Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Alapos fedést kínáló fémfesték

A kültéri munkák során gyakran kerül előtérbe a fémfesték, amivel az igazán kényes felületeket lehet megóvni a természet erőitől. Érdemes jobban kibontani ezt a témát, hiszen elég komoly tudomány áll mögötte.

A lakás körüli fémből készült szerelvények, amilyenek a terasz- és erkélykorlátok, valamint a lépcsők korlátai, az egyes kerítések elemei, kapuk, mind fokozottan ki vannak téve az időjárás hatásainak. Bár a fém igen kemény és ellenálló anyag, de a nedvesség hatására könnyen korrodál, vagyis rozsdásodik. Évek alatt egyszerűen porrá válik, ha nincs a megfelelő védelem alatt, ami képes hosszú időn keresztül erős és egyben díszes védőréteget vonni köré.

Milyen az ideális fémfesték?

A mázolás feladatát jóformán bárki elvégezheti, csak néhány alapvető szerszám és minimális tudás kell hozzá. Az újabb típusú fémfesték változatok már tartalmaznak alapozót is, így 2 az 1-ben használhatóak közvetlenül a felületre. Ettől még a régi, porló rétegeket, az esetleges szennyeződéseket, rozsdafoltokat fontos eltávolítani, majd csak ezt követheti a végső simítás. A hagyományosnak mondható dobozos, ecsettel kenhető bevonatokkal szemben, méltán népszerűek az aeroszolos, spray kivitelek, hiszen könnyen és egyenletesen hordhatóak fel néhány mozdulattal. Az alumíniumra, sárga- és vörösrézre, horganyra, ónozott felületekre, valamint acélra is felvihető Alvikorr fémfesték nem hagy kívánnivalót maga után. Többféle színben elérhető. Száradás után az időjárásnak, sóknak, lúgoknak és az erős UV sugárzásnak is remekül ellenáll, hála a különleges vinilpolimer műgyanta alapnak. Ha festeni kívánsz érzékeny felületeket, akkor ez biztosan nem hagy cserben.

Tartalomhoz tartozó címkék: fémfesték fémfesték vásárlás
Az oldal tetejére