzati vékonyvakolatról

A vékonyvakolat tartósan és megbízhatóan óvja a homlokzatot a különböző időjárási elemekkel, például az UV-sugárzással, széllel, valamint esővel szemben. Ennek köszönhetően pedig biztosítja, hogy a falfelület hosszútávon is meg tudja őrizni az eredeti állagát, illetve újszerűségét.

Nézzük, mit érdemes tudni erről a nagyszerű alapanyagról!

Miért van szükség vakolásra?

A vakolás lényegében nem más, mint a végső felületképzés, ami sokkal esztétikusabbá teszi a homlokzatot, amellett, hogy akár 20-30 évre időtálló védelmet is nyújt számára. Erre pedig nagy szükség van, ugyanis a külső falfelületeket alaposan próbára teszik a különböző környezeti hatások.

Ha viszont a megfelelő vakolatot hordjuk fel rá, akkor csökkenthetjük a terhelés miatti károsodást. Emellett pedig azt is elérhetjük, hogy a homlokzat hosszútávon is megőrizze az épségét, és ezzel együtt pedig az esztétikus kinézetét is.

Mit kell tudni a vékonyvakolatról?

A vékonyvakolat gyakorlatilag egy olyan, magas ellenállósággal rendelkező fedőbevonat, amit általában hőszigetelő rendszerek bevonataként, illetve alapvakolattal kezelt, beton homlokzatfelületek vakolataként alkalmaznak. Két struktúra létezik belőle, az egyik a kapart, a másik pedig a dörzsölt. Ez utóbbit úgy is nevezik, hogy “gördülő szemcsés”.

Bár a vékonyvakolatra lehet festeni, de mivel az anyag önmagában is színes, ezért erre nem szokott sor kerülni. Legfeljebb csak évek múlva, amikor úgy látjuk, hogy szükség van a homlokzat átfestésére annak érdekében, hogy felfrissítsük a már kifakult színét.

Tartalomhoz tartozó címkék: vékonyvakolat vékonyvakolat vásárlás
Az oldal tetejére