Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Festék fára kül- és beltérben egyaránt

Festék fára többféle kivitelben is elérhető. A kérdés már csak az, hogy melyikre van szükségünk az adott feladathoz? Ha már elkészültünk a lakásfelújítással, mialatt beköszöntött a jó idő, ideje a ház körül is rendbe tenni a dolgokat.

Az időjárás alaposan próbára teszi a kültéri faszerkezeteket, legyen szó a kerti kiülőről, a kerítésről vagy a fából készült kerti bútorokról. Hogyha nem szeretnénk ezektől idő előtt búcsút venni, akkor időt kell áldoznunk a karbantartásra. Ez a feladat általában a felületkezelésben merül ki. Egy kis csiszolás és máris következhet a festék fára. A festés önmagában nem nehéz feladat, inkább arra kell koncentrálnunk, hogy betartsunk minden fontos lépést, ami időtálló és esztétikus bevonatot eredményez. A már említett csiszolással távolítsuk el a régi festék- vagy lakkréteget, portalanítsunk és már el is jutottunk az alapozáshoz. Vásárlás előtt győződjünk meg róla, hogy a termék alkalmas-e kültéri használatra az időjárásállóságot illetően. A kínálatban természetesen a beltérben alkalmazható változatok is helyet kaptak.

Festék fára speciális összetevőkből

Bizonyos festéktípusok esetében ajánlott az alapozók használata. Míg más fajták több komponensből állnak, ezért alapozót is tartalmaznak, így nem szükséges feltétlenül az alapozó felkenése a festék felvitele előtt. Ilye például a Dunaplaszt kerítésfesték, ami műgyantát tartalmaz. Vízzáró réteget képez a fa felületén, ami jelentősen növeli az időtállóságát. A lazúrokkal szintén mutatós és egyben tartós végeredmény érhető el. Festék fára spray formájában is kapható, amivel gyors és alapos munkát végezhetünk.

Tartalomhoz tartozó címkék: festék fára minőségi festék fára
Az oldal tetejére