Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A vékony lazúr kiemeli a fa szépségét

A vékony lazúr használatával kapcsolatban mindenki tisztában van azzal, hogy a fa védelmére szolgál, faápolóról lévén szó. A kérdés inkább az, hogy mikor van szükség vastag és vékony lazúrra?

A kültéri fabútorok és egyéb szerkezetek esetében, komoly károkat okozhatnak az időjárási körülmények, mint az eső, a szél, a fagy vagy az UV sugárzás. A vékony lazúr viszont úgy képes megőrizni és védeni a fa szerkezetét, hogy közben nem fedi el annak szépségét, sőt, inkább kiemeli a természetes mintázatát. Ez a fajta nem képez matt fedőréteget a felületen, sokkal inkább beszívódik a fa pórusaiba. A vastag lazúr felületi réteget képezve védi a fát, ezért inkább a mérettartó faszerkezeteknél javallott az alkalmazása, mint a nyílászárók, redőnyök stb. Ennek ellenére, ez is láttatni engedi a fa erezetét, viszont kissé opálosabb látványt nyújt.

Vékony lazúr a nem mérettartó felületekhez

A kerítések, gerendák, lambériák, zsalugáterek és a különféle kerti bútorok festését is érdemes vékony lazúrral megoldani. Választhatunk kimondottan kültéri használatra alkalmas változatot, illetve olyat is, amivel beltérben dolgozhatunk. Vannak az úgynevezett univerzális vékony lazúrok, amikkel kül- és beltérben egyaránt festhetünk.

A lazúrozás mellett, használjunk valamilyen favédő szert is, a penészedés elkerülése végett. Ebben az esetben is minden a csiszolással kezdődik, majd következhet a felületi hibák kijavítása és a lazúr felvitele legalább 2-3 rétegben. A réteg felvitele között várjuk ki az előírt száradási időt.

Tartalomhoz tartozó címkék: vékony lazúr vékony lazúr vásárlás
Az oldal tetejére