Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
4.390 Ft (3.457 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Gyártó: Metylan
Nem értékelt

Kiváló minőségű ragasztó vlies tapétához, valamint vinyl-, habrátétes-, selyem- és egyéb átfesthető nehéz tapétákhoz. Mérettartó tapéta esetében közvetlenül a nedvszívó falra is felhordható - speciális ragasztóhengerrel. Rendkívül gyorsan és csomómentesen oldódik, 3-5 perc után felhasználásra kész. Tapétázó gépekhez is használható.

Elérhetőség: Rendelhető
Cikkszám: 10008299
Vonalkód: 4015000402019
Egységár: 21,95 Ft/g
Várható szállítás: 2024. július 23.
Szállítási díj: 990 Ft

A webshopban és az üzletünkben az árak eltérhetnek egymástól!

Nagyobb mennyiségben vásárolna ? Kérjen egyedi projekt ajánlatot!

EGYEDI AJÁNLATOT KÉRE

Előnyök

 • Közvetlenül a falra felhordható

 • Rendkívül jó ellenálló képesség a nedvességgel szemben

 • Lehetővé teszi a minőségi vliestapéták száraz lehúzhatóságát

 • 3-5 perc elteltével felhasználható

 • Kiváló tapadás, jól korrigálható

Metylan tapétaragasztó direct 200g

4.390 Ft (3.457 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Kívánságlistára teszem
A képernyőn vagy nyomtatón megjelenő színek eltérhetnek a valóságtól!

Leírás

 • Alkalmazási terület:
  Kiváló minőségű – elsősorban – vlies-tapéta (sima és dombornyomott hátoldalú) ragasztó, amely tiszta és biztonságos ragasztást tesz lehetővé. Ragasztóhengerrel közvetlenül a falra is felhordható. Nagy ragasztási szilárdságának köszönhetően alkalmas továbbá többrétegű és átfesthető papírtapétákhoz, vinil és habrátétes tapétákhoz. A Metylan üvegszövet- és textiltapéta ragasztóval erősítve selyem és üvegfátyol tapétát is kiválóan ragaszt. Speciális adalékanyagokat tartalmaz, ezért felhordáskor nem fröccsen és nem csöpög. A Metylan direct cement- és mészálló, száradás után áttetsző, fokozottan hőálló. Tapétázó gépben is alkalmazható.

 • A felület előkészítése:
  A nedvszívó felületnek megfelelően szilárdnak, simának, tisztának és száraznak kell lennie. Felújításkor a szívóképességet akadályozóés/vagy gyengén tapadó festéket (enyves festék, mészfesték stb.) kaparjuk le. A régi tapéta Metylan tapétaleoldó segítségével távolítható el, amely alkalmas a régi enyves festékek oldására is. A ragasztáshoz előkészített felületet feltétlenül alapozni kell, a jobb tapadás- és a szívóképesség csökkentése érdekében. Erre a célra elsősorban az előírt arányban hígított Metylan alapozót javasoljuk. Nem szabad tapétázni nedves, salétromos, penészes felületre, amíg a kiváltó okokat meg nem szüntetik (pl. utólagos vízszigetelés). A zsíros, olajos foltokat, a régi anilin festéknyomokat és a kátrány maradványokat mechanikusan kell eltávolítani. A repedéseket és mélyedéseket a megfelelő réskitöltő anyaggal töltsük ki, majd – az előírt száradási időt követően – a teljes felületet felületsimító glettanyaggal (pl. Ceresit IN126, IN46) simítsuk át. Papír- vagy papír hátoldalú tapéták esetében ragasszunk fel makulatúrát (alaptapéta) az így előkészített falfelületre, a Metylan direct ragasztóval. Makulatúracsík alkalmazása esetén fontos a szélek átglettelése, nehogy átüssenek a tapétán. Ügyelni kell arra is, hogy a tapétaillesztések a makulatúracsík közepére essenek.

 • A ragasztó bekeverése:
  ​A doboz teljes tartalmát – állandó keverés mellett – folyamatosan adagolva, az előre kimért, tiszta, hideg vízbe szórjuk (lásd keverési táblázat), és keverőfával alaposan átkeverjük. Rövid pihentetés után, 3-5 perc elteltével a keverést alaposan megismételjük. A Metylan Direct tapétaragasztó most már felhasználásra kész. Figyelem: ha a ragasztót túlhígítjuk, nem lesz megfelelő a tapadás és a tapéta leválhat a falról.)

 • Felhordás:

  • ​Vlies- és más mérettartó tapéta ragasztása:
   A vlies-tapéta (beleértve a vlies hordozójú vinil- és habrátétes tapétát is) mérettartó, ezért a ragasztóanyagot (tapétaragasztó henger vagy kefe segítségével) célszerű a falra, nem pedig a tapétára felhordani. A tapétát pontosan igazítva fektessük a még friss ragasztóágyba és kefe, gumihenger vagy tapétasimító spatula segítségével a tapéta alá szorult levegőbuborékokat felülről lefelé, középről a szélek irányába kisimítjuk. Ügyeljünk arra, hogy az illesztéseknél ne nyomódjon ki a ragasztó. Ha ez mégis megtörténne, azonnal töröljük le nedves ruhával. Erősen dombornyomott (prégelt) hátoldalú vlies-tapéta esetében szükség lehet a tapéta hátoldalának megkenésére is, hogy a tapéta tökéletesen beágyazódhasson a ragasztóba. Erről célszerű meggyőződni a frissen felragasztott tapétacsík visszahúzásával. Súrlófényben jól látható, hogy milyen mértékben „nedvesítette meg” a ragasztó a tapéta hátoldalát. Az előírásoknak megfelelően felragasztott minőségi vlies-tapéta – tapétacsere esetén (fel újítás) – a falról szárazon lehúzható.

  • A Metylan direct kezdeti tapadásának fokozása:
   Javító vlies (pl. Erfurt-Trend- és Variovlies), valamint üvegfátyol és vlies hátoldalú selyemtapéták stb. esetében (ha fontos, hogy a tapéta hosszú ideig a falon maradjon) a kezdeti tapadás Metylan üvegszövet- és textiltapéta ragasztó hozzáadásával növelhető. Általában 4 liter (1 doboz) bekevert Metylan direct ragasztóhoz kb. 40 dkg diszperziós ragasztó keverhető. Az így bekevert ragasztóval a ragasztás biztonságosabb, hiszen növekszik a kezdeti tapadás. Mivel mérettartó tapétákról van szó, ezért ragasztásuk a vlies- és más mérettartó tapétával megegyező módon történik. Figyelem: Ha vlies-hátoldalú tapéta ragasztásához – üvegszövet- és textiltapéta ragasztóval – megerősített Metylan direct ragasztót használunk, a vlies-tapétát később már nem lehet szárazon lehúzni a falról, a nagy ragasztási szilárdság miatt.

  • Papír- és papír hátoldalú tapéták ragasztása:
   A ragasztót – kenőkefével vagy korongecsettel – egyenletesen hordjuk fel a tapétacsík közepére hosszanti irányban, majd terítsük szét a szélek irányába úgy, hogy a ragasztó mindenütt, egyenletesen lefedje a hátoldalt. Ezt követően a tapétacsíkot összehajtjuk, majd puhulni hagyjuk a gyártó előírásainak megfelelő ideig. Elegendő puhulási idő után a tapétát ütköztetve javasoljuk felragasztani, majd kefével, gumihengerrel vagy a spatulával a tapéta alá szorult levegőbuborékokat felülről le felé, középről a szélek irányába kisimítjuk (előtte, a makulatúra alaptapétát is a Metylan direct ragasztóval kell felragasztani). A papír hátoldalú viniltapétát – a ragasztó felhordását követően – óvatosan félbehajtjuk és feltekerjük. A feltekeréssel megakadályozható a szélek kiszáradása és felpöndörödése, a puhulási idô alatt. Átlapolásoknál, a tubusos Metylan tapéta utánjavító és szélragasztó használatát javasoljuk, mivel a viniltapéta felületére csak ezzel a ragasztóval lehet biztonságosan ragasztani.

 • Fontos tudnivalók:
  A por alakú Metylan tapétaragasztók elkészítésekor, mindig 1 vagy több doboz tartalmát kell egyszerre bekeverni. A ragasztó kiadóssága függ a tapéta szerkezetétől, az alap szívóképességétől és felületi simaságától. A tapétázás során tartsa be a tapéta- vagy falburkolat gyártó utasításait! +15 °C alatti hőmérséklet esetén ne végezzen tapétázási munkákat! A ragasztó áttetszőre szárad. A munkaeszközökről a ragasztó, Henkel Magyarország Kft. Ragasztás Technológiák Üzletág H-1113 Budapest, Dávid Ferenc u. 6. H-1519 Budapest, Pf. 429. Tel.: 06-1-372-5555 www.pattex.hu friss állapotban, vízzel, míg a még nedves ragasztófoltok a tapétáról nedves szivaccsal távolíthatók el.

 • Egyéb információk:
  A dobozt csak akkor tegye a hulladékgyűjtőbe, ha teljesen üres, és nem tartalmaz anyagmaradványokat. A megkötött ragasztó ház tartási hulladéknak minősül. A Metylan direct tapétaragasztó csak a termékismertetőben feltüntetett területeken használható fel. A termékparamétereket gyakorlati tapasztalataink, illetve mérési eredményeink alapján adtuk meg. A tapétázás során tartsa be a tapétagyártó utasításait! A fogadó felületek és a tapéta sokfélesége miatt – a pontos keverési arány megállapítása érdekében – próbaragasztást javaslunk a munka megkezdése előtt.

Bővebb információkért tekintsd meg a termékhez csatolt dokumentumokat 

Kérdésed van ? Szakmai tanácsra van szükséged ? Nem találod amit keresel?
Ebben az esetben fordulj hozzánk bizalommal. Szakertő kollégáink állnak a rendelkezésedre.

info@vitalkolor.hu
+36306110526
Vagy használd a chat modult (jobb alsó sarok)

Paraméterek

Kiszerelés 200g
Tipus Tapétaragasztó
Összetétel műgyanta erősítésű metil-cellulóz
Oldhatóság hideg vízben, kb. 3-5 perc alatt
A vizes oldat pH értéke enyhén lúgos (pH= 8)
Szín tejfehér
Kiszerelés :200 g papírdobozban
Felhasználható :Az előírt tárolás mellett a dobozon feltüntetett ideig.
Tárolás :Eredeti csomagolásban, +5°C felett, száraz hűvös helyen.
A fenti adatok átlagos hőmérsékleti viszonyokra (+
23 °C és 55% relatív páratartalom) vonatkoznak.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére