Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ellenálló és esztétikus felület zománc festékkel

Minél jobban ismerjük a zománc festék felhasználási módját és az ebből fakadó előnyöket, annál sikeresebb és esztétikusabb eredményt könyvelhetünk el. A felújítási munkák során az egyik legszélesebb kört érintő kérdés az, hogy milyen festéket használjunk az adott felülethez? 

A hétköznapi vízbázisú festékektől két fő szempont alapján különíthető el. Ez egyik a fokozott védelem, a másik pedig az esztétikai megjelenés. Az állaga sűrűbb, ebből pedig az következik, hogy a végeredmény is egy masszívabb felület lesz. Ránézésre pedig egy összetéveszthetetlen zománcos, enyhén fémes, bizonyos fajták esetében pedig csillogó hatás tapasztalható. Azt viszont szem előtt kell tartani a felvitele előtt, hogy a szükséges előmunkálatokat mindenképp el kell végezni, ha tartós és szép végeredményt szeretnénk elérni.

Vizes bázisú vagy oldószeres zománc festék?

Az oldószeres változat testesebb bevonatot képez, ezért alkalmas a kisebb felületi hibák elfedésére. Viszont számolnunk kell az oldószer kipárolgásával, ami zárt helyiségben veszélyes lehet. Mindenképp gondoskodnunk kell a megfelelő szellőztetésről. A vízbázisú zománc festék környezetbarát, nincs kellemetlen szaga, gyorsan szárad és vékonyabb rétegen terül szét. Ez utóbbi tulajdonsága persze nem feltétlenül gond, ha céltudatosan alkalmazzuk az adott feladathoz mérten. Tudatában kell lennünk annak, hogy ez nem alkalmas a felületi hibák eltüntetésére, ugyanakkor könnyebb ismét lefesteni és egy adott mennyiséggel nagyobb felületet fedhetünk le.

Tartalomhoz tartozó címkék: színes zománc festék zománc festék
Az oldal tetejére