Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
6.470 Ft (5.094 Ft + ÁFA)
Menny.:DB
Gyártó: Trinát
Nem értékelt
Jól terülő, matt, alkidgyanta kötőanyagú zománcfesték fa- és fém felületekre. Esztétikus, egyenletes felületet biztosít. Nem tartalmaz aromás szénhidrogéneket.
Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: 03000330
Vonalkód: 5996281038236
Gyártó cikkszám: 290322
Várható szállítás: 2024. május 28.
Szállítási díj: 990 Ft

A webshopban és az üzletünkben az árak eltérhetnek egymástól!

Nagyobb mennyiségben vásárolna ? Kérjen egyedi projekt ajánlatot!

EGYEDI AJÁNLATOT KÉRE

Előnyök

 • Nagy fedőképességű

 • Jól terül

 • Tartós bevonatot képez

Trikolor matt zománcfesték fehér 1l

Szín
Kiszerelés
1L
6.470 Ft (5.094 Ft + ÁFA)
Menny.:DB
Kívánságlistára teszem
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
A képernyőn vagy nyomtatón megjelenő színek eltérhetnek a valóságtól!

Leírás

Alkalmazási terület:

Megfelelően előkészített kül- és beltéri fa-, vas- és acélfelületek bevonataként alkalmazható.

Felület előkészítés:

A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, egyenletes szívóképességű, megfelelően előkészített. A porló, leváló részeket el kell távolítani, és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani. A festendő faanyag max. 5 % nedvességtartalmú lehet.

Új és régi fafelületek előkészítése:

Az új, korábban még nem kezelt fafelületet finoman csiszolja meg csiszolópapírral a fa szálirányában, majd tisztítsa meg a portól. Külső térben történő alkalmazás esetén, megelőző védelem céljából, Lazurán univerzális faanyagvédő használata szükséges. A faanyagvédő száradása után, a felületet Trinát univerzális alapozóval kell alapozni, majd ismét csiszolni és portalanítani.

A korábban már festett fafelületet alaposan csiszolja meg csiszolópapírral, és tisztítsa meg a portól. Távolítsa el a felületről a nem összefüggő, régi festékréteget. Javítsa ki a bevonat hibáit Trinát mestertapasszal, majd a felületet csiszolja meg újra, és portalanítsa. Alapozáshoz használjon Trinát univerzális alapozót.

Új és régi vas, illetve acélfelületek előkészítése:

Az új, korábban még nem kezelt fém felületről, az esetleges rozsdát mechanikai eljárással (csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás) el kell távolítani, majd zsírtalanítani, és vízzel leöblíteni. Zsírtalanításra használjon zsíroldó szert tartalmazó vizet (ne használjon oldószerrel átitatott rongyot, mert ez utóbbival a zsíros szennyeződések a felületen maradhatnak).

A korábban már festett fém felületeket alaposan csiszolja meg csiszolópapírral, és tisztítsa meg a portól. Távolítsa el a felületről a nem összefüggő, régi festékréteget. Vizsgálja meg a régi bevonat tapadását, és az alározsdásodott, rosszul tapadó bevonatrészeket mechanikai úton távolítsa el. Ha a felület több, mint 20%-a korrodált, a teljes régi bevonatot célszerű eltávolítani, majd a felületet újra festeni az új bevonatnak megfelelő módon. Ennél kisebb mértékű hiba esetén a hibás részekről távolítsa el a nem tapadó bevonatot, a hibahelyeket rozsdátlanítsa (pl. csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás), majd zsírtalanítsa.

A zsírtalanítás és a rozsda eltávolítása után a felületet lehetőleg 2 órán belül, fesse át Trinát korróziógátló alapozóval (1 rétegben, min. 40µm száraz rétegvastagságban), majd ennek száradását követően, közbenső rétegként hordja fel a Trinát univerzális alapozót (belső térben 1 réteg, külső térben 2 rétegben, rétegenként min. 40µm száraz rétegvastagságban). Mindkét termék alkalmazásánál kövesse a termékismertetőben leírtakat.

Anyagelőkészítés, hígítás:

A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverje fel, illetve bizonyos időközönként festés közben is. A Trinát matt zománc felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítása nem szükséges. Amennyiben mégis hígításra van szükség, ecsettel történő felhordáshoz max. 2 %, préslevegős szóráshoz max. 10 % Trinát szintetikus hígítóval hígítsa. A szerszámok tisztítása és az elcseppenések eltávolítása, azok megszáradása előtt szintetikus hígítóval vagy lakkbenzinnel lehetséges.

Anyagszükséglet:

Javasolt rétegszám: 1-2 réteg (min. 30µm száraz rétegvastagságban)
Egy rétegben: 0,1 l/m2

Az anyagszükséglet függ többek között a felhordás módjától, a felülettől és a hígítástól. A megadott értékek csak tájékoztató jellegűek. Az anyagszükséglet pontos értékét adott esetben a bevonandó felületen kell meghatározni.

Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

A feldolgozás hőmérséklete:

Javasolt +5-25oC közötti anyag, alapfelület és levegő hőmérsékleten, 65%-os relatív páratartalom alatt.

Felhordás módja:

Ecsettel, lakkhengerrel vagy szórással. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani.

 • Irányadó beállítások airless szóráshoz:
  • fúvóka: 0,009”-0,011”
  • nyomás: 180-200 bar
  • fúvókaszög: 25o – 65o
  • hígítás nem szükséges
 • Préslevegős szóráshoz: fúvóka:
  • 1,5 -2 mm
  • nyomás: 2-4 bar
  • hígítás: 5-10 %
  • kifolyási idő DIN 4 pohárral: 30-50 sec

Száradási idő, átvonhatóság:

A száradási idő és az átvonhatóság nagymértékben függ az alapfelülettől, a páratartalomtól, a hőmérséklettől és a felhordott réteg vastagságától. Magasabb páratartalom és alacsonyabb hőmérséklet, illetve vastag rétegű festés esetén a száradási idő meghosszabbodik. +23 °C levegőés aljzathőmérsékletnél, 65% relatív páratartalom mellett kb. 4 óra múlva porszáraz, 24 óra múlva átfesthető. A réteg teljes átszáradása 48 óra múlva következik be, amennyiben a nedves rétegvastagság nem több, mint 100µm. A kész felület 72 óra múlva vehető használatba.

Tárolás, raktározás:

A terméket +5 és +25 oC között száraz, tűző naptól és fagytól védett helyen kell tárolni.

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek:

Festés előtt a terméket minden esetben alaposan keverje fel. A nem megfelelően felkevert festék a felhasználás során nem fed megfelelően.

Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljen arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le. Szélsőséges időjárási körülmények között (tűző napon, csapadékos vagy rendkívül párás időben) nem javasolt a festés.

Ügyeljen arra, hogy a festéket az előírt rétegvastagságnál ne hordja fel vastagabban, mert a túl vastag zománcréteg megrogyhat, a teljes átszáradási ideje jelentősen megnő. A felületen bőrréteg keletkezhet, amely alatt a festék puha marad.

Az alkidgyanta kötőanyagú festékek hajlamosak az úgynevezett sötét sárgulásra. Ez a kötőanyag kémiai tulajdonságából következik. A dobozában hosszan tárolt, gyárilag fehér színű festék elveszítheti eredeti színét, és sárgás árnyalatot kaphat. A sárgulás bekövetkezhet azokon a már festett felületeken is, amelyek nem kapnak természetes fényt.

A matt zománcfestékek különösen érzékenyek a felület hibáira és a megfelelő ecsetkezelésre. A száradás megindulása után a felületbe visszanyúlni, visszajavítani nem szabad. Amennyiben hibát talál a felületben a száradás után, a teljes tagozatot fesse át ismét. A legszebb felületet megfelelő szóróberendezéssel lehet elérni.

Bővebb információkért tekintsd meg a termékhez csatolt dokumentumokat 

Kérdésed van ? Szakmai tanácsra van szükséged ? Nem találod amit keresel?
Ebben az esetben fordulj hozzánk bizalommal. Szakertő kollégáink állnak a rendelkezésedre.

info@vitalkolor.hu
+36306110526
Vagy használd a chat modult (jobb alsó sarok)

Paraméterek

Fényesség Matt
Tipus Zománcfesték
Alkalmazási terület Kültér és beltér
Alkalmazási felület Fa- és acélfelületek
Anyagszükséglet / kiadósság 15 m2/l
Felhordás módja Ecsettel, lakkhengerrel, szórással
Rétegszám 1-2 réteg
Száradási idő 24 óra
Hígíthatóság színtetikus hígító

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére