Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A folyékony fólia elzárja a víz útját

Sokaknak lehet ismerős a helyzet, amikor a folyékony fólia hiányából fakadóan, a fürdőben utat talál magának a víz. Átszivárog a fugán és az alsó szinteken vagy a falakon beázásként előtűnik. Mi ilyenkor a teendő?

Sok esetben a szilikont választják tömítésként és elkezdik felkutatni azokat a helyeket, ahol a víz átszivároghatott. Ez viszont csak ideiglenes megoldás és sok esetben esztétikailag is megkérdőjelezhető. A hidegburkolás előtt sokkal eredményesebb és biztonságosabb végeredményt kapunk, amennyiben a rétegrend kialakítása során beiktatásra kerül a folyékony fólia is.

Az említett példa csak egy volt a számos alkalmazási terület közül. Csapadékvíz elleni vízszigetelő rétegként, kültérben és beltérben, oldalfalakon és aljzatokon egyaránt használható. Mivel teljes mértékben impregnálódik, ezért egész egyszerűen a nedvesség nem jut el az alapfelülethez, nem szivárog keresztül rajta és nem rongálja azt. Képes eltömíteni és áthidalni a repedéseket. Száradás után pedig egy rugalmas réteget kapunk, aminek a nyúlása nem kevesebb, mint 250%.

A folyékony fólia használata egyszerű

Ami elsősorban annak köszönhető, hogy nincs szükség semmilyen speciális szerszámra a felviteléhez. Viszont az alapfelület megfelelő előkészítése elengedhetetlen ahhoz, hogy megfelelő végeredményt kapjunk. Gondoskodnunk kell arról, hogy portól és szennyeződésektől mentes, továbbá szilárd, illetve teljes rétegvastagságában száraz legyen. A falcsatlakozások mentén nem elegendő a folyékony fólia használata, mert ezeken a helyeken hajlaterősítés szükséges, például vízzáró, tömítő szalaggal.

Tartalomhoz tartozó címkék: folyékony fólia folyékony fólia ár
Az oldal tetejére