Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A mosható falfestékről néhány szóban

A mosható falfesték rendkívül előnyös megoldás minden helyiség szempontjából. Bár a legtöbben a falfesték színét igyekszünk minél előbb meghatározni a vásárlás során, azért nem árt odafigyelni arra is, hogy az adott termék milyen tulajdonságokkal rendelkezik.

Egy általános takarítás során nem gondolunk a falak megtisztítására, pedig ezekre is rátapad a por, nem beszélve a különféle szennyeződésekről, amiknek az eltávolítása csak mosható falfesték esetén lehetséges. Ha ez nem áll rendelkezésre, akkor nem marad más, mint a sokkal munkaigényesebb átfestés. Ez sokkal nehezebb az olyan helyiségekben, ahol felütötte a fejét a penész vagy zsíros foltok találhatóak a falon. Ezeket ugyanis nem fogja egyszerűen befedni az új réteg. Egész mélyreható eltávolítás szükséges, ám ez könnyebben megelőzhető a mosható falfesték használatával.

A mosható falfesték mennyire bírja a tisztítást?

Ezt ne úgy képzeljük el, hogy nekieshetünk egy vizes, mosószeres szivaccsal és alapos dörzsölés útján eltávolítjuk a foltokat a falról! Valószínűleg ennek az lenne az eredménye, hogy a festéket is ledörzsölnénk. Minden mosható falfesték esetében megvan határozva a dörzsállóság is. Természetesen olyan termékek is léteznek, amik kimondottan magas ellenállóságot tanúsítanak a dörzsöléssel és az enyhébb tisztítószerekkel szemben. Az átlagos mosható változatok esetében érdemes a szennyeződést minél hamarabb eltávolítani, így nagyobb eséllyel nyomtalanul eltűnik. Esztétikus, higiénikus környezetet biztosíthatunk ezzel megoldással.

Az oldal tetejére