Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
2.500 Ft (1.969 Ft + ÁFA)
Menny.:DB
Gyártó: Metylan
Nem értékelt

Könnyű-, és középnehéz papírtapéták biztonságos ragasztására alkalmas, száraz klímájú helyiségekben, nedvszívó felületre. Átfesthető papírtapéták ragasztásához használjon nedvességálló Metylan tapétaragasztót (pl. spezial vagy direct). A Metylan Normal cement- és mészálló, száradás után áttetsző. Tapétázó gépben is alkalmazható. Gyorsan és csomómentesen oldódik, 20 perc után felhasználásra kész. Könnyen felhordható és tiszta munkát tesz lehetõvé.

Elérhetőség: Rendelhető
Cikkszám: 10000200
Vonalkód: 4015000095266
Egységár: 20,00 Ft/g
Várható szállítás: 2024. július 23.
Szállítási díj: 990 Ft

A webshopban és az üzletünkben az árak eltérhetnek egymástól!

Nagyobb mennyiségben vásárolna ? Kérjen egyedi projekt ajánlatot!

EGYEDI AJÁNLATOT KÉRE

Előnyök

  • 20 perc alatt felhasználásra kész

  • Csomómentesen elkeverhető

  • Kiváló tapadás, jól korrigálható

  • Rendkívül kiadós

  • A száradást követően áttetsző

Metylan tapétaragasztó normal 125g

2.500 Ft (1.969 Ft + ÁFA)
Menny.:DB
Kívánságlistára teszem
A képernyőn vagy nyomtatón megjelenő színek eltérhetnek a valóságtól!

Leírás

Használati utásítások

A felület előkészítése:
A nedvszívó felületnek megfelelően szilárdnak, simának, tisztának és száraznak kell lennie. Felújításkor a szívóképességet akadályozóés/vagy gyengén tapadó festéket (enyves festék, mészfesték stb.) kaparjuk le. A régi tapéta Metylan tapétaleoldó segítségével távolítható el, amely alkalmas a régi enyves festékek oldására is. A ragasztáshoz előkészített felületet feltétlenül alapozni kell, a jobb tapadás- és a szívóképesség csökkentése érdekében. Erre a célra elsősorban az előírt arányban hígított Metylan alapozót javasoljuk. Nem szabad tapétázni nedves, salétromos penészes felületre, amíg a kiváltó okokat meg nem szüntetik (pl. utólagos vízszigetelés). A zsíros, olajos foltokat, a régi anilin festéknyomokat és a kátrány maradványokat mechanikusan kell eltávolítani. A nikotin-, korom-, és kiszáradt beázási foltokat – megfelelő szerek alkalmazásával – le kell kezelni (izolálás). A repedéseket és mélyedéseket a megfelelő réskitöltő anyaggal töltsük ki, majd – az előírt száradási időt követően – a teljes felületet felületsimító glettanyaggal (pl.: Ceresit IN126, IN46) simítsuk át. Ragasszunk fel makulatúrát (alaptapéta) az így elő készített falfelületre. Makulatúracsík alkalmazása esetén fontos a szélek A nedvszívó felületnek megfelelően szilárdnak, simának, tisztának és száraznak kell lennie. Felújításkor a szívóképességet akadályozóés/vagy gyengén tapadó festéket (enyves festék, mészfesték stb.) kaparjuk le. A régi tapéta Metylan tapétaleoldó segítségével távolítható el, amely alkalmas a régi enyves festékek oldására is. A ragasztáshoz előkészített felületet feltétlenül alapozni kell, a jobb tapadás- és a szívóképesség csökkentése érdekében. Erre a célra elsősorban az előírt arányban hígított Metylan alapozót javasoljuk. Nem szabad tapétázni nedves, salétromos penészes felületre, amíg a kiváltó okokat meg nem szüntetik (pl. utólagos vízszigetelés). A zsíros, olajos foltokat, a régi anilin festéknyomokat és a kátrány maradványokat mechanikusan kell eltávolítani. A nikotin-, korom-, és kiszáradt beázási foltokat – megfelelő szerek alkalmazásával – le kell kezelni (izolálás). A repedéseket és mélyedéseket a megfelelő réskitöltő anyaggal töltsük ki, majd – az előírt száradási időt követően – a teljes felületet felületsimító glettanyaggal (pl.: Ceresit IN126, IN46) simítsuk át. Ragasszunk fel makulatúrát (alaptapéta) az így elő készített falfelületre. Makulatúracsík alkalmazása esetén fontos a szélek

A ragasztó bekeverése:
A doboz teljes tartalmát – állandó keverés mellett – folyamatosan adagolva, az előre kimért, tiszta, hideg vízbe szórjuk (lásd keverési táblázat) és keverőfával alaposan átkeverjük. Rövid pihentetés után, 2-3 perc elteltével a keverést megismételjük, majd kb. 20 perccel később a ragasztót ismételten, csomómentesre keverjük. A Metylan Normal tapétaragasztó most már felhasználásra kész. Figyelem: ha a ragasztót túlhígítjuk, nem lesz megfelelő a tapadás és a tapéta leválhat a falról.)

Felhordás:
A ragasztót – kenőkefével vagy korongecsettel – egyenletesen hordjuk fel a tapétacsík közepére hosszanti irányban, majd terítsük szét a szélek felé úgy, hogy a ragasztó mindenütt, egyenletesen lefedje a hátoldalt. A Metylan Normal tapétázógéppel is felhordható. Ezt követően a tapétacsíkot összehajtjuk, majd puhulni hagyjuk a gyártó előírásainak megfelelő ideig. Elegendő puhulási idő után a tapétát ütköztetve kell felragasztani, majd hengerrel, műanyag tapétázó spatulával vagy kefével a tapéta alá szorult levegőbuborékokat felülről lefelé, középről a szélek irányába kisimítjuk.

Fontos tudnivalók:
A ragasztó kiadóssága függ a tapéta szerkezetétől, az alap szívóképességétől és felületi simaságától. A tapétázás során tartsa be a tapéta- vagy falburkolat gyártó utasításait! +15 °C alatti hőmérséklet esetén ne végezzen tapétázási munkákat! A ragasztó áttetszőre szárad. A friss ragasztó a munkaeszközökről és a tapétáról vízzel lemosható, illetve nedves szivaccsal letörölhető. Figyelem: a por alakú Metylan tapétaragasztók elkészítésekor mindig 1 vagy több doboz tartalmát kell egyszerre bekeverni. Ha ugyanis csak részmennyiségeket keverünk be, azokban a por alakú alkotórészek aránya más és más lehet (fajsúly különbségek), ami eltérő ragasztóminőséggel párosulhat. További probléma ebben az esetben a pontos vízadagolás betartása is.

Egyéb Információk:
A dobozt csak akkor tegye a hulladékgyűjtőbe, ha teljesen üres, és nem tartalmaz anyagmaradványokat. A megkötött ragasztó ház tartási hulladéknak minősül. A Metylan Normal tapétaragasztó csak a termékismertetőben feltüntetett területeken használható fel. A termékparamétereket gyakorlati tapasztalataink, illetve mérési eredményeink alapján adtuk meg. A tapétázás során tartsa be a tapétagyártó utasításait! A fogadó felületek és a tapéta sokfélesége miatt – a pontos keverési arány megállapítása érdekében – próbaragasztást javaslunk a munka megkezdése előtt.

Bővebb információkért tekintsd meg a termékhez csatolt dokumentumokat 

Kérdésed van ? Szakmai tanácsra van szükséged ? Nem találod amit keresel?
Ebben az esetben fordulj hozzánk bizalommal. Szakertő kollégáink állnak a rendelkezésedre.

info@vitalkolor.hu
+36306110526
Vagy használd a chat modult (jobb alsó sarok)

Paraméterek

Kiszerelés 125g
Tipus Tapétaragasztó
Kiszerelés 125g papírdobozban
Anyagszükséglet
-Tekercs/doboz könnyű tapéták kb. 9-10, Normál tapéták kb. 7-8, középnehéz tapéták kb. 6
-m2/doboz Fal előkészítés 100, könnyű tapéták 45-50, Normál tapéták 35-40, középnehéz tapéták 30
Összetétel kiváló minőségű metilcellulóz
Oldhatóság hideg vízben, kb. 20 perc alatt
A vizes oldat pH értéke semleges (pH= 7 kb.)
Az oldat színe áttetsző
Az oldat állaga pasztaszerű
Tárolás Eredeti csomagolásban, +5°C felett, száraz hűvös helyen.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére