Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tudnivalók a vastaglazúr használatáról

A vastaglazúr a fából készülő tárgyak, padlók és más felületek megfelelő védelmét szolgálja. Amikor fával dolgozol, meg kell óvnod azoktól a külső hatásoktól, amelyek kárt tehetnek a szerkezetében. Ilyen például az erős napfény, a csapadék, a szél, illetve a különböző rovarok és gombák. A lazúr az egyik olyan anyag, amivel biztosíthatod, hogy a faszerkezetek hosszútávon is időtállóak tudjanak maradni. 

 

Mi az a vastaglazúr? 

A lazúr tulajdonképpen nem más, mint egy olyan felületkezelő festék, ami úgy biztosít védelmet a fának, hogy közben nem színezi át. Egy teljesen átlátszó bevonatot tudunk képezni vele, aminek köszönhetően továbbra is látható marad a fa színe, illetve erezete. A lazúroknak alapvetően két fajtája van: a vékony- és a vastaglazúr.  

Az elnevezésük az általuk létrehozható bevonat vastagságára utal. A vastaglazúr használatával egy vastagabb, tömörebb réteg jön létre, ami tökéletes vízzáró tulajdonságokkal fog rendelkezni. Ennek köszönhetően képes ellenállni az időjárási elemeknek. Mivel rendkívül erős bevonatról van szó, ezért ezt a fajta lazúrt azokon a tárgyakon tudjuk használni, amelyek megtartják a méretüket, formájukat. Tipikusan ilyenek például az ajtók, ablakok vagy a faburkolatok.  

A Lazurán vastaglazúr remek választás, ha egy olyan terméket keresel, amivel meg tudod óvni a fafelületeket és ki szeretnéd emelni az erezetét. Kültéren és beltéren egyaránt használhatod, ami pedig a színeket illeti, a mahagóni mellett, cseresznye, dió és tölgy árnyalatokban is elérhető.

Tartalomhoz tartozó címkék: vastaglazúr vastaglazúr vásárlás
Az oldal tetejére